Vari převodovka

host - 11.107 (?) 
16.1.2011 13:30

Jsem rád pane J.S., že jste to sem napsal. Co napíšete vy, to si nikdo nedovolí zpochybnit. To není závist nebo žárlivost, to je fakt. Vy máte DSK 317 nebo přesněji návod k ní zhruba z poloviny devadesátých let a tam se píše jen o oleji PP 90H stejně tak jako všechna ta léta před tím, co se Terra nebo později Vari v ČR prodává. Najednou se objeví nějaký "nový" návod (viz kopie víše) a tam už je olej 80W-90 a člověk si může vybrat buď API GL4 neboGL5 a vtomto já vidím tu "chybu". A protože PP90H je doporučován od nepaměti a je jasná GL5, nemá v převodovce olej s API GL4 co dělat. Znovu opakuji, nejde ani tak o mazání "převodovky", jako o dostatečné a vyhovující namazání šnekového převodu. Kdyby tam ten šnek nebyl, stačil by k mazání jakýkoli převoďák. Taky neobhajuji, jak by se mohlo zdát, jen olej PP90H. Lze ho nahradit klidně oním 80W-90H s API GL5. Ale proč, že? PP90H stačí bohatě, lze ho koupit jako nalévaný a tudíž je cenově bezkonkurenční.
Vari a nafutrovaná vlečka čímkoli není v zátěži nic, proti běžné orbě. Orba je nejnáročnější úkol pro převodovku a když je to podpořeno oreb. návleky pak už tuplem. Však kdo to má doma tak ví, stačí si na převodovku jen sáhnout.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.88 (?), 16.1.2011 13:56
Já si myslím, že jste to vysvětlil důkladně. Kdo se podle toho bude řídit a kdo ne neovlivníme. Co jsem napsal jsou zkušenosti s provozem a ty se nedají zpochybnit dík.

host - 55.147 (?), 25.1.2011 21:56

Dovoluji si s Vámi nesouhlasit. Jsem zaměstnancem firmy, která provádí servis převodovek Vari, a tudíž vzhledem k dlouholeté praxi můži 100% říci že je nutno používat olej PP90H či olej 80W-90 API GL5.

Jinak používejte olej jaký chcete, váš nejbližší servis se bude těšit na vaši brzkou návštěvu.

Jinak VARi a.s. by jsi mělo udělat pořádek v návodech a to hlavně pro motory Honda. V návodu Vari k pohonné jednotce s motorem GCV160 najdete, že máte používat olej 15W-40 a přitom výrobce motoru Honda uvádí 10W-30 (SAE30). Přitom oficiální dovozce motorů Honda pro ČR(BG technik a.s.) a Vari a.s. jsou řízeny stejnou osobou.

host - 164.21 (?), 6.2.2011 16:47

Kolik oleje je v převodovce dsk316? Když budu měnit celou náplň? Jezdím asi pátý rok a na olej zatím nesáhl

host - 86.120 (?), 6.2.2011 19:21

Tady si stáhněte návod. Jinak by to mělo být asi 0,55 l a mění se po 100 hodinách.

host - 76.136 (?), 20.6.2012 15:51

V návode na obsluhu prevodovej skrine DSK-317 výrobca doporučuje používať oleje klasifikácie 80W-90 a API GL-5.   Sú tam uvedené oleje MOGUL TRANS H, alebo SHELL SPIRAX MB-pri použití tohto oleja sa predlžuje výmena oleja na 130 hodín prevádzky.Ja používam olej MADIT HYPOL, tento olej ma špecifikáciu SAE 80W-90,a trieda maziva API GL-5,čiže vyhovuje prevodovke úplne, tak ako to uvádza výrobca.Ináč GL je skratka anglického slova GEAR LUBRICANT-prevodové mazivo.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika