Zenoah Komatsu nebo Homelite

host - 76.114 (?) 
23.12.2007 22:21, zobrazeno: 25060x

Dobry den co jsi myslite o motorovych pilach Zenoah Komatsu vseobecne mam v planu jsi koupit gz4000 nebo gz 4500 mate nekdo skusenosti co jsi myslite a nebo premyslim nad homelite uvytal bych nazory a rady dekuji.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 23.12.2007 23:05

Já bych si vybral z těchto možností Zenoah Komatsu, protože celkové zpracování i technická vyspělost je vyšší. Hmotnosti obou modelů ZK jsou také nižší - předpokládám, že uvažujete u H o modelech CSP4016, 4518 kde se pohybuje hmotnost 5,8 - 5,9 kg motorová jednotka.

host - 76.114 (?), 23.12.2007 23:45

takze Zenoah Komatsu myslite ze neni spatna znacka jde mi o to ze je cenove prijatelna nevim jestli investovat do Stihlu nebo Husqarny  ktere jsou o par tisic drasi nebo poridit Zenoah Komatsu jde mi o to abych nekoupil neco co po deseti kubikach dreva odejde do vecnych lovist Zenoach Komatsu me okouzlilo cenou tim ze komatsu jsou zname drzaky a je to made in japan dekuji

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.12.2007 9:42

Ještě bych doporučil se informovat na servis a ceny ND. To nemyslím tak, že by to byly nadprůměrně poruchové stroje. Ale evropské značky - zejména ty tradiční - Solo, Hq,Dolmar,Stihl mají servis a ND vyřešeny. Samozřejmě se ceny ND liší a nejen ND, ale to je již jiná záležitost, někdy se musí i počkat na objednaný díl, ale víte, že bude. Důležitější je to, když se pokazí, nebo poškodí i třeba pádem či neopatrností nějaká prkotina, tak aby jste ji mohl koupit a pokud možno za přijatelnou cenu. Co vím tak při nemožnosti takový díl zakoupit/sehnat již majitel pily nehledí na cenu, hlavně když to sežene, aby měl funkční pilu. 

host - 86.11 (?), 24.12.2007 15:31

Homelite v žádném případě nebrat - už to není stará osvědčená pila z USA , ale po propojení s firmou Ryobi je vyráběna ve Francii v mizerné kvalitě. Komatsu-Zenoah z praxe neznám, ale po prostudování informací na Internetu se jeví jako solidní. Já sám nyní používám Dolmar a HQ, ale na ty jste se neptal. Zdravím J.H.

host - 76.114 (?), 24.12.2007 19:54

jde mi o to jestli Komatsu je na nejake lepsi technicke urovni jako treba HQ Stihl Dolmar nebo je to pyla urcena do hypermarketu nerad bych koupil kram us jsem rozhodnutej ze jsi ji poridim ale stale vaham Homelitku jsem vyradil po prostudovani diskuzi a poctem negativnich hodnoceni uzivatelu

a vaham mezi Stilkou 180 a Komatsu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.12.2007 20:47

Asi jste v pozici, že potřebujete vědět více informací, tak usuzuji z uvedených dotazů, které jsou na delší vysvětlování a v mnohém bych se opakoval. Raději bych vše vysvětlil naráz např. přes email, ještě lépe tel.,který zjistíte po kliknutí na J.S. Je to jednodušší alespoň pro mě, neboť aby to mělo souvislost a zároveň jste dlouho nečekal na odpověď, tak to nebudu dělat nic jiného,než očekávat další dotaz. Při konkrétních dotazech to jde,ale zde se to bude vyvíjet dle postupného se dostávání z Vaší strany do obrazu a lze to vyřešit 5 min. hovorem. Samozřejmě to beru z pohledu,že komunikujeme spolu,jinak se můžete poradit, jak uznáte za vhodné.

host - 76.114 (?), 25.12.2007 11:22

s tema dotazama mate pravdu nechci kupovat zajice v pytli radeji jsi klidne priplatim na lepsi znacku a pokud vam to teda nebude vadit tak ja bych vam kdystak zavolal ve ctvrtek po svatkach dekuji

host - 76.114 (?), 29.12.2007 19:01

omlouvam jse ze jsem nezavolal jak jsem slibyl neni cas jsem furt nekde mimo ale chtel jsem se zeptat

rozhodnul jsem se takto nema cenu kupovat neznamou znacku ktera v Karlovych Varech nema servis

a rozhodnul jsem to takto Dolmar PS 500 nebo Dolmar PS 460, PS 4600 s Nebo Dolmara 111 nebo  ktereho me  ukradli ale ten us jse mi jevi relativne  zastarale??

a muj dotaz je takovy jestli Dolmar PS500, 460, 4600 s maji otocenou retezovku pro lepsi vymenu retezu, predehrev karburatoru, pokud vym maji jednopackove ovladani a maji  snadny pristup k filtru otocenim kolecka

a pak dalsi favorit je Stihl MS 230 250 270 280

predevsim jse rozhoduji Mezi MS 250 MS 270 MS 280 Dolmar PS 500 PS 4600s

Stihl me sedi momentalne vice protoze jsem mel MS 180 a ta byla krasna perfektni lehka mel jsem ji radeji jak 111. ale necham jsi poradit zivim jse jako Tesar a pouzival jsem dve pily ale ty me nejake kurvy vybrali z garaze ze vsim vercajkem a ted zacinam od zacatku z vercajkem 

a me by pomohlo kdyby jste me poradil trochu v mem rozhodovani jinak neni problem vam samozrejme zavolat a pokecat o problematice

ale spis me laka Dolmar PS 500 PS 4600s  ale na internetu neni moc detailnich obrazku abych jsi pilky detailne prohledl ani neni o nich moc recenzi atd o dolmarkach jde mi proste o radu nad zlato jestli stihl nebo dolmar asi vypadam jak nejakej mentos mejma dotazama ale redeji jse zeptam nekoho kdo vidi do pil vyc jak ja me jde pouze o rezani

host - 76.114 (?), 29.12.2007 19:09

tak po podrobnem prohledavani internetu jsem zjistil ze dolmar ps 500 ma otocenou retezovku pro snadnou vymenu retezu nevim jak ps 4600s ta ais take. ma take snadny pristup k filtru a je jednopackova

to je vyborne a ted nevim jestli dolmar nebo stihl

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025