WAP Karcher 5.610 drahá hobby třída



host - 53.212 (?) 
26.6.2018 10:21, zobrazeno: 3390x

S pořízením bazénu mi žena na vánoce před pěti lety koupila WAP Karcher typ 5.610 abych mohl vždy na jaře bazén vypustit a vymýt WAP. Nerozuměla tomu a tak vybrala co jí prodavač doporučil WAP Karcher 5.610. Podle mne lepší třída hobby. A proč ne když je používáná jednou ročně za jedním účelem. Uskladněna v garáži kde se topí. Letos na jaře přestala tlakovat. Vyčistil jsem síto a nic. Dal jsem jí do servisu a vadná hlava. Dopředu nahlášená cena opravy - výměna hlavy s prací 3300,- Kč. Souhlasil jsem a WAP mi opravili. Kladu si však otázku zda jsem uvažoval správně a chci se připravit na příští obecné rozhodování zda kupovat značku nebo noname v Lidlu pokud věc budu používat jednorázově. Pokusím se ekonomicky uvažovat nahlas zrovna u tohoto výrobku a Vy mi řekněte kde mám chybu v úvaze:

1. Životnost WAP je pět let a na to mi ani Karcher ani Lidl nedá záruku

2. Co pět let budu výrobek opravovat nebo kupovat nový

3. Když budu co pět let kupovat nový tak je lepší kupovat Lidl jelikož je více než o polovinu levnější a oba jak značkový tak neznačkový déle než 5 let nevydrží.

4. Když budu co pět let opravovat tak je opět pro mne výhodnější koupit nový v Lidlu jelikož jeho cena je na ceně opravy Karcheru a budu vždy na novějším typu se zárukou.

5. Pokud takhle budeme uvažovat a pořád kupovat nové místo opravovat ještě funkční výrobky tak se výrobní linky nezastaví a možná u nich na výrobní lince dostanu práci až mi bude více než 60 a já na to duševně a fyzicky nebudu mít abych mohl být nadále pracovat jako doktor, pilot, dispečer, zedník, IT... a jít v 65 do důchodu.

6. Pokud budeme stále chrlit nové a nové výrobky místo opravy jejich poškozených částí tak se začneme zaplavovat odpadem a začnou nám chybět výrobní suroviny. Opět přibudou nová pracovní místa pro hospodaření s odpady, pro vědce objevující nové materiály, pro stavitele budující nové fabriky na zelené louce pro nové technologie atd.

7. Pokud nebudeme opravovat poškozené výrobky a budeme je zásadně měnit za nové tak nám sice ubudou kvalifikovaná pracovní místa opravářů ale my jsme beztak tak rozvrátili učňovské školství, že už to nikdo téměř neumí a pozvaná migrační vlna běženců o tuto práci nejeví zájem a nemá k ní překvapivě ani předpoklady

8. Pokud nejsem potetovaný alespoň na jedné desetině povrchu kůže nejsem In a nemůžu se s nadějí ucházet o místo v sestavaě ve fotbalu ale u řemesla toto neplatí. Tady je důležitá cena, známosti a možnost odklonit DPH. Tady vůbec nezáleží s jakým příslušenstvím věci zhotovuji zda značkovými nebo noname. Takže opět nástroje z Lidlu.

9. Pokud budu kupovat neznačkové noname nástroje poškozuji tím ekonomiku EU?  Můj laický odhad je, že ne jelikož obojí se vždy bude vyrábět tam kde je nejlacinější pracovní síla a tedy na stejném místě.

10. Pokud budu kupovat noname a ne třeba značku Karcher poškozuji tím reputaci výrobků zemí EU a tím image celé EU. Ale reputaci EU už více poškodit nelze, to dělají její čelní představitelé nevědomky sami svým odtržením od reality.

11. Je nějaký opodstatněný důvod upřednostnit značku před noname kromě toho, že značky sponzorují sport a díky nim vůbec lidi sportují?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.197 (?), 26.6.2018 17:21

5 let pro profi třídu je směšně málo. Sám mám Kranzle (typ 105) přes 22 let a stále šlape a je stále opravitelný, poněvadž se na těchto strojích nic podstatného konstrukčně nemění. V práci máme Kranzle také kolem 25 let (na 400 V). Profi třída začíná až kolem 11-15 tis.Kč. Vyznačuje se zejména mosazným tělesem čerpadla, písty potaženými keramikou a pod. A jak už jsem řekl, konstrukce se neměmí a opraví ho i po 20 letech. P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.192 (?), 18.2.2019 20:55
Tiež som veľmi, veľmi dlho zvažoval kúpu čističa. Po prečítaní literatúry a rôznych fórach som kúpil KRANZLE 799 TST. Je to stroj s hydraulickým výkonom nad 4 kW. Reálna pracovná hodnota výstupu 180 bar / 13 l min. S týmto čističom je umývanie áut a práca okolo domu jedna radosť. Čističe s hydraulickým výkonom pod 1,8 kW sú v podstate len na bežné umývanie. Základný vzorec tlak v baroch x prietok v litroch /600 = hrubý hydraulický výkon.. Poznámka: skoro všetci výrobcovia v hobby a poloprofi triede merajú tlak tesne za čerpadlom a ten je cca 25 % vyšší ako reálny čistiaci tlak. Plus udávajú prietok vody bez zaťaženia. Tým pádom víde hydr. výkon vyšší ako príkon stroja čo je úplná blbosť.Tj.účinnosťou motora 85÷90 %, účinnosť čerpadlá cca 90%. + Strata tlaku prúdením vo vysokotl. hadici tiež zopár barov zoberie. Príkon K799 5,5 kW, hydr.výkon 4kw. Váha 60 kg. Plánovaná stredná životnosť tesnení piestov cca 600 hodín, plánovaná životnosť stroja cca 3000 prev. hodín. Dúfam že mi tento stroj vydrží zopár desiatok rokov. Stroj je určený na vysoké zaťaženie bez nutnosti prestávok po určitom čase. Jaro Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 140.109 (?), 6.4.2019 20:50

Zdravím přítomné, mám stejný typ vapky Karcher, do roka ji cca 3x používám. A dnes jsem zjistil, že po zapnutí a spuštění pistolí normálně funguje, ale po přerušení a opětovném stisku pistole se už nenatlakuje na maximum.Musím nástavec za pistolí odejmout a nechat z něho vodu vytéci a pak opět správně naběhne. Sítko na vstupu je čisté. Prosím Vaše rady, kde by mohla být vada. Díky Láďa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika