Vega HW 48sp

host - 45.138 (?) 
25.4.2012 19:16

Dnes mi také přestal fungovat pojezd a v tuto chvíli nevím, co s tím mám dělat. Sekačka je těsně po záruce, návod k obsluze neobsahuje řešení poruch. Se sečením ve vyšší, případně mokřejší trávě nejsem spokojený. Tráva do koše leze dost bídně. Kdybych se měl znovu rozhodovat, tento typ bych nekoupil.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 72.130 (?), 21.5.2012 9:07

Dobrý den

Taky jsem se potýkal s tímto problémen u této sekačky. Nezbývalo nic jiného, než kolečka sundat a rozebrat mechanismus, který kola pohání.

Jedná se o kupodivu železné kolečko, ve kterém jsou tři náběhy (něco jako rohatka) no a v těchto nábězích se pohybuje váleček, který zajišťuje samotný pojezd. Problém je v tom, že se tyto náběhy vymačkávají a proto nezbývá nic jiného, než vyrobit nové delší válečky tuším 21mm z pětky vrtáku (nějakej zlomenej doma jistě najdete). Samozřejmě že další možností je zakoupit nové ozubené kolo,  to je investice asi kolem 4 stovek. Dalším problémem může být převodovka, která je umístěna na pojezdové nápravě sekačky, často se totiž stane, že to číňan při výrobě nenamazal a ona se pak vydírá a vydírá, až to prostě nejede. Řěšení je jednoduché radeji si zkontrolujte jestli uvnitř máte vazelinu, v obou případech doporučuji provrtat a dovybavit mazničkou. Dalším a častým problémem bývá regulátor otáček, který přestává fungovat a sekačka tak nejede na plný výkon. Z mé zkušenosti jsem také setkal s tím, že se sekačku nepodařilo nastartovat, byla furt chcíplá, řešení vytáhnout černý kabýlek z ukostření sekačky. Buď dodělat vypínač, nebo chcípnout o šasy sekačky. Jinak klenot to určitě není, ale chtěl bych dnes vidět mašinku, která dneska klenotem je?? v příloze máte nějaké ty plánky k tomuto klenotu 

host - 72.130 (?), 21.5.2012 9:09

Tak ty plánky se mě nepodařilo vložit špatný formát, v případě zájmu zašlu na email

host - 214.45 (?), 27.4.2014 18:14

dobrý den pánové mám taky tuhle sekačku a prasklo my lanko pojezdu chtěl jsem ho vyměnit ale nevim kde ho ukotvit je tam nějaká pružina ale ta je volná a asi zlomená nemohl by my to někdo z vás vyfotit jak to vlasně ze spodu vypadá... Další problém je ten že se my zadní náprava nechce točit dozadu jde to jen dopředu co s tím mám dělat.  Marli17@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz