Zkušenosti s použitím rotovátoru na krovinořez



Stránky: 1,  2   
Lada - (2) 
15.2.2001 10:25, zobrazeno: 41054x
Má někdo, prosím, nějaké zkušenosti s použitím krovinořezu a jeho nástavce - rotavátoru?
Jedná se o osobní zkušenosti z provozu, způsobu použití, výběru výrobce i možného opotřebení krovinořezu.
Výrobci jsou údajně např. OLEO-MAC (od verze 740T), STIHL a možná i HONDA.
Děkuji za informace.
Laďa.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host, 22.4.2001 22:03
Lada Slaník napsal:

>Má někdo, prosím, nějaké zkušenosti s použitím krovinořezu a jeho nástavce - rotavátoru?
>Jedná se o osobní zkušenosti z provozu, způsobu použití, výběru výrobce i možného opotřebení krovinořezu.
>Výrobci jsou údajně např. OLEO-MAC (od verze 740T), STIHL a možná i HONDA.
>Děkuji za informace.
>Laďa.

Mám, funguje to, ale dá to zabrat zejména při suché ztvrdlé půdě, není to pluh.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host, 16.1.2003 15:14
Strejda měl Oleo-Mac DR 155 s nástavcem RKTV 12 G. Když ho chtěl poprvé použít, došel s ním na zahradu, nastartoval a pustil ho na zem. Bylo to jako když pustíte rozzuřeného býka - výkonu spousta a užitek žádný. Odnesl to skleník, kurník a psí bouda. Strejda jezdí na kolečkovém křesle. Teta už nejezdí prodávat okurky a vejce. Pes už nechodí za fenama. My už nechodíme na zahradu. Nedoporučuju, lepší je obrněný traktor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host, 5.4.2004 9:07

Oleomac nekupovat ! Je to supermarketový šmejd vhodný pouze pro příležitostné použití a né k nějaké pravidelné práci. Motor je celý uložený v gumě a na na vrutech (jako do dřeva). Pokud nechcete vyhodit peníze tak nic od Oleomacu nekupujte. Rotovátor představuje velkou zátěž pro motor a jediný solidní výrobce ,který nabízí křovinořez s možností zapojit rotovátor je STIHL. Ovšem počítejte se sníženou životností stroje při spojení s rotovátorem. Jinak velmi kvalitní křovinořezy ještě dělají firmy: DOLMAR a HUSQVARNA- jedná se o profi výrobky. Nic jiného než Dolmar,Husqvarna,Stihl na českém trhu nekupujte a platí to i o pilách a ostatní zahradní technice. Zdraví Zahradník.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host, 11.5.2004 14:12
Ja mam motorovou kosu Oleomac cca 8 let. Sekam s ni pravidelne pomerne velke plochy zarostle vselijakym plevelem vcetne naletovych stomku a nemam s ni nejmensi problemy. Krome praskle umelohmotne hlavy civky na strunu jsem nemel jedinnou zavadu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host, 22.5.2004 22:59
Takouvoudle blbost může napsat jen někdo kdo ten motor, ať už z pily nebo z křovinořezu neměl nikdy v ruce- nikdy jsem si nevšiml(a to jsem ten motor už v ruce měl že jsou tam nějaký šrouby do dřeva) a dále, když se připojí na křovinořez dejme tomu o výkonu 1,5 PS tak nemůžeme čekat zázraky jednak s výkonem , a poté z životností.Vždyť jsou stěny válce jen chomovaný nebo niklovaný. Tato zpráva zavání reklamou na Stihl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host, 4.11.2004 12:01
Myslím,že s těmy šrouby máte pravdu oba.Záleží na tom,dočeho je ten konkrétní vrut zašroubován.
Klasický závit-slitinový díl
závit připomínající šroub do dřeva-plastový díl

To platí i pro jiné stroje např.Stihl,Husqvarna ,Dolmar atd
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host, 1.11.2004 15:47

Svůj názor jsem vyjádřil v titulku AŤ MI MOUNTFIELD ...a EKOLOG OLEJ.
Netvrdím,že je to srač...,ale s tou nabubřelostí to velice,ale velice přehánějí.Rozhodně to nemá s profi stroji nic společného,to vám potvrdí Obecní úřady a komunální firmy,které na jejich reklamu naletěly.Pro nějakého šmrdlálka to je snad dostačující,ale rozhodně ne profi.Nechci nikoho urazit,tím šmrdlálkem,soudní lidé mně jistě pochopí,co jsem tím myslel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host, 7.4.2005 15:12
Vlastím křovinořez Oleo-Mac 740T již 8 let a nebyl s ním doteď žádný problém. Možná bych se měl zařadit do kategorie takových těch příštipkářů - rozhodně nejsem žádný profesionál, který přes sezónu navrčí s křovinořezem 350 a více hodin a je z toho živ.

Ten můj motor má naběháno tak 230 motohodin všeho druhu zatížení (tedy mimo nějakých kultivátorů apod. :) ) a pořád běhá skvěle. Moje zkušenosti jsou takové, že tlumení vibrací od motoru je opravdu horší než u Husqvarny (mám nasekáno tak 60 hodin s Husqv. 235R ), taže na nějaké pravidelné 7-hodinové maratony denně raději zapomeňte (dá se to, ale po 3 dnech je to už peklo), přesto dle subjetivního pocitu se mi s Oleo-Mac pracuje lépe(ještě, že nemusí sekat denně) lépe než se zmiňovanou Husqv. 235R - to ale může být dáno kvalitou toho konkrétního stroje (neznám její "historii" a nevím, co si ta Husqv. vytrpěla).

Můj názor: za tu cenu a s tou zárukou na nějaké sekání okolo domu, na zahradě či v sadě, vhodné tak do 30 - 40 hodin za sezónu, vydrží dlouho. Hlavně dobře mazat, čistit chladící soustavu, správné skladování přes zimu, čistit a vyměňovat filtry a stačí.
Zkušenosti se servisem a dostupností součástek: výborné.
Spotřeba: 5 m struny na cívce, průměr 3mm - 0,9 litru paliva za 85 minut sekání, s žacím kotoučem a trávou do 0,5 m je menší spotřeba - asi 90 minut. Raději kupovat popruhy na obě ramena - mnohem větší pohodlí, lepší rozložení sil a menší únava - dobré zkušenosti s Husqvar. popruhy - i stěmi základními, koupit si také chránič sluchu a očí - také dobré od Husqv. (ale ta cena - okolo 1000 Kč) - ty od Mountfieldu: 1) jsou rozdělené chrán. sluchu a očí, 2) ten chránič očí (kovová mřížka) stojí za prd - opírá se o čelo přes takovou černou pěnu a jak se v létě potíte, tak to je teda zážitek, a v zadu na hlavě drží ten chránič pouze na gumě - panebože to je řešení........., a ta sluchátka, to je také věc. Ale rozhodně doporučuji používat alespoň tyto 2 ochranné pomůcky. Bez sluchátek vás bude po té hodině bolet hlava.... a ten chránič očí (štít s mřížkou) také leccos chytí, je pravda, že při určité hře světla a stínu je přes něj hůř vidět(je třeba vyzkoušet), ale často zabrání střetu větvě strumu nebo křoví s okem, když jste zabráni do práce a postupujete a postupujete.....

Samosřejmě, kdo chce větší pohodlí i pro krátkodobější práci přes sezónu, tak ať si pořídí Husqvarnu střední třídy nebo jinou výše zmiňovanou firmu a bude také velice spokojený - servis je také dobrý, sice si trochu připlatíte, ale možná to někomu za to opravdu stojí. Snad podle vlastního pocitu se necítíte tak unaveni. Pro profesionály je asi volba jasná - pořádné nářadí je půl řemesla a ty mašiny si na sebe vidělají.

Ať Vám to šlape
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host, 9.4.2005 20:53
Mam uz nekolik let(asi 8) malou pilu 935X a nemuzu rict kriveho slova! Puvodne byla koupena jako mala pilka zahradku,ale casem se to zvrhavalo, az do dnesniho stavu, kdy jezdim ze Zetorem a z vyse uvedenou pilkou delat drevo do lesa. Zadna profi cinnost, ale udelam toho dost a treba tuhle zilu se pilka nezastavila. Menim jen retez, obcas listu a parkrat svicku.Obcas potrebuje seridit, ale to je vse. Jsem moc prekvapenej, co ta pila toho vydrzela a kdyby se me ted rozletela v roukou, tak si myslim, ze pote sichte ma na to narok.Kolikrat si rikam, ze kdyby me videli konstrukteri te pily, tak by me pracky urazili:-). Pak mam jeste krovinorez, slapa taky bez problemu, ale ten tak casto nebeha. Takze ja jsem maximalne spokojen a vsude doporucuju.CZus
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika