Zkušenosti s vřetenovými sekačkami



Stránky: 1,  2   
host - 29.3 (?) 
6.4.2013 12:37, zobrazeno: 18533x
Zdravím všechny majitele vřetenových sekaček. Přečetl jsem si všechny diskuze k vřetenovým sekačkám na tomto foru, ale chybí mi tady aktuální a konkrétní zkušenosti majitelů s jednotlivými modely. Chystám se koupit ruční vřetenovou sekačku do cca 6 000,- kč, v aktuální nabídce českých shopů jsou tyto modely: Gardena 380 C Fiskars Momentum Brill RazorCut 38 Husqvarna NovoCut 64 / H 54 AL-KO 380HM Prosím o zkušenosti majitelů, servisních techniků a klidně i srovnání více modelů, pokud s nimi máte zkušenosti. Jde mi hlavně o kvalitu střihu (včetně jednoduchosti a vůbec možnosti seřízení vřetene) a info, zda byla sekačka od prodejce již seřízena nebo je nutné si jí seřídit sám. Díky za vaše názory a čas! Dan
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 82.25 (?), 6.4.2013 13:55

Vlastním Brill RazorCut 38, používán jí jako doplňkovou sekačku, když mám náladu tak s ní sekám vlastně obden a po měsíci takto sečená tráva je vcelku pěkná, sekám s ní bez koše, protože ten mi vůbec nevyhovuje, Určitě bych uvítal takovouto sekačku v cenově dostupné hranici jako benzínovou a nebo elektrickou, ale náš trh v tomto ještě spí. Sekačku si seřizuji sám pomocí papírku asi tak 2x za sezonu, vřeteno zatím seká až se někdy otupí asi jí celou vyhodím a pořídím si jinou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 29.3 (?), 6.4.2013 18:20
Díky za odpověď, nabídka není velká bohužel.. Já bych jí chtěl jako jednu sekačku, máme rovný trávník, cca 200m2 a nemám problém sekat obden.. Koš bych chtěl, ale také bych ho nepoužíval stále, takže to není podmínka. No uvidíme, na Brill jsou reakce pozitivní i negativní, snad ještě napíše nějaký majitel. Dan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 171.162 (?), 19.4.2013 13:23

Vřetenové sekačce nefouká useknutá stébla do koše proud vzduchu, ale samotný nůž při sekání. U Brillu RazorCut 38 stačí opravdu jen trošku trávy a už z koše vypadává, sjíždí zpátky k vřetenu prostě dělá neplechu.. proto si myslím že koš je zbytečný. Nevím proč ale taky mi dělal na trávníku podélné pásky. Nebyly vidět, až když si člověk stoupl kolmo ke směru sekání, plac byl jak nalajnovaný, jestli to má něco společného s frekvencí otáček kola s vřetenem fakt nevím.. jinak trávník po posekání je moc pěkný, krásně houstne a konečky "nerazaví"

Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 45.254 (?), 19.4.2013 22:17

S dovolením také připojím pár postřehů. Minulý rok jsem si také pořídil vřetenovku Brill (chtěl jsem vřetenovku tzv. bezkontaktní /také mám "klasickou" od Wolfa/, prohledával jsem všemožné recenze a nakonec jsem se rozhodoval mezi Brillkou a Fiskarskou, od Fiskarsu mě odradila cena, málo zkušeností ostatních trávníkářů), kupoval jsem ji u prodejce zahradní a lesní techniky, který mi ji dodal sestavenou a pořádně seřízenou, tak jsem ji za celou sezonu akorát pravidelně ostříkával vodou a nakonec vyčistil wapkou a zakonzervoval olejem.

Koš jsem nekupoval, přizpůsobil jsem starý od Wolfa, který ale používám pouze když potřebuji trávu na mulčování, nebo když je tráva moc dlouhá (normálně sekám 2-3 x týdně a to potřeba sbírat není) To lajnování je asi od toho, že jak taháte koš po trávě, tak se stébla ohnou jením směrem a jak se jezdí sem a tam, tak to vynikne (u profi sekaček to dělá válec na kterém se sekačka pohybuje- to dělá ten pruhovaný efekt jako na fotbalovém hřišti)

Když to shrnu, tak prozatím spokojenost, druhá sezóna ukáže vic.

Už se těším, až ji vytáhnu z garáže, mám sekací absťákcheeky.

Brrouk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 29.3 (?), 24.4.2013 20:06

Zdravím, díky za příspěvky, už se také těším na sekání, ale zatím čekám, až tráva vyleze, sázeli jsme teprve o víkendu :) Fiskars vypadá zajímavě, ale ta cena je vysoká, třeba se časem objeví recenze, něco je tady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 130.27 (?), 30.5.2013 11:45

Dobrý den,

mám sekačku Brill RazorCut 38 již třetím rokem a jsem s ní naprosto spokojen. Tráva je pěkně posečená a hezky houstne. Seču tak 2 x týdně většinou bez koše, protože do něho se moc trávy nevejde a po chvilce musíte zastavit a trávu posunout trošku dozadu, nebo musíte dost často vysypávat. Zajímavá je i sekačka od fy Fiskars, ale ještě jsem nikde nečetl nějaké zkušenosti uživatelů. Ale vážně o ni uvažuji a možná si ji příští rok pořídím.

Pepa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.7 (?), 30.5.2013 11:56

Preco chcete kupovat dost drahu fiskars, ked ste s tou co mate "naprosto spokojen"?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.27 (?), 2.8.2013 10:47

Já ji zatím nechci kupovat. Jen o ni uvažuji. Brilka už má popraskané plastové krytí. Sice jsem to sparavil, ale nevím jak dlouho to vydrží. Většinou s ní seču jen přední trávník (cca 100 m2). Na zahradě (500 m2) používám benzínovku. A pokud se mi ještě chce tak to někdy po posečení ještě přejedu Brilkou s výškou sníženou o cca 2 mm. Fiskarska je zajímavá lehkostí chodu a asi by se s ní dala posekat celá plocha, ale ta cena je ještě docela vysoká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 153.9 (?), 30.5.2013 12:38

Tak zkušenost s Fiskarskou mám čerstvé, několikahodinové :). Objednala jsem si ji přes internet v bláhové naději, že na vřetenovce není co pokazit - a navíc že je to přece Fiskars. Přišlo to PPLkem, krabice rozbalená a znovu přelepená, vevnitř to naštěstí vypadalo v pořádku. Poskládala jsem ji bez problémů a zkusila něco posekat - je nezvykle těžká, naštěstí bylo sucho, po dešti nebo v měkké půdě se budou přední kolečka asi bořit a na nejnižší výšku bude asi problém sekat. Trávník není nic moc pěstěný, ale roky kosený rotačkou, pampelišky, jetel, tráva, občas ďolík, občas kopeček, výška asi 15cm - rozjela jsem to, šlo to dost dobře, ta šířka záběru je příjemná, ale nekosilo to při nastavení z obchodu nic moc, tak manžel přinesl papír, povolil, nastavil, dotáhl a... ono to sekalo, musím říct, že velmi dobře, je to tiché, rychlé, manipulace vůbec ne nejhorší ani mezi stromky... udělala jsem asi 400m2 v radostném nadšení,... pak se vřeteno seklo - prostě najednou, bez důvodu se nechtělo otočit ani o fous, chvilku jsme hledali, co se zaseklo a ono se to zaseklo samo do sebe, na břitu - jednom - rýhy a konec srandy. Manžel strávil víc než den snahou o znovunastavení sekačky, přičemž nadával, že očividně je snad jeden břit v jiné výšce než ty ostatní, byl vytrvalý a... neúspěšný. Takže kontaktovat prodejce, zabalit, poslat - pěkný opruz a ne zadarmo. Taky jsme kontaktovali zastoupení Fiskars, byli vstřícní jako vždy, to jim musím přiznat, ochotně vymění cokoli, ale nejdřív to musíme poslat prodejci... no tak teď čekáme, že prodejce jako nastaví a pošle nám to zpátky, zase to bude na houby... atd. atd.

Nicméně, dokud to kosilo, nebylo to vůbec špatné, skoro bych řekla, že pro mé potřeby rychlosrovnání trávy skvělé - trávy bylo celkem dost, byla hustá, ale po uschnutí kupodivu nikde nestrašila, zmizela jak po mulčování. Chtělo to trochu zvyku a odvahy zajet se sekačkou až ke kraji záhonů - aby si tu novost člověk neodřel :) - ale do krajů kosila dobře. Bylo to příjemné s ní kosit, docela relax, člověk slyší co se kolem děje, posiluje si, slunce svítí :)...předtím jsem měla Husqvarnu, kontaktní, byl to rachot a mnohem menší skutečný záběr, Fiskarska je určitě příjemnější a výkonnější, ale chová se jako opravdová sekačka ne jako něco, co jen lehce vytáhnete, jednou rukou s tím pohrkáte po minitrávníčku a zase to schováte - je těžká a nejšťastnější, když může jet rovně a po pevném podkladu. Na cokoli jiného je potřeba vyvinout větší úsilí než u malé vřetenovky, asi jako s rotační sekačkou bez pojezdu. Výška minimální je tak tak, aby měl člověk pocit, že něco udělal, jestli sekačka zvládne vyšší trávu, jsem nestihla s tím dobrým nastavením zkusit - a pak už to jen ohýbalo stébla.

Pokud reklamace nějak dobře dopadne, tak sem dám ještě nějaké zkušenosti. Nicméně musím přiznat, že se chvilku chovala mnohem lépe než jsem čekala a doufám, že to nebyla jen náhodná a poslední chvilka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika