Zahradní traktor Husqvarna CTH 220 Twin



host - 86.2 (?)
25.6.2017 18:48

Ahoj, poradí mi někdo - mám Traktor CTH 220 - motor Kohler Twin 22, V olejová náplň se 2x zvětšila - v oleji je benzin, zatím se nezadřel, chvilku běží a začne kouřit a plivat z výfuku olej. Co s tím?  - MÍRA

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 71.8 (?), 15.6.2008 23:34

Když se zmiňujete o spojce tak mi dnes totálně schořelo po roce jedno ze tří,,čínských ´´ ložisek ve spojce. Ze spojkového talíže létaly úplně jiskry. 3-4 kuličky se úplně vytavily a kus klece.Naštěstí to nebylo to speciání axiální, ale pouze to menší s prachovkama. Snad seženu náhradní české.Po kontrole všech ložisek na celém traktůrku Partner je potřeba vyměnit i druhé pro jistotu s prachovkou ve spojce, jedno v tunelu od pojezdu, a dvě na levé hřídeli sek. zařízení. Prostě děs.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 22.8 (?), 15.10.2012 10:47

Já osobně CTH 220 koupil u A-Partnera, a tam si semnou byli ochotni popovídat i o jiných značkách než jsou HQ... Moje CTH funguje naprosto bez problémů, a motor Kawasaki má dostatek síly opravdu na všechno. Už mám CTH 3 rokem a neni nejmenší problém. To že tu spousta lidí řeší zpracování... Uvědomte si, že je to dělník na zahradu a že ho rychle osekáte jak zákon káže. Důležitá je funkčnost. Páku místo pedálu vidim spíše jako výhodu (po pár hodinách bolí noha), a navíc při jízdě na rovném terénu ji lze používat jako tempomat. Jinak CTH 220 utáhne vozík o váze až 750kg!!

Zdravím všechny diskutující, a přeji krásný den :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 208.184 (?), 21.10.2012 0:18

Je třeba si uvědomit poměr ceny, když jsem za HQ dával 95tis. tak už jsem čekal super kvalitu, spousta lidí za to nemá ani auto.A když zhodnotím, tak tam je výlisek z plechu jako kostra, mizerný řízení, jednoduchý motor a plasty a kde je rádio airbegy, klima,kastle s lakováním, centrál,počitač atd-tak fábie by musela stát 5 mega.Když už, tak mohly být kvalitní ložiska a převodovka, řízení ať vezme čert, ale toto běhá stále. Včas jsem se ji zbavil a jsem v pohodě, jinak jsem musel nad tím přemýšlet, jestli dát jinou převodovku, nové pouzdra na ložiska jsem začal už dělat se segerovkami, ale pak mě asi osvítil duch svatý a dal jsem to v záruce na inzerci a uspěl, naštěstí byl kupec zdaleka...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 251.120 (?), 21.10.2012 7:32

Zdravím, pokud si porovnáte konstrukci těcho traktorů, tak zjistíte, že je až na drobné vyjímky stejná. Ať je to HQ, Honda, Stiga, Jonsered, Dolmar atd. Co se týká hydropřevodovky, na sekání naprosto bezkonkurenční, ale pozor na tahání. I když výrobce nezakazuje tahat za traktorem třeba vozík, tak tyto převodovky nejsou na tuto zátěž stavěny a najednou zjistíte, že přestavají být účinné. Pístkové čerpadlo a pístkový hydromotor s náklopnou deskou se postupně vydírají, tím se vůle zvětšují a klesá účinnost. Filtrace oleje a magnetická separace se zanese mikročástečkami kovu a přestane být účinná, to je pro tuto převodovku začátek konce. Sekací ústrojí tohoto traktoru je konstruováno šikmým uložením nožů se zákrytem, toto řešení má výhodu v tom, že je laciný řemen pohonu, ale zase při zatáčení zůstavá stát úzký pruh neposekané trávy mezi noži. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 21.10.2012 11:48

Druhá část Vašeho popisu práce hydropřevodovek je pochopitelně dokonalá a už poněkolikáté opakovaná a pravdivá.

Že ale zrovna Vy napíšete o pouze drobných rozdílech v konstrukci jmenovaných druhů traktorů se divím. Je dobré potenciálním zákazníkům vysvětlit, že sekací ústrojí je sice konstruováno pro použití laciného řemenu, ovšem při zatáčení nejenže zůstává neposečený proužek trávy ale hlavně se tento typ sečení s rozdílnou vzdáleností jednotlivých nožů k výhozovému tunelu podílí na výrazně slabší kvalitě sběru posečené trávy. Já vím -je to kus od kusu jak stroje tak i obsluhy a druhu trávy... ale je to prostě fakt. Dva nože synchronizované vedle sebe mají prostě stejnou vzdálenost k výhozu trávy a mezi známými značkami je používá Castelgarden(Mountfield) a Honda.Ty jsou ve sběru trávy výrazně napřed a ostatní (Viking, HQ,JD...) používají systém jiný. Mimochodem právě Honda a Castel jsou si až na detaily a motor právě nejpodobnější, ať už se jedná o tzv."plovoucí" uložení sekacích nožů (což nikdo jiný v této kategtorii nemá a už se tu o tom diskutovalo),tak hlavně tvar výhozového tunelu, plast.lopatky ventilátorů nad sekacími noži  ... a to jsou právě dost podstatné detaily v konstrukci, kterými se jednotlivé stroje odlišují.Co třeba úplně jiný spůsob ovládání pojezdu u HQ a Viking...

Společnou mají všechny stroje tak leda základní kostru konstrukce -rám, volant,motor, převodovka, sedadlo, sečení a koš, ale právě detail dělá značku značkou.To, že si řada značek nechá vyrábět stroje v jedné továrně(GGP) nehraje roli, zadání značek je rozdílné a pro rozumnou cenu jen použijí několik unifikovaných dílů.Filozofii celku si naštěstí drží řada značek svoji.A to i např. JD vyráběné levnější modely pro Evropu tuším taky v Itálii.

Jsou firmy, které se poučí z problémů s nekvalitními ložisky v traktorech a zajistí na nový modelový rok kvalitnější a jsou firmy, které to sekají jako housky na krámě a je jim to jedno, zisk je zisk. A to je taky jeden z rozdílů, pro zákazníka velice důležitý...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 249.176 (?), 21.10.2012 17:00

Zdravím, všechno co uvádíte je správně, ale zde jsem se pouze vyjádřil k CTH 220 a nesrovnával jsem s jinými značkami, to by bylo na dlouhou diskuzi. Jenom se vyjádřím k způsobu ovládání, někdo raději ovládá pojezd rukou, jiný zase nohou. Z mého pohledu je rozhodně lepší ovládání pedálem. Ale!!! aby to bylo pohodlné s přirozeně položeným chodidlem a pohodlným posezem, je třeba pro to něco udělat a to nejen u Hondy. Ještě se vrátím k nožum v zákrytu, pro komunální použití je to jediný rozumný způsob výběru traktoru, u synchronizovaného způsobu je to tak na jeden ozubený řemen deně. Cena takového řemenu je snad všem známá. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 21.10.2012 19:30

Ano, pro komunální použití asi většinou jo.U komunálních strojů jsou ale úplně jiné výhozové tunely a vůbec jsou ty stroje jinak dimenzované apod...

Na soukromou zahradu zbavenou nějakých šílených nástrah "spoluobčanů"  jako např.lahve, kusy železa a kameny bude ale lepší ten synchronizovaný (tedy ještě musíme dosadit na místo obsluhy někoho alespoň průměrně "normálního".

Šlo mi o to, že sem chodí pro rady i zcela naprostí laici a oni musí vědět, že mezi stroji jednotlivých značek jsou fakt velké rozdíly - jak píšete - je to na dlouhou diskusi..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.29 (?), 25.10.2012 21:19
Jojo, je to na dlouhou diskuzi, pokud to někdo nahází do jednoho pytle.Hq, jonsered a partner budou stejné, až na plasty, protože to má pod palcem HQ.Honda se stigou a mountfieldem mají minimálně stejný rám, ale naprosto odlišný od HQ-ta má nosné plechy a vše v tunelu mezi nima, honda má profily, tím má více místa pro tunel i pohon.A klíňáky u HQ jsou o 1/3-1/2 slabší, takže taky žádná výhra a např. proti zn.stiga mají dvojnásobnou cenu.A neni hydro jako hydro-hydrogear používaný HQ a jím podobným opravdu netáhne a stačí sekat kopečky, ale tuft-tork tuším s označením K46 od kanzaki, které používá honda, john-deer, ale i mountfield, jsem neviděl, že by netáhlo, alespoň ne u poměrně nových strojů(opotřebuje se vše, ale nefunkčnost nového hydrogyra je zarážející).Na domácí sekání je K46 opravdu kvalita, na komunál je lepší hydro s externím čerpadlem a čističem oleje, kde týdenní náběh je takový jako doma za celý rok.Správné použití sekacího traktůrku je na sekání a převoz nákladu tak do 150kg, když čtu, že ta tím tahají vozík k autu, který má samotný 150kg, tak by mě zajímalo, jak dlouho to bude fungovat.To si může dovolit tak vari-systém, který by byl na hrubší práce nejvhodnější.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.2 (?), 25.6.2017 18:48

Ahoj, poradí mi někdo - mám Traktor CTH 220 - motor Kohler Twin 22, V olejová náplň se 2x zvětšila - v oleji je benzin, zatím se nezadřel, chvilku běží a začne kouřit a plivat z výfuku olej. Co s tím?  - MÍRA

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.66 (?), 26.6.2017 0:52
Přetěsnit, budou v háji gufera, přitom si vyměňte stírací kroužky, ty budu měnit u kohlera 25Hp já.Kolik máte mth, přes 500?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika