Záhadné chování karburátoru Walbro WT 365



host - 45.252 (?) 
10.6.2018 12:50, zobrazeno: 3363x

U "křovinořezu" Solo 127 mě mj. nejde motor vytočit vyšší otáčky, bud se drží na nízkých otáčkách, kdy nejde sekat trávu jinak než obtížně nožem, strunou vůbec, nebo spadne do takřka volnoběhu nebo se dusí, ale nejčastěji zkrátka nejde do vyšších otáček. Štelování dle návodu výrobce šrouby H nebo L nepomohlo. Vyzkoušeno injekční stříkačkou průchodnost paliv. filtru, těsnost benzínové přívodní hadičky, u karburátoru Walbro WT 365 na vstupu paliva - vyzkoušeno tlakováním injek. stříkačky a tlak na vstupu drží.(jehlový ventil drží) Preventivně vyměněny mebrány a těsnění na karburátoru + páka a pružinka jehlového ventilu + sítko, nicméně chování otáček je pořád stejné. Nesundána pouze velká ucpávka a pod ní rozvaděč hlavních 3 kanálků volnoběhu co ústí v nasávání těsně u vstupu do válce + nesundán hlavní zpětný ventil vysokých otáček co ústí do nasávaní za vzduchovým filtrem. Jinak celý karburátor rozdělaný a vyčištěný a ponořený v lihu. Uvažuji, že asi celý problém způsobuje hlavní zpětný ventil na vysoké otáčky, u podobného karburátoru jsem to nastudoval na netu z podrobných fotek a vysvětlivek fungování. Bohužel zpětný ventil je asi bez poškození nerozebiratelný a ani se v česku nedá koupit. Walbro WT 365 se už dávno nevyrábí.

Dále trápí obtížnější startování, které se zlepší když se motor nechá "nahřát" nad cca 25C, zjištěn mírně popraskaný gumový zpětný ventil pod primerem, nebot i primer nikdy nenasaje do plného kloboučku i přes opakované pumpování, vždy je v něm sotva půlka paliva.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 45.252 (?), 10.6.2018 12:52

je vidět mosazný kulatý zpětný ventil, dávkování pro vysoké otáčky?


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 45.252 (?), 10.6.2018 12:55

pohled z druhé strany, ze strany sání u válce, kde je vidět před zavřenou kaplou jeden ze tří kanálků pro volnoběh?


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 168.61 (?), 30.9.2022 14:02

Balonek, primer, se neplní proto, protože přes netěsný hlavní zpětný ventil přisává vzduch. Pokud zcela uzavřete trysku H, otáčením na doraz, balonek, primer se již normálně naplní. Dále, balonkem, primerem se na výstupu z karburátoru vytváří podtlak a palivo se do karburátoru nasává, nikoli tlačí. Proto z počátku v odpadní hadičce tolik bublinek a po naplnění karburátoru již bez bublinek.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika