Weibang zkušenosti/názory



host - 128.28 (?) 
7.4.2020 22:55, zobrazeno: 2206x

Dobrý den,

jaké máte zkušenosti se sekačkami Weibang? Jde mi hlavně o současné modely. Nějaké info se dá najít, osobně mi přišlo zpracování fajn, ale po netu jsou komentáře několik let staré, to dávali všude motor Kohler a cenově to bylo úplně jinde. Teď všude jejich vlastní motor, to je co, Loncin? Do deseti tisíc obecně moc výběr není,  buď Dolmar s 140ccm B&S a jen 2,6 koně za cca 7 tisíc, pak různé variace od GGP ať jako Vari, Stiga, Mountfield, všechno jen o barvě a podle motoru B&S cca 4 koně. Nakonec Alko s Loncinem a ten Weibang. Bojím se hlavně toho motoru, je těch 6 koní vůbec reálných nebo je to vylhané jako třeba výkony čínských skútrů? 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 132.43 (?), 10.4.2020 14:14

Al-Ko je na tom samozerjme rovnako ako čínske skutre. Mal som 2 domáce vodárne Al-Ko a výkon bol samozrejme papierový. Reálne mali o 40% nižší výkon-množstvo dodanej vody. Taktiež ani deklarovaný maximálny tlak dost zaostával oproti papirovým hodnotám-udaj bol o maximálnom tlaku 5 bar, reálne mal problém dosiahnut 4 bary. životnost bola malá, spolahlivost nulová-neprestajne nutnost doplnat vzduch, nespolahlivý tlkový spínač bolo nutné neprestajne rozoberat, motory sa prehrievali...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 8.138 (?), 28.4.2020 9:45

Loncin je tam proto, aby mohli konkurovat s cenou. Honda a B&S něco stojí a Weibang musí bojovat cenou. Weibang stále do těch prémiových modelů dává B&S, protože je mu jasno, že Loncin konkurencí pro Hondu nebo B&S ještě není. Pokud bych bral sekačku, tak bych si připlatil alespoň tisíc a mrknul po AL-KO HighLine 527 SP s motorem B&S 650 Exi. ALKO některé modely montuje v Německu/Rakousku. Pokud vám není tahle značka po chuti, tak je možnost Stiga COMBI 53 SQ B s motorem B&S 625 Exi. Případně hledejte sekačku, která má 625 Exi a vyšší.

Objem 140 ccm je fakt dost málo. Osobně jako minimum beru 150 ccm, ale dobré zkušenosti mám až se sekačkama 160+ ccm. Objem ošálit jde, ale velice velice málo. 

B&S Exi series mám rád, protože je odolný na zanedbanou údržbu - výrobce dokonce informuje, že olej se nemění ale jen dolévá, což bych asi neriskoval a fantasticky lehce se startují a bez škubnutí na konci. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.138 (?), 28.4.2020 9:52

Ještě k tomu objemu a výkonu 6 koní. Z objemu se dá dostat vyšší výkon a to mazaně zvýšením otáček. Uživateli to nepřinese nic, protože klesne točivý moment a motoru to neprospívá.Jen to na papíře hezky vypadá. Proto je důležitý objem. U auta se objem dá pořešit přeplňováním, motory zahradních strojů jsou stále jednoduché motůrky i v případě zahradních traktorů s cenou dalece přes 100 tisíc. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika