Výběr rotační sekačky kolem 10.000,-, 2.00 m2



Stránky: 1,  2,  3   
host - 163.246 (?) 
4.8.2017 15:03, zobrazeno: 10732x

Dobrý den, hledám a porovnávám rotační sekačky na zahradu. Stará odešla do věčných lovišť. Nuže zadáním je mi: 

- velikost cca 2.000 m2, z toho 400 m2 potřebuji sekat na "horšího angličáka" a sesbírat (koš tedy nemusí být až po moje nohy) a zbytek je mišung - rovina, nakloněná rovina, občas díra, krtinec, klacek, zarostené koleje

- seču cca jednou za měsíc, dožínám křoviňákem, trávu nechávám ležet, takže potřebuju i mulčování. Taková luční směs, žádný bordel.

- nejlépe značkový motor (BS, Honda)

- rád bych kuličková ložiska

- servis je v dojezdu skoro ke všemu (ale přístup mají všude k ničemu)

- s MF nemám dobrou zkušenost, prosím nedoporučovat :)

- slyšel jsem o kvalitách plastového šasi, ale po přečtení zdejších vláken od toho ustupuji...

- kolem 10.000 (čím míň, tím líp)

Líbí se mi modely od značek McCulloch (M46-160), RiwallPro (4635) a zajímají mě i trojkolky od hechtu - semtam je terén na objíždění náročný, zdá se mi to jako hodně zajímavý nápad, naživo jsem ale nikde neviděl.

Děkuji za vaše názory.

sj

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.111 (?), 4.8.2017 15:37

Zkuste uvažovat o dvou strojích. Jeden co zvládne hezký trávník a druhý, co si poradí i s dlouhou travou z minulého sečení křoviňákem.

Ad plastové šasi - je lehké a pro partie s nerovnostmi dobré. Neznám nic horšího, než kolečko profiDolmaru spadlé do dolíku. Motor i s hliníkovým šasi váží 48 kg a plný koš tak 30 kg. Plastová bez koše a s rychloběžným elektromotorem pak naopak jen 8-11 kg.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 38.228 (?), 4.8.2017 19:21
Sekačka na sečení 1xměsíc je optimálně se 190ccm motorem (záběr min.53cm),taky to tak máme-80% výhoz dozadu,20% sběr, cena nad 16tis.,sekání pomáhá dvojitá nebo výhozová kudla, mulč není zpočátku sezóny moc reálný, záleží na travině.Kuličková ložiska si dnes udává kdekdo, u nich záleží v čem jsou uloženy-hliník, plast,měkký plast který se vymačká-tam dvousložkové lepidlo je nutnost 😩.Hecht oprášil tříkolové sečení, mívali jsme to v bytelnější verzi-super vedení sekačky, dá se s tím mulčovat jako s "vysavačem",obdoba je Honda s otočnýma kolama, kterou musel koupit známý, protože nemají jediný úsek rovný i cestičky mají rádiusové.V kvalitě hecht by jsem Vám to na Vaše podmínky nedoporučil, vyloženě slabý motor a byl by jste velmi zklamaný.Cokoliv Vám kdo doporučí, tak vše bude kompromis, ani si netroufnu snad dát tip, ale zkusím to: stiga 48 SB-kuličková ložiska, pojezd,b&s, centrální nastavení výšky sečení, váha okolo 25kg, máme s ní dobré zkušenosti, jen jsme dokoupili vyloženě sběrací nůž, v základu má univerzální (mulč, sběr).Má za sebou asi 60 000m2 a stále dobrý, ani jsem to nečekal, měla být jen dočasná, ale vzhledem k nečekané kvalitě jsme si ji ponechali.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 68.16 (?), 5.8.2017 13:29

Stiga 48SB s BSE550 je holý základ. Je zajímavé jak motor získal 4HP, které na cz stránkách STIGA prezentuje, když na originál stránkách má výkon 2,12kW což je cca 2,88HP. Zřejmě posiluje transportem přes CZ hranice a nebo holt zřejmě dobrej vzduch v ČR. Při použití stejného motoru. Od více lidí jsem také slyšel, že nové E typy motorů od BS nejsou zdaleka tak spolehlivé jako puvodní motory. Tedy proč BS E550. Zadní kola jsou podle mne malá jen 240mm u sekačky za 9000kč? čekal bych víc a podle mne bude se s ní špatně manipulovat, pokud máte hodně nerovností. Vaše váha 25kg je spíš přání, protože CZ stránky ukazují 28kg a originál stránky 31kg. Ale třeba máte sekačku-atletku udržující si váhu okolo 25kg:-) Mulčovací záslepku si musíte dokoupit. Opravdu? za 250kč kus plastu? Nezaspali dobu ve Stize? Dneska už to snad každý výrobce v této kategoriri dáva zdarma

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 38.228 (?), 6.8.2017 19:30
Chytáte se stébla?😁 Váhu jsem napsal okolo 25kg, já to v hlavě nenosím a na zádech už vůbec ne 😂.Nikdo Vám ji nenutí, pro nás to měl být přechodný stroj na 1-2roky, ale předčila očekávání, a po 6ha můžu udělat objektivní hodnocení.Tak trochu si přidáváte-mulčovací záslepka byla a je k sekačce zdarma, možná u těch nejlacinějších 46-tek není.Dnes máme sekačku která váží přes 40kg, ale díky vyvážení a ergonomii to znát není, tak neřeším kdejaké kilo, ale jak se s ní manipuluje apod.,nižší váha =lepší sekačka je výhoda tak pro laiky.Stejně jako nadměrně zvýšená zadní kola, jen to má zbytečně vyosený střed osy, profi sekačky takové rozdíly nemají, snad víte proč?Dejte tip na něco lepšího do 9tis.(tolik stává na začátku sezóny-48sb).A co se týká výkonu či parametrů, tak u číny papír snese vše, ale u b&s to snad nemají zapotřebí 😂,a i stejný motor může mít různé výkony, způsobů jak toho dosáhnout je povícero.Nikdy by jsem si nepomyslel, že budu obhajovat sekačku do 10tis.,ale stalo se.Priority mají u mě od 20tis.výše aby splnili naše dnešní požadavky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 68.16 (?), 7.8.2017 21:45

U BS uvádějí 4HP? Ale jděte:-)) zavolejte si tam, oni Vám to vysvětlí jakto s těmi výkony je. A tady pro Stigu vzláště platí papír snese všechno. Zvláště pokud na originál stránkách mají výkon podle BS a v Čechách podle čeho nevím :-) Mimochodem rád se nechám poučit jak se zvyšuje výkon u stejného motoru, na stejné sekačce, při stejné certifikaci o 38%. Pokud to víte prosím napište.   A Čína? Která podle Vás lže jako Stiga? Některá možná ano, některá ne. Rozhodně nepatří do stejného pytle. Mulčovací záslepka? Podívejte se na stránky Stigy a uvidíte zda je zdarma anebo jako příslušenství za 250Kč. Velká kola pro člověka, který má členitou zahradu jsou velký přínos. Nenadře se při otáčení a manevrování se sekačkou. Váš argument o zbytečném vyosení je usměvný

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 41.71 (?), 16.8.2017 21:25
A kde je Váš tip na sekačku?Vyloženě velká zadní kola by jsem už nechtěl ani náhodou, ale byl to účinný komerční tah, max. trochu zvětšená, ale nejlepší a nejpřínosnější je, když jsou větší všechna kola.Zkušenost tety s hechtem je, že si po dvou letech koupila novou sekačku, tak to vidím tak, že buď vydrží více jak dva roky bez problému, nebo se bude sypat od začátku a 2 roky je limit, je to čínská loterie a odpovídá ceně.Poměr značek jako Honda, stiga proti hechtu apod. je založen na tom, proč ty značky fungují vůči poměru proč ta čína nefunguje, tzn.2/100 Hondy nefungují x 98/100 hechty nefungují.Trochu jsem se po tom pídil a nenašel jsem majitele hechtu, který by nemusel do dvou let (spíše hned první rok)měnit startovací šnůru (díl, který se mění ke konci desetiletí jinde),nebo mu to více nerezlo.Ta cena se musí někde snížit.Někdo si rád koupí vícero levnějších modelů, než jeden dražší.O.K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 243.172 (?), 4.8.2017 23:28

Za mě HECHT 5484 SX.

Mám jej primárně na pozemek 2400 m2, sečená plocha 1600 m2.

30% sběr, 70% mulčování

Původně jsem také uvažoval nad 3-kolkou, ale ani dnes, kdy je pozemek osázený a musím se vyhýbat záhonům, keřům a stromům mi to nepřijde. Ono se s tím dá zatáčet za jízdy poměrně dobře.

Požadavkem byla převodovka, abych to mohl v místech s nízkou trávou "osolit" a zkrátit dobu sečení. Dnes už bych nechtěl jinak, převodovka je neustále v permanenci. Tam, kde to chci mít hezky vysbírané jedu pomalu, tam kde jen mulčuji to přejedu rychle (pokud to hustota a výška trávy dovolí). Zkrácení doby sečení je opravdu citelné, obzvlášť u velkého pozemku.

Že by byl motor slabý, to nevím. Zadusím ho třeba tím, když mulčuji a najedu na největší rychlost do vysoké, dužnaté trávy. Jenže tak zadusím snad každý motor. Pokud mohu porovnat, tak mi přijde 135ccm Hecht OHV podobně silný, jako od známého Briggs 190ccm s rozvodem SV. Ten jsem ve stejně vysoké trávě taky bez potíží zadusil. Akorát je rozdíl ve spotřebě. Hecht mi žere nějak málo. Cca 0,6 l/h.

Občas seču i druhou zahrádku, kde si pěstuji vyloženě "anglii" a musím říct, že pokud to poseču pomalu a s ostrou kudlou, tak mi pohledově trávník přijde ještě hezčí, než když to sekám značkovou ruční vřetenovkou. Asi je to tím, že motorovka vysává, takže trávu postaví.

Spolehlivost - za dva roky jsem jen měnil olej, čistil filtr a brousil nůž. Jo a preventivně mazal kuličková ložiska kol.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.6 (?), 6.8.2017 18:47

A za mě VARI MP1 504 B. Sice přetáhne těch 10 tisíc o litr, ale je v levných modelech TOP jako STIGA (jsou stejné, jen stiga Combi 50 SB je o tisícovku dražší). Za tu cenu už máte velká kola 280 mm vzadu, převodovku s plynulým rozběhem, luxusní rukojeť, velký koš 70 litrů a hlavně motor BS 625E o objemu 150 ccm s automatickým sytičem. Můžete namítat cokoliv, ale produkce z Popradu je hned po Hondách HRX nejlepší a umí nabídnout velmi zajímavé ceny i u strojů, které dělají pro jiné výrobní/obchodní firmy. Proto bych se vykašlal na hechty a podobné řetězcově kvalitní výrobky a šel do něčeho, co mi bude sloužit o pár let dýl a seženu na to díly i po mnoha letech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 38.228 (?), 6.8.2017 19:33
Drsněji napsáno, ale 👍👍👍
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika