Žací struna



Stránky: 1,  2   
host - 208.167 (?) 
1.8.2012 4:37, zobrazeno: 25840x
Zdravim, má někdo vyloženě pozitivní zkušenos se strunou DUOLINE od OREGONU?Příspěvky jsem pročetl a spíše se řešila FIRE... Jedná se mi o průměr 3mm (stihl 360).
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 211.40 (?), 4.8.2012 8:50
Nikdo?Ekonomicky mě vychází žlutá od stihlu, metr pod 4kč, ale na tvrdých stoncích jen hoří, naproti tomu na obsekávání chodníku je dobrá.Takže sháním alternativu a ta duoline se zdá dobrá a kdyby se koupil velký návin, tak cena za metr nebude tak drastická.Ta zubatá bude na obsekávačky asi nevhodná, nebo dvě cívky a zaměňovat.Děkuji za případné příspěvky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 39.147 (?), 4.8.2012 23:55

Žacie lanko- večná téma.To je snáď najčastejšia téma diskusií ohľadom kosenia kroviňákom.

Ku tejto diskusii mi nedá povedať niekoľko faktov.

Žacie lanko odvádza prácu len poslednými cca3-4mm.To zmamená - nech je profil akýkoľvek, dôležitý je koniec lanka ktorý je prakticky vždy okrúhly.

 Čím je lanko hrubšie-tým sa ho spotrebuje menej. No tak toto je len čiastočná pravda.Lebo ak na stroj z 0,8Kw použijete lanko 2,7 alebo 3mm budete mať spotrebu lanka nižšiu ale zvýši sa Vám spotreba a čas práce a v konečnom dôsledku prerobíte.Na margo tohto  - je niekoľko firiem ktoré na silné profi stroje FS 400 - 450 používajú lanko 2mm.A tvrdia že sa zvýšila rýchlosť kosenia o 30-40 %.

 Na hrubšie byľe jednoducho nefunguje žiadne lanko. Na to existujú žacie hlavy typu Poly-cut a.p.

 Každý si musí nájsť to lanko ktoré mu vyhovuje.

A nakoniec, podľa mojich skúseností lanko duoline nie je nič mimoriadne, je možno trochu lepšie ako bežné lanká.Z dôrazom na možno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 144.2 (?), 6.8.2012 11:09

Řekl bych, že každý preferuje typ struny jaký mu vyhovuje.  Myslím si že je tato struna na tom stejně jako jiné odolnější struny. Záleží za kolik strunu pořídíte, ale všeobecně bývá dražší a přitom odvede stejnou práci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 95.71 (?), 8.8.2012 20:30

2 mm - struna je na stroje strednej a vyššej úrovne príliš tenká, ani hlava na ne nie je navrhnutá, čiže sa struna môže v priechodkách viac lámať a jej spotreba je vysoká. Ako optimum sa javí 2,7 - 3 mm, skôr by som povedal, že ani na najsilnejšie stroje by som nedal viac ako 3 mm. Teda je potrebné zvoliť takú strunu a jej profil, ktorá sa neláme nespeká v hlave, ľahko sa navíja, inak ide celá práca pekne na nervy a pomaly. Potom voľba hrúbky struny - slabšie stroje - 2,4 mm, silnejšie ako som uviedol vyššie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 216.62 (?), 9.8.2012 1:56
Už jsem nečekal, že se někdo ozve, možná průměr 3mm není nejběžnější, tak jsem našel prodejce, který měl duoline i fireblade v metráži.Na chvíli jsem namočil fireblade do vody a udělal návin na volnou cívku.Prvni dojmy byly, že je strašně tvrdá, tudíž návin bylo utrpení, o to více jsem se těšil, jak travina, která se letos nesekala, lehne.Ze začátku se mi zdálo, že nadměrně ubývá, potom ulítnul jeden konec.To ubývání nebyl klam a o náletech, jak píše výrobce, si může nechat zdát, ještě dvakrát ulítla a šla ven.Nastoupila duolinka a už navíjení bylo v pohodě, má takový silikonový povrch, zvláštní na omak.Za stejných podmínek jela v pohodě, netřepí se a nemá asi ani smysl ji namáčet, ta hmota je jiná, narozdíl od žluté stihl(barva má označovat průměr) hranaté, ta se vážně na koncích třepí a to namočeni, ikdyž jsen ho nedělal, by ji vážně mohlo pomoci.Vždy jsem žlutou stihlku jen namotal a šel sekat, když se roztřepila, tak místo jednou jsem vícekrát ťuknul o zem, aby se zarovnala a jel jsem dál.Ještě duoline vyzkouším na šťavnaté husté trávě u vody, ale už teď vím, že si žlutou hranatou stihlku můžu koupit ve velkém návinu, protože fireblade stála 12kč/m, duoline asi polovinu a ta stihlácka polovinu, co ta duoline, v tomhle si náklady zvyšovat nebudu, kdyby vydržela duolinka jednou tolik, tak ji upřednostním, ale až po testu, zato fireblade je mimo mísu, totální propadák.Někde zmiňovaná struna bizon byla neuměrně drahá, jediné,tak si to moc nepamatuju, kdysi jsem ji koupil, ale asi se netřepila, byla hranatá.Raději by jsem měl na struně hrany.Ještě někdo zmínil a vyfotil točitě-hranatou strunu od dolmaru, zkusím sehnat.Není nad to, sekat pravidelně udržované pozemky, to by jsem nemusel nic řešit, protože obsekávám i okolo chodníku, tak u jediné stihlácké nemusím bědovat, když ulítne, nebo více u betonu ubývá, jen vlastně sháním něco, co poseká veškerou travinu levou zadní i za vyšší cenu, teď už je mi jasný, že univerzál není.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 216.58 (?), 9.8.2012 13:35
Dnes som mal možnost pracovat s duoline plus 2,4mm okruhla a moj nazor je ten ze pracovalo sa s nou super.Predtym som mal tiez 2,4 ale hranatu z mountfieldu nejaka asi nemecka znacka ale neviem isto ale ked som nasadil duoline tak robota hned sla od ruky minimalne o 40 % lepšie takze mozem len doporucit ale je to len moj nazor a treba vyskurat rozne struny a tak porudit ktora sedi najlepšie. Boris
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 230.219 (?), 10.9.2012 0:59
Tak jsem dotestoval duolinku a pro mě nepoužitelná, co nemá hranu-neseká.Pro slabší křoviňáky bude dobrá, přímo skvělá, ale bohužel nesekám jen čistou travinu a bez hrany to fakt nejde.Takže další bude hranatá, asi bison-černá, už ta oranžová by neměla být špatná, škoda,že černou zatím nikdo nehodnotil, tak jsem zvědav.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 231.185 (?), 18.6.2013 14:05

Má někdo skušenosti so strunami od Dolmaru. Která z nich je nej pro silný stroj. "Round TrimPRO 3mm" (na spôsob Oregon Duoline) nebo "Leiser Mähfaden"?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.238 (?), 19.6.2013 7:40

Zkuste Oregon Nylium Squareline nebo Starline. S oběma mám ty nejlepší zkušenosti. Bohužel prodejce u kterého nakupuju ji přestal odebírat tak jsem přešel na hranatou šedou Bizon a taky spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika