Zahradni traktor Top nebo pomer vykon/cena



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
mujdanny - (8) - 166.25 (?) 
23.3.2008 17:39, zobrazeno: 84456x

Rad bych Vas pozadal o radu pri vyberu zahradniho trakturku na seceni travy. Procetl jsem mraky prispevku zde i jinde a na internetu jsem jiz stravil nekolik desitek hodin. Troufam si rici, ze jiz neco malo teorie o tom vim. Take jsem jiz neco videl v praxi. Nedavno jsem dostavel rodinny dum a nyni chystam poridit zahradni techniku. Podotykam, ze nemam vubec zadne zkusenosti se secenim travy (mimo par hodin behani za sekackou na chate ) a tak mam vyber stizen. Prevaznou cast zahrady chci mit dobre udrzovany travnik se zavlahou. Nemam velkou plochu (rozloha cca 2000m2, mirny kopec),ale potrpim si na kvalitni produkty, za ktere jsem ochoten zaplatit.. Za ty hodiny na netu jsem stihl pochopit podstatu veci a mrzi mne, ze je to vzdy o nejakem kompromisu. Kdyz uz dobry stroj, tak napr. horsi prevodovka, nebo dobre zpracovani a horsi motor, spatna dostupnost nahradnich dilu, nekdy predrazenych... atd. Je z toho jasne videt, jak vyrobci, nekdy i bohuzel, tlaci ceny dolu za kazdou cenu. Nebo dobry stroj a chybi mu zadni sber! (Cub Cadet HDS 3235)

Postupne jsem se dopracoval k nasledujicim typum ze stredni kategorie: CUB CADET 1023RD-N, CUB CADET 1023RD-J (ma opravdu pohon seceni kardanem? a je to tak obrovska vyhoda? ), STARJET EXCLUSIVE (byl jsem se dokonce podivat ve fabrice v Jicine a hodne moc se k nemu priklanim vzhledem k provedeni a skvele dostupnosti dilu vcetne profi motoru BS Vanguard, design nic moc, ale... ). V teto cenove kategorii jsem nic jineho, lepsiho neobjevil. Honda mne mimo motoru nijak neohromila, snad jen 5 letou zarukou, ktera ale muze byt opet diskutabilni... John Deer jsem zkousel osobne a na pohled je super. Zpracovani take kvalitni, ale existuje jen jeden model se zadnim vyhozem - 300R, ktery ma ale zase prevodovku "jen" Tuff Torq K46 (Starjet K62) a motor Kawasaki 12,7kW (17HP) (Starjet BS Vanguard 20HP)... Uvazoval jsem o Countaxu, ale Mountfield ho nejak zazracne vyradil z nabidky (pry nedostupnost dilu... :-) )

Hodne se mi libi oba stroje Kubota GR1600 II a Kubota GR 2100II (4WD, 3valec diesel KUBOTA, trinozove seceni, servo rizeni, hydr.zvedani seceni, super polomer otaceni...). Je to cenove nekde jinde, ale za kvalitu se plati. I kdyz uz mene u nasich sousedu v Nemecku. Bohuzel nevim o nikom, kdo tyto traktory uziva.

Muze mi prosim nekdo poradit, kdo vlastni a uziva stroje z prvni i druhe kategorie. Vim ze se neda srovanavat Kubota a napr. Cub Cadet, ale budu rad za kazdou informaci, a chci se pote mezi temoto kategoriemi rozhodnout. Premyslim i o vozicku za traktor, popr.radlice . Jen chci podotknout, ze pri rozhodovani nejsou na prvnim miste penize, ale jde mi spise o dobrou a kvalitni volbu s ohledem na vyuziti. Tu vyssi kategorii bych bral i tak trochu jako dobry pocit z dobre koupe vysoce kvalitniho traktoru. Myslim, ze je to podobne jako s koupi auta...

Jeste jednou diky a budu rad, kdyz se se mnou majitele vyse zminovanych traktoru alespon castecne podeli o cenne zkusenosti.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 209.65 (?), 23.3.2008 23:18

Pokud dáváte přednost nejvyšší kvalitě ve všech ohledech, zapomeňte na rotační sekačky. Na zavlažovaný trávník s požadavkem perfektního povrchu je záhodno užití vřetenové sekačky. Nejkvalitnější trávník však vyžaduje sekání minimálně každý druhý den (a rozhodně nestačí jenom sekat).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 61.118 (?), 24.3.2008 12:32

Vretenove sekacky jsem take zvazoval. V podstate je tady jen jeden dovozce a sekacky vypadaji kvalitne. Nejsem si ale jist zda najdu cas na sekani kazdy druhy den a jeste naslednou dalsi cinnost o peci. Je to sice ke skode, ale boj s casem je neuprosny. Vidim to u sebe, i z casovych duvodu,  tak na sekani max.1x tydne (mozna 2x..). Cili tuto cestu asi prozatim musim vzdat... I tak diky za nazor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 26.58 (?), 24.3.2008 13:56

S Kubotou GR2100 seču již 3 roky a přes 300 motohodin.Jsem z jižních čech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
mujdanny - (8) - 61.118 (?), 24.3.2008 23:18

Budu velmi rad, pokud se podelite o dobre i spatne (pokud jsou vubec nejake spatne ) zkusenosti s Kubotou 2100. Muzete i na mujdanny@volny.cz. Resim i ktery model. 1600 nebo 2100? Zda napriklad neni 1600 slaba, kvalita seceni, trinozove versus dvou.. Zajimal by mne i Vas nazor, urcite jste take vybiral mezi temito modely. Jaka byla udrzba za tech 300 mth? Dekuji za kazde info.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Almazek - (1) - 49.7 (?), 24.11.2017 22:08

Zdravím, rád bych se zeptal na názor. Po desetiletích užívání lištové sekačky MF70 ve spojení s obracečem a shrnovačem hledám pohodlnější alternativu pro sklizeń trávy z cca 2 ha pozemku. Seno ani trávu nepotřebuji. Zvažuji tedy sekat častěji zahradním traktůrkem s rotační sekačkou. Preference je sběr do koše s výškovým vysypáváním. Předpoklad je sečení i vysoké trávy (sečení cca 4x do roka) a hlavně sběr listí, kterého je každý podzim požehnaně.

Uvažuji o použitých strojích Kubota, Iseki a Etesia. Kubotu zde někteří dost strhali, ikdyž je to už řada let, tak nevím, jestli modernější stroje typu Kubota G 23 II HD jsou na tom s výhozovým tunelem lépe. Aktuálně sleduji nabídku Iseki 22 sxg nebo Etesie 124 D. Všechny mají tříválcové naftové motory a vysypávání koše do výšky. Iseki má zastoupení u nás v agrozetu a Etesii užívají technické služby, takže by snad s ND nebyl problém.

Předpokládám, že pro stroje této kategorie by cca 500 mth nemělo být velkým problémem a mohly by na mé 2ha výměře sloužit ještě další nejedno desetiletí. Je to tak?

Na co dávat při koupi ojetin pozor? Existuje podobné nebezpečí stáčení počtu motohodin jako tachometrů u aut? Případně, který ze 3 typů byste preferovali. Pozemek je v jedné části dosti svažitý a členitý, jinak víceméně rovina. část tvoří zahrada se stromy sice vysokokmeny, ale určitou manévrovatelnost to vyžaduje. Máte zkušenosti s těmito stroji zkušenost?

Děkuji za reakce...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 180.243 (?), 26.3.2008 10:24

Prošel jsem stejnou cestou, jako Vy. Mám zahradu cca 5000m2, z toho trávník tak 3000m2. Vybral jsem nakonec CubCadet 1023RD (předchůdce letošního modelu CC1025). Důvody:

  • třínožová sekačka
  • elektrický zdvih koše
  • celký výkon motoru
  • kompatní rozměry

Po roce používání bych volil stejně. Zcela bez poruchy, kvalitní zpracování. Za ten rok jsem poznal následující nevýhody:

  1. třínožová sekačka je poháněna klíňákem, který je na pohonu přetočený o 180 stupňů. V životě jsem něco takového neviděl. Podle mne to při rozjezdu sekání musí zřát část výkonu. Ale to u silné varianty (17kW) není problém.
  2. Sběr listí se sekačkou (mám zahradu u lesa) není 100%. Za traktorem zůstává tenký pásek posekaného listí.
  3. V zimě jsem s radlicí udržoval příjezdovou komunikaci - cca 1000m2. Cesta je do kopce a vzhledem k absenci uzávěrky diferáku jsem jen tak tak vyklouzal nahoru. Vyřešil jsem nákupem šípových pneu, dál mám v záloze přidat závaží. Uzávěrka by se hodila, ale je to řešitelné i bez ní.
  4. S traktorem nelze dělat žádné "zemědělské" práce, jako orání nebo vláčení (což není velký problém)
  5. V ČR je z neznámého důvodu k dostání jen velmi omezené příslušenství - například sekačka na přerostlý plevel. Zařezávač okrajů trávníku atp.

Klíčové je vědět, co od toho stroje chcete. Je-li to primárně sekačka na trávu, pak budete s CC1025 zcela jistě spokojen. Nejvíce mne mrzela absence uzávěrky diferáku, ale se šípákáma jsem pak jezdil v pohodě (teda asi dvakrát, ono i tahle zima nedala moc šancí to zkoušet). Myslím, že řešením je závaží na kola, které se běžné v zahraničí prodává (u nás bohužel ne), ale asi by nebyl problém jej vyrobit.

Co se týká radlice, tak jsem k velké spokojenosti vyzkoušel novinku od firmy Vares, u které lze z místa řidič radlici nejen zvedat, ale i natáčet. Naprosto super, velmi doporučuji.

Jelikož já mám stroj hlavně na trávu, řešil jsem další důležité příslušenství jako je aerátor, zatahovací síť a rozmetadlo. Tyhle legrace dohromady stojí dalších cca 80.000,- Kč, takže nechat si nějakou kačku na potom je určitě dobrý nápad.

Můj závěr je, že CC je pro mne ideální stroj. Líbí se mi i design, možná mohl být robustnější rám, ale nemám srovnání, jelikož na horší traktory jsem se ani nedíval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
mujdanny - (8) - 166.25 (?), 26.3.2008 16:48

Diky za dalsi dulezite informace. Myslel jsem CC 1025RD-J, ale prepsal jsem se. Domluvil jsem se s jednim prodejcem, ze se na neho zajedu podivat (az jim prijdou), jelikoz je ted nikde nemaji. Byl jste spokojen s Vasim prodejcem? Pokud mohu vedet, kde jste ho kupoval, a nebude to z ruky, budu rad. Myslim ze primarne to bude sekacka, tak to okouknu. Take se mi libi. Nikdo nikdy nevi, co ho za cas napadne a bude dokupovat... To ulozeni klinaku je "zajimave", jsem technik a take jsem se s tim jeste nesetkal. Stale jeste zvazuji i Kubotu, ale vidim, ze CC by mi bohate stacil. Ted jsou vsechny rady drahe... Takze diky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 180.197 (?), 26.3.2008 18:09

Jste-li někde poblíž Brna, tak Vám rád ukážu loňský model CC1023. Myslím, že se liší hlavně motorem (ta starší verze má Kohler se kterým jsem naprosto spokojen). Někdo tu zmiňoval, že s tím seká fotbalový stadion a pochvaloval si.

O traktor se mi stará Toninger a mohu ho jen doporučit. Sice se mi snažil prodat Husqvarnu, ale nedal jsem se :-). Jinak je fakt, že příslušenství od Husqvarny kupuju, protože je to střední třída, to co běžně nabízí ostatní výrobci travních traktorů mi přijde jako hračka od Agri-Fabu.

Jestli se rozhodujete mezi Kuborou a CC, tak se ještě podívejte na Iseki. Mohu-li vám radit, berte Kubotu. I když by Vám CC stačil, tak by Vás mohlo v budoucnu mrzet, že nemáte vysněnou Kubotu, a to by bylo škoda.

Držím palce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
mujdanny - (8) - 61.118 (?), 26.3.2008 19:33

Bohuzel jsem z druhe strany a mam to k Vam 250km. I tak dekuji za nabidku. Chtel jsem se jet podivat do Brna na vystavu TECHAGRO, ale jeste nevim zda pojedu, protoze tam udajne tyto male trakturky moc nevystavuji... Jestli nekdo zna z lonska tuto vystavu, dejte prosim vedet. Pokud bych jel, zkusil bych se Vam ozvat. Iseki SXG 19 jsem take zvazoval, ale cena tam je jeste vyssi nez u Kuboty GR2100II a to uz se mi nechce davat, i kdyz bych mel servis za kopcem...  Maji 10-11.4. predvadecku, tak se tam prece jen, pro klid duse, zajedu podivat. Chci mit jasno, neni to kup na par tydnu a ne zrovna mala investice. Jinak jste ve svem zaveru dokonale vystihl me myslenky. Za 1! Skoda jen ze se trochu vice nerozepsal ve svem prispevku pan, co Kubotu GR2100 ma...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika