Vyber motorovej kosacky s pojazdom - Dolmar, Stiga, Al-ko



Stránky: 1,  2   
Pauli - (6) - 19.139 (?) 
26.5.2009 9:31, zobrazeno: 36722x

Zdravim diskutujucich .

Potrebujem kupit kvalitnu motorovu kosacku so sirokym zaberom a pojazdom. Som na tomto bojovom poli novy, ale podarilo sa mi zostavit nejaky vyber znaciek ktore ma oslovili.

Plocha na kosenie je nieco cez 600m2, zvacsa suvisla rovna plocha so zahonmi po krajoch.

Benzínová kosačka DOLMAR PM-530 S
Benzínová kosačka s pojazdom STIGA Collector 53 S BW Combi+
Stiga Turbo 53S Combi
neviem aky je rozdiel medzi oboma Stigami 

Al-ko Silver 520 BRV Premium 4v1

Vsetky su v podobnej cenovej relacii. Na Dolmar a Stigu mam moznost este 10% zlavu.

Poradte prosim ktoru vybrat, co sa tyka kvality, funkcionality, ceny a servisu. Ake su vase skusenosti? Od Al-ko som zatial kupil len nasavacie cerpadlo vodny automat a zatial spokojnost nejaky mesiac.

Vdaka. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 121.173 (?), 27.5.2009 10:26

Mně osobně přijde, že na 600m2 rovné plochy by Vám stačilo možná i něco menšího(levnějšího). Ale proč ne. Při letmém pohledu na parametry těch sekaček mi přijde, že al-ko má na 190cm3 nějaký malý výkon (3,5k), ale spíš bych řekl, že je to chybný údaj (i když, viděl jsem to na 3 webech). Na každých 10cm záběru byste měl mít cca 1k. Čili na 50 cm alespoň 5-5,5k.

Pokud budete občas sekat i přerosteljší trávu, je lepší mít co nejvyšší výšku sekání (80-90mm). Já mám sekačku se stejným motorem Honda, jako má ta Stiga +80mm výška sekání a zkousne to i 40-60cm vysokou trávu bez problému. Honda udává také povolený větší sklon svahu (25stupňů, oproti 20 u B&S). Já to už 3 roky nárazově trápím i do prudšího sklonu (terasovitá zahrada) a ještě jsem ji nezadřel.  Takže bych doporučl Hondu. Ale možná Vás právě tyhle dvě věci netrápí.

Stiga tady má, myslím, dobré reference, vyhledejte si to ve starších tématech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Pauli - (6) - 19.139 (?), 27.5.2009 10:51
Dakujem za odpoved. Zaber nad 50cm volim prave kvoli tomu, ze si osobne myslim, ze tym dosiahnem rovnejsiu plochu strihu ak su pod kobercom nejake priehlbiny, teda mi nevznikne tak vyrazny rozdiel ako s uzsim zaberom. Kosit planujem pravidelne, mozno aj 2x tyzdenne. Tiez som zvazoval uzsiu, lahsiu a teda aj lacnejsiu kosacku, no zatial mam vidinu dokonalej roviny ;). Ako sirka zaberu by bola podla vas vhodna?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Pauli - (6) - 19.139 (?), 28.5.2009 8:45
Tak som viac menej rozhodnuty pre kosacku "DOLMAR PM-530 S". Predajnu mam po ceste, servis mam blizko. Stigu som vylucil aj ked tu som chcel najradsej. Servis na Stigu je v BB a ja som z BA. Vsetko sa riesi kurierom, v zaruke bezplatne ale po zaruke to uz bude drahsie. Kosacka "Al-ko Silver 520 BRV Premium 4v1" ma myslim dobre ergonomicke ovladanie aj obsluhu, no na sirku zaberu sa mi zda byt dost tazka naproti Dolmaru so sirsim zaberom. Este som zvazoval lacnejsiu benzinovu kosacka "DOLMAR PM-48 S" kvoli tomu ze je lahsia ako 530tka. No sirka zaberu je u mna velky argument tak vyhrala "DOLMAR PM-530 S". Co si myslite o tejto volbe? Dnes po praci by som ju chcel ist objednat. vdaka za reakcie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 28.5.2009 15:13

Já tyto stroje beru trochu jinak, jako třeba motorové pily. V podstatě pokud je dobrý motor, skelet, uložení kol a sekačka se chová tak, jak má, tedy seče, sbírá a funguje, tak je většinou majitel max. spokojen. Nároční zákazníci vyžadují více rychlostí, nebo plynule proměnnou rychlost a další funkce. Nakonec zjistíte, že to vybavení zvyšuje hmotnost a mnohdy se nedá pojezd použít, když potřebujete obsíkat stromky a pod. Pak je každé kilo navíc zdrojem únavy, zejména pro fyzicky slabší osobu. My používáme PM 480S, která je také jednorychlostní, ale má menší záběr. Místo této sekačky se dělá PM 480 S4, která je 4 rychlostní, ale jednorychlostní převodovky jsou spolehlivé a bezproblémové. Proto si myslím, že z pohledu možností výběru u Dolmaru jste zvolil správně. Požadujete větší záběr, ten máte a oceníte jej nejen v tom, že stroj tolik nekopíruje terén, ale také v menším počtu potřebných jízd na posečení plochy. Motor je klasika BS, který je spolehlivý a i když preferuji Hondu, tak na sekačkách tyto motory jsou v pohodě s minimem údržby. Dejte pozor na překážky na sečené ploše, je to vždy lepší preventivně zkontrolovat, zda nějaký unavený pocestný neohodil na Vaši zahradu cihlu z příkopy, nebo kámen a Vy o tom nevíte.Benzín před delším skladováním spotřebujte, nebo ošetřete stabilizátorem. Sekačku skladujte na rovině, lépe mírně na straně svíčky výš.   Výměny oleje dle návodu a olej použít dle doporučení výrobce (např. BS, nebo Mogul Alfa, případně olej stejné specifikace, který je určený pro vzduchem chlazené 4T). Broušení nože musí být s vyvážením. Přeji max. spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Pauli - (6) - 19.139 (?), 28.5.2009 15:29
WOW. pre mna vycerpavajuca odpoved :). Toto presne definuje, co som mal na mysli. "že stroj tolik nekopíruje terén" Dakujem velmi pekne za odpoved, dali ste si s nou pracu. Prave pojdem z prace a idem objednavat alebo kupit ak bude kosacka skladom :)).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Pauli - (6) - 19.139 (?), 29.5.2009 7:39
Takze mala zmena sa udiala v mojom rozhodovani. S pevnou nohou a pevnym krokom s odhodlanim kupit kosacku Dolmar PM-530 S som vosiel do predajne. Predavac si ma pamatal a som mu vravel tuto beriem. Hned ma zastavil, veduci prave nam dosla tato kosacka "AL-KO Silver 51 BR Comfort 3INONE" a viem vam ju dat este bez zlavy 6% nie za 429,- ale za 329,- eur, takze vo finale bude cena 310,- eur. Tato kosacka ma o trochu mensi zaber a nema bocny vyhoz, co ma vobec netrapi, no ma prijatelnu vybavu za dobru cenu. Nie je to Stiga alebo ta Dolmar, ale hadam vydrzi dlho sluzit. Kosacka rezervovana a na vecer kosim :). Predavac mi prisiel ferovy, ze odo mna nechcel vytiahnut 123 eur na viac a bolo citit volu spravne vybrat. Ze za tu cenu nie je o skoro o com uvazovat. Len som si vsimol, ze na tejto kosacke su otacky pevne nastavene vyrobcom, co mi az tak neprekaza. Nemienim nad tym maturovat. Este spomeniem, ze kolieska su na gulickovych loziskach, kosacka ma pojazd a oproti Dolmaru este ma este malinko nizsi strih. 2.5-7.5cm. Startovanie tiahlom a myslim ze nastavenie vysky kosenia nie je centralne, ale zadna cast sa nastavuje zvlast a kazde predne koliesko zvlast. Motor je tam dost silny a uz len natankovat. :))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 29.5.2009 14:54

Jak jsem napsal, pokud bude sekačka dělat co má, tak je celkem jedno, jak se jmenuje. Navíc, pokud do toho vstoupí obchodník s nějakou zajímavou nabídkou, která je výhodná, tak co řešit. Hlavně, že jste spokojen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 169.249 (?), 7.6.2009 23:36

Presne o tej AL-KO Silver 51 BR Comfort 3INONE uvazujem, takze uvitam vsetky skusenosti s tymto strojom. V ktorom obchode Vam ju predali za taku dobru cenu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Pauli - (6) - 19.139 (?), 9.6.2009 7:30
Slape paradne a kos plni uplne po vrch aj mokru travu. Ani nie mokru ako prilis duzinatu. Jedine co mozem vytknut je rezonacia rucky. Vyska sa nastavuje komfortne aj napriek tomu ze predne kolieska treba nastavit kazde zvlast. Zatial mam za sebou asi 3-4 kosenia. Jediny problem je len cistenie. Rychlejsi a menej pracnejsi sposob ako prudom vody zatial nepoznam. Spachtlou nechcem doskriabat vnutro aby sa neolupoval lak. Kde mi to predali by bola reklama, zrusili mi tu aj linky na jednotlive modely. Jedine voditko je to predajna na krizovatke, Kazanska a Ulica Svornosti, tak smerom od Slovnaftu na Kazanskej za krizovatkou hned prva budova. Predavac bol v pohode.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika