Zkušenost s robotickou sekačkou



Stránky: 1,  2,  3   
host - 26.122 (?) 
10.6.2010 16:46, zobrazeno: 78743x

Dobrý den vybral jsem si robotickou sekačku Robomow. Toužím po této sekačce už hodně dlouho, chtěl jsem se zeptat zda s ní má někdo zkušenosti s výdrží a tak dále. Kamarád jí má a od té doby mě každý víkend tahá někam na výlety.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 90.12 (?), 10.6.2010 20:02

Co se týče robotických sekaček pořizoval jsem si jí ještě v době kdy byla cenová relace uplně někde jinde, ale věřte mě, že když jsem si spočítal co dávám servisů za sekačku a za benzin a ostatní věci již po první sezoně se mě sekačka skoro vrátila.

Nehledě na to, že máte prakticky každý den dokonale posekáno a vy celou dobu neuděláte prakticky nic.Rozhodně si nemyslím, že by to byl nějaký luxus.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 10.6.2010 23:07

Robomow patří mezi zavedené americké značky, v USA je potkáte mnohem častěji, než robotivké Husquarny, které dominují v evropě.

RObomow patří mezi nejdražší robotické sekačky v USA, cena v Čechách je o 2O-25%  vyšší než v USA, je otázkou, zda je smysluplné je koupit v USA. Nicméně, pokud po podobném stroji toužíte, vyplatí se podívat na weby USA, protože je zde i několik dalších výrobdců, jejichž cena je o polovinu menší.

PO robotické sekačce jsem díky své lenosti toužil též, mám ale velice rozporuplné reference od profesionálů kteří se živí zakládáním a péčí o trávníky. Ti tvrdí, že diký tomu, že robotické sekčky nesekají jak jsme zvylí - tj. normálně sečeme jen trávu a po posekaném místě již nejedeme, ale robotické sekačky se pohybují ve vyhrazeném prostoru v podstatě chaoticky, vždy po přímce, od hranice sekané plochy se "odrazí", jezdí tedy cik cak a jednou posekané plochy přejedou mnohokrát- díky tomu je trávník (prý) enormě zatěžován. Sekačky nejsou žádní drobečci, váha je díky výkonným akumulátorům velká, 20-40 kg.. představte si, že po jednom místě přejedete během týdne mnohokrát malpou, těžkou sekačkou.

Pokud se podaří vyrobit typ, který by sekal "jako člověk" pruh vedle pruhu, bylo by rozhodnutí pro nákup jasné.

Mé dosavadní dojmy zatím převládly ve prospěch negativního rozhodnutí, bude zajímavé vidět opravdu dlouhodobě udržovaný trávník výkonnou robotickou sekačkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 172.200 (?), 9.5.2014 14:15

Rád bych zauktualizoval toto téma. Mám zahradu se zatravněnou plochou cca 1500m2. Uvažuji o zakoupení robotické sekačky ale informace které nacházím jsou značně rozporuplné. V nějakém testu prezentovaném Husqvarnou vyšla v prémiové řadě nejlépe samozřejmě Husqvarna (plus Gardena). V Zahrádkáři jsem narazil na výsledky D-testu (test nižší řad) kde Husqvarna byla na samém chvostu s výraznou bodovou ztrátou a test vyhrál Viking. Na druhém místě však byla sekačka Worx Landroid (kterou v HQ preferovaném testu z „bezpečnostních“ důvodů vyloučili). Z mého pohledu je zajímavá taky sekačka Bosch Indego, která se zatím jako jediná jezdí paralelně zatím ostatní zcela náhodile (snad Honda ještě ve spirále dokud nenarazí na překážku), ale v recenzích se pohybuje ale jen v průměrech Samozřejmě pátrám i v zahraničních recenzích, testech a diskuzích, ale přeci jen raději dám na tuzemské zkušenosti (i kvůli tomu, že poměr cen různých typů je nekdy u nás obrácený než v zahraničí). Konkrétnější dotaz by byl co si myslíte o možnosti pořídit sekačku určenou na menší plochu, ale k ní dvě smyčky (případně i více) a ty pak přepínat. V diskusích se většinou píše, že je zbytečné aby sekačka pracovala skutečně každý den tak jak doporučuje výrobce, a potom by toto řešení mělo opodstatnění- nižší a levnější model by tak byl schopen pokrýt větší plochu. Zajímavé je to hlavně u toho WORx Landroida kde větší model je zastaralejší koncepce než ten menší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.1 (?), 12.4.2011 23:44

Těžká sekačka je spíše výhodou, trávník již není potřeba válcovat. Pokud je nůž dostatečně ostrý, pravidelné sekání vůbec nevadí a to i když jezdí cik cak. Český popis robotické sekačky jsem našel na youtube

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 109.57 (?), 13.4.2011 9:38

Nevím kde jste přišel na hmotnost 20- 40kg, Husqvarny váží od 7 do 13.5kg i s bateriemi NiMh. Ve švédsku si jsou vědomi co trávník potřebuje, proto je dělají co možná nejlehčí. Jinak máte pravdu chaotické popojíždění po přímce po odražení od předmětů či hranic není stejné jako sekání pěkně po lajně jako s parkovou sekačkou/ traktorem/ riderem... Na druhou stranu seká neustále a pořád dokola (jak si ji nastavíte).

Jinak ty levné mrchy s Hornbachu jsou sice levné, ale o bezpečnosti si můžou nechat jen zdát.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 110.231 (?), 15.6.2011 16:23

Mám Husqvarnu Automower 230 už druhý rok. Váži cca 10 kg.  Naprostá spokojnosť. Kosí cca 2000 m2.

Chcem však upozorniť na jednu dôležitú vec : robotické kosačky majú stanovený nejaký výkon /m2 za hodinu/ a jednotlivé modely sú určené na nejakú max. plochu.  Tento výkon je však v nonstop 24 hod.  prevádzke /nabíjanie + kosenie/.  Problém je, ak sa k vôli našim dlhoprstým občanom /zlodejom/ bojíte kosačku nechať v noci vonku. Potom strácate cca 1/3 celodenného výkonu.  Rovnako je problém aj s automatickým zavlažovaním trávnika, kedy može dôjsť ku kolízii robota s výsuvným polievačom, mne sa o výsuvný polievač robot zasekol a krútil na mieste usilovne brúsiac nožíkmi polievač. Z uvedených dôvodov môj Automower kosí iba od 6 - 23 hod, potom ho strčím do pivnice a spustí sa zavlažovanie trávnika.  Mám model na 3000 m2, ale kedže v noci spí, stíha udržiavať iba 2000 m2. Preto pri kúpe robota počítajte aj s týmito skutočnosťami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 69.217 (?), 16.8.2011 23:00

S dovolením se připojím, glosou a poté zkušeností. Levné mrchy z Horn. mi rozhodně nepřipadají k ničemu. Robomow je, pokud tento specificky trh sleduje, docela dlouhodobě známá značka, a já jsem osobně neodolal a koupil ve slevě přímo v horn. City 110. Robotickou sekačku chci a budu chtít i do budoucna už několik let. Ano, platí že zaplsnění trávníku bude věc kterou musíte řešit, a velmi pravděpodobně častěji než při konzervativním sekáním (myšleno standardní sekačkou). Co se váhy týče, máte tech. list a většinu váhy tvoří baterie, ty "oškliové" z Horn. mají olověnou gelovku, tj. nemají lionku => budou mít menší životnost než řešení s lionkou, ale taky o tom je ta cena. Můžete srovnat cenu baterií o stejné kapacitě mezi typem Pb a LiON a výsledek je zřejmý + nějaké další rozdíly v charakteristikách a elektronice. Pak je samozřejmě otázkou "inteligence" dané sekačky, a tady můžeme vést celkem dlouho velkou polemiku, co je a neni v rámci ceny dostatečné. Osobně se taky připravuji na to že vymyslím geniální algoritmus na základě neuronových sítí a postavím si svojí nejlepší robotickou sekačku snů, ale zatím budu používat city 110, o zimních večerech stavět vlastní řešení, které snad přesáhne logiku toho co je funkční a posléze uvidíme. Jinak aktuálně u své 110ky, šel jsem přes doporučení manuálu a mám nájezd k dobíjecí stanici úplně v rohu a přesto parkuje bez problémů. Logika po dvou sledování - vzhledem k tomu, že moje okraje pozemku nejsou rovné a zároveň je celý pozemek velmi členitý tak algoritmus "rstrování" není úplně to pravé ořechové. Ale vzhledem k tomu že je to zatím první kompletní výjezd =>uvidíme. Pokud bude zájem připíšu dál, jinak jsem spokojen, s překladem manuálu ne, ale to už fakt neřeším. J.M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 237.97 (?), 19.12.2011 14:54

Dobrý den taky se pripojim. Jen jsem chtěl podotknou k ROBOMOW zě na dané metry ktré má posekat potřebuje jen 2hodiny provozu né 24hodin + má deštové senzory takže i když zapne závlaha tak zajede do stanice.Ohledně toho chaotyckého pohybu, to u modelu RL2000 již není pravda má totiž zabudovaný gyroskopický kompas, takže i úhel pod kterým bude odjíždět od okraje jde upravit dle potřeby, a je na cestě model s GPS .

TEAM amaCZECH výhradní dovozce ROBOMOW

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 142.9 (?), 20.7.2012 7:45

Chtěl bych se zeptat vlastníků robotické sekačky jak jsou spokojeni po nějaké době používání. Taky tozvažuji na část "lepší zahrady". Mám ale oddělené 2 část. Nevím jestli byto zvládla jedna. Musel bych ji vždy v půli týdne přenést...

Nenechává sekačka nějaké místo neposečené?

Musí sekat každý den, aby to zvládla?

Není trávník spíše uježděný než posečený?

Jak často je třeba brousit či měnit nože?

Jaká je spotřeba el. energie?

Drží baterie svoji kapacitu?

A obecně co se líbí a co ne.

Díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika