Traktorova Kosacka na 60 arov



Stránky: 1,  2,  3   
angel71 - (1) - 54.87 (?) 
5.2.2008 20:42, zobrazeno: 38290x

Prosim poradtem odporucte typ a model zahradneho traktora na kosenie 60 arov, rovinaty teren, samozrejme v medziach rozmumnych investicii. Velka vdaka.

Nejaka skusenost s tymto strojom ? Husqvarna 180XP,motor Kawasaki 18HP/dvojvalec/,záber 107cm

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 151.203 (?), 6.2.2008 22:59

Předně bych si položil otázku, zda musím celou zahradu každý týden sekat a nebo poseču jen nejbližčí okolí domu, kde se hodně pohybuje rodina a zbytek budu sekat tak 3 x do roka jako tzv. rozkvetlou louku. Taková zahrada je příjemnější pokud není doma či v okolí alergik. No když jí chcete týdně mydlit, tak bych se podíval po tzv. rideru - sekací ústrojí má vepředu jako kombajn. Je to lepší pro osekávání apod. No a potom bych si už vybíral podle peněz. od Stigy až po Husqvarnu a jiné špičky. Pokud budet mít rozkvetlou louku, koupil bych si pojedovou sekačku na okrasný trávník a bubnovou sekačku s 6 k motorem a asi tak 60 cm talířem na sečení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 174.94 (?), 7.2.2008 21:46

Musím se pousmát nad "husqvarnou a jinými špičkami". To mohl napsat jen prodejce, nebo teoretik, který nemá osobní zkušenost s tímto strojem, ale snaha byla, tabulky nevyznívají tak špatně, jako skutečnost. Z vlastní zkušenosti musím podotknout, že mimo "špičkové ceny " a motoru kawasaki tam je špička zmetkovosti. Vlastním konkrétně 150 twina. Sázím už jen na ten motor, ostatní je made in šmejdin. A to mám teprve necelých 30mth.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 151.203 (?), 7.2.2008 22:50

Já ale psal rider a ne traktůrek. Nicméně pokud se vám stroj porouchal a máte tam několik motohodin, tak snad je ještě záruka. Ne?  Jinak osobně příznivcem této značky nejsem, na moje používání je to dost drahá značka. to raději levnější, ale za pár let do šrotu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 54.87 (?), 8.2.2008 17:22

Pani dakujem za nazory este teda poradte co kupit? Znacka a typ atd :) merci

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 151.203 (?), 8.2.2008 17:37

Co koupit? To si musíte rozhodnou sá. Podle peněz, podle servisu, podle představ co se stroji chcete dělat. Jedno vám zaručím - žádný stroj vám nesplní všechna přání na 100%. Každý výrobek má své cnosti a neřesti, na některé práce je dobrý, na jiné pouze vyhovující. Takže až si něco koupíte, nepřemýšlejte o tom, že jste si měl koupit to druhé. Protože při obrácené koupi na tom zas budete stejně. Znáte ten zákon, že v druhém pruhu jedou auta rychleji než ten do kterého jsme přejeli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 174.94 (?), 9.2.2008 0:41

Dnes mám chvilku, tak vysvětlím: traktor husqvarna 150 twin jsem koupil v akci za 80000,-. Chtěl jsem jen dvouválec, nejlépe kawasaki, nebo honda-lepší mazání, větší krouťák. Cena i slušný desing byl pro husqvarnu. Chyby? Na řízení nemá ani kloubky, slabý poháněcí řemen, kostra z výlisku plechu, závity asi whitworth (montováno v USA), ložiska v kladkách aušus, nejsou ani podle běžné normy, strašně nekvalitní, zatéká do světlometů, ložiska ve vodících kladkách neměnitelná-plechové svařené a zalisované, co tady chcete reklamovat? Vyberte si. Světlomety jsem podlepil silikonem, vodící kladky, to je kapitola sama o sobě, začali hučet po cca10mth., po 20mth to bylo nesnesitelný, koupí nových by jsem si nepomohl, tak jsem si je udělal z hliníku vyměnitelné ložisko na segerovku. Ztratil jsem jednu rychlozávlačku, koupí v autorizovaném obchodě HQ jsem za ni vyhodil 150kč!!! Při prolézání hornbachu jsem na ni padnul za 15kč. Budiž, z něčeho musí žít. Při jízdě mi spadlo táhlo na vypínání hydra a dostalo se pd kola, čímž se zvohýbalo jinak, na nájezdech jsem to potom půl hodiny rovnal do použitelného stavu, na to se schválně podívejte, jak to mají dělaný. Ale jinak dobrý, když tohle zkousnete, málokdo to ví a tyto chyby za ty peníze by člověk nečekal, ale jinak je to atraktivní model. Dnes by jsem šel do hondy, HONDA je HONDA, už jsem ji obhlídnul, ale musí se chytit její sleva, což dělá 20000kč na každý model, nebo na roviny nevypadá špatně Wisconsin RIVIERA, ale je poněkud vyšší, takže pro mně nepoužitelná, jinak dobrá cena za to co nabízí. Nebo levnější HQ a to je Partner, chyby budete mít stejný, ale za menší peníze  .Prošel jsem snad vše a HQ mi ušetřila cca 30000, ale nesmí se vzít za plnou cenu, té neodpovídá ani náhodou. Motor KAWA je velmi kvalitní a ostatní si postupně vylepším, nebo opravím sám, je to holt pro kutily  .Levnější kvalitní dvouválec jsem nesehnal, aby to i k něčemu vypadalo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 151.203 (?), 9.2.2008 11:49

Pokud jsou tam takové závady, tak bych to reklamoval a reklamoval. I kdyby dali 100 % slevu, nesmí se podobné věci objevit. Řekl bych, že by se lecos s nimi nechalo uhrát. Tedy většinuz těchto problémů. 80 tisíc není pro většinu lidí žádné malé kapesné, a HQ by si toto neměla dovolit. Pokud to je výrobek HQ a ne plagiát. Vitvor´táky jsou hrozný problém, stačí se podívat na motory B/S, kde blbý vypadlý šroub přichází skoro na stovku korun. Osobně si tuto značku kupuji málo. Jen stroje, které nemají jiné zastoupení. nemusím platit za logo tolik peněz, když jsou na trhu třeba méně známé značky, ale skoro stejně poslouží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.223 (?), 12.2.2008 9:39

Mám úplně stejné zkušenosti jako pán, co popisuje traktorek HQ. Když jsem ho koupil, měl jsem dojem, že si nekupuji levný šmejd, ale léty ověřenou a vyzkoušenou kvalitu žacího stroje. Reklama udělala svoje a musím říct, že všechny popsané závady jsem měl a některé vaci i navíc.Proto jsem jim i napsal do HQ o všech závadách CTH 155 a ani mi neodpověděli.Měli by toho konstruktéra co to navrhl nechat objíždět za trest všechny zákazníky, aby jim stroje neustále opravoval.Navíc každá věc, kterou jsem rozebral je z Číny a pod.Ložiska kladek / samomazná a uzavřená / -dal jsem si i tu práci a jedno nové jsem otevřel a byly tam rezavé kuličky bez maziva s 2mm vůlí na kroužku.Postupně jsem vše vylepšil, opravil a seřídil dle sebe a nemám s tím už žádné problémy. Měl jsem právě dojem, že by HQ neměla pustit do prodeje stroj, který předtím nevyzkoušela pár let v praxi a nevychytala na něm mouchy.A pokud ano, měly by pro ni být impulzem i stížnosti zákazníků.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 18.208 (?), 12.2.2008 10:04

Nechci zde propagovat žádnou značku ale podle mně, když bych vybíral zahradní traktor tak by určitě vyhrál traktor od SECO GROUP Jičín dříve AGROSTROJ. Vzhledem ke kvalitě a ceně se podle mně jedná o nejvýhodnější stroj. Je zde zajištěn kvalitní a dostupný servis i dodávka ND.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika