Zkusenosti s BDR-620 Lucina MaX + VM-580 pro mulcovani neudrzovaneho pozemku s vyssi travou



Stránky: 1,  2,  3   
host - 64.86 (?) 
24.1.2018 20:09, zobrazeno: 11532x

Zdravim vsechny zahradkare a prosim o radu.

Uvazuji o koupi tohoto setu a chtel jsem se zeptat na par veci, pred tim, nez se finalne rozhodnu.

Jedna se mi o nepravidelne seceni polochy cca. 7000 m2. Chtel bych ji sekat 2-3 za rok (nektere vybrane useky pak casteji, 1x za mesic), takze trava bude pomerne vzrostla. Momentalne nebyl pozemek asi 2 roky vubec sekan, takze je tam i stara polehla trava a do ni roste kazdy rok nova.

Vlastnim nyni sekacku Honda HRD 536 C HXE, s motorem GCV 160. Chapu, ze to neni sekacka na tak velke plochy (ja s ni take sekam pouze zahradu u chalupy), nicmene tuto prerostlou travu sem s ni nebyl schopen posekat ani male plose. Sekacka se zahlcovala, bylo nutne sekat pouze mensi casti sekaciho zaberu a velmi pomalym pojezdem, Nakonec jsem se bal, aby to neodnesla, takze sem to radeji nechal byt.
Vzhledem k tomu, ze narust objemu motoru bude oproti teto sekacce ze 160 na 190, nejsem si uplne jist, zda-li ten vykon bude doopravdy dostatecny. Chapu, ze je to pomerne slozity dotaz, ale muzete mi prosim poradit, zda-li napr. pri zapojeni toho mulcovace bude sekacka schopna travu doopravdy efektivne zmulcovat. Bubnovou sekacku beru jako zalozni variantu, pokud by se mulcovac napr. zahlcoval nebo nebyl schopne travu dostatecne efektivne rozsekat. Primarne bych chtel vice pouzivat mulcovac.

A druhy dotaz je k typu motoru. Mam velmi dobrou zkusenost s touto Hondou, kterou mam jiz pres deset let bez problemu, nicmene jsem slysel chvalu i na motory Briggs, hlavne jejich toleranci k palivum s bioslozkami. Muzete mi prosim rict Vas nazor, pripadne Vase zkusenosti s vydrzi motoru a k jejich silnym a slabym strankam.
Pozemek ktery budu sekat je mirne svazity. S jednim usekem kratkym usekem, kde muze presahnout 15-20 procent (je mozne nesekat).

Dekuji predem za Vas nazor a rady.

Lubos

prikladam obrazek pozemku, ohranicen cervenou barvou (to napravo je spasano kravama, takze tam problem neni:-)


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 72.218 (?), 26.1.2018 17:30

MaX to s mulčovačem dá, a je jedno s jakýmkoliv motorem. Díky vyššímu profilu stroje má ale mrně horší kvalitu mulčování než jednoúčelová F-550. Pokud chceš mulčovat, pak ber F-550. Je vcelku jedno jaký motor, BS je klasika, spolehlivej a nenáročnej motor, má automatickej sytič. Honda je náchylnější na kvalitu benzínu, ale rychlejc reaguje na prudkou změnu zátěže. A rovnou pokud chceš co nejvyšší kvalitu nadrcení, pak si k tomu vem ten přední kryt, trávu to nadrtí pak perfektně. Na menších kolech se taky líp jezdí ve svazích, stroj má níž těžiště.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 124.13 (?), 26.1.2018 19:14
Fungovat, Vám to nebude s tím mulčovačem, půjčte si ho z půjčovny, nebo nechte předvést od prodejce ať nevyhodíte peníze.Co se týká motorů, tak Honda je každopádně lepší, mám hondu i b&s 190ccm a do obou je už nutný kvalitní benzín, stačí kupovat prémiovku a nejsou potíže, stará pověst o všežravosti u b&s u nových modelů neplatí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 124.13 (?), 26.1.2018 19:17
Abych upřesnil-mulčovat 2/rok s tím nejde, měsíčně ano.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.197 (?), 27.1.2018 9:58

7000 m2 je docela velká porce..2-3 x do roka se kosí tráva na seno a to už je docela vysoká. Neumím si to představit s tím strojem udržovat takovou plochu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 64.86 (?), 27.1.2018 18:43

Diky moc za vsechny komentare.

Chapu tedy spravne, ze pokud bych mulcoval casteji, tak by to asi slo zvladnout. Ale 2-3 za rok to vyroste tak, ze to uz tento mulcovac nejspise nezvladne.

Priznam se, ze mi nejde o zadnou krasu, chtel bych proste jen udrzet travu na uzde, aby neprerostla pres vsechny meze. A take si od toho slibuji, ze by to mohlo trochu pomoci, aby se pres plevel dostali i nejake lucni kytky.

Jinak to pujceni a vyzkouseni me take napadlo. Problem je, ze v Ceske Lipe jsem nenasel zadnou pujcovnu, ktera by ten mulcovac od Vari mela.

No a zkusim teda jeste posledni dotaz. Co byste doporucili? Idealne v podobne cenove kategorii:-) ale pokud neni, tak cokoliv co by fungovalo.

Uz zacinam uvazovat i o sezonim pestovani paru ovci:-)

Diky moc za nazory a komentare.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 124.13 (?), 27.1.2018 21:14
Půjčuje f.agrico Týniště např.Volil by jsem Vari mulčer vícerychlostní se sulkou.Ideál je cepák, ten zvládne i metrovou travinu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 72.218 (?), 28.1.2018 11:31

V tuhle chvíli je asi dalším poměrně dostupným mulčerem Raptor. Dá se k němu připojit i sedačka nebo vozík. S vozíkem jde jezdit pak i po silnici III. a IV. třídy, pokud si vyžádáte vystavení TP k sestavě. Metrovou trávu dá i rotačák, ale musí se umět dobře nastavit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 93.71 (?), 28.1.2018 16:00

K jízdě po komunikacích s vozíkem, TP nestačí. Vozík je třeba předpisově zaodrazkovat, pořídit povinné ručení. Dopravák vám může vymezit prostor ve kterém se budete pohybovat a vymezit hodiny provozu. Když bude moc aktivní, může ještě chtít STK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.6 (?), 28.1.2018 20:57

Vozejk zaodrazkovanej je z výroby a provoz je povolenej na silnicích 3.a4. třídy jen za nesnížený viditelnosti. Povinný je dobrý, techničák nutností, STK tady neplatí, není to evidovaný vozidlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika