Tříkolové sekačky Hecht - máte zkušenosti?



host - 168.147 (?) 
15.5.2018 22:09, zobrazeno: 8153x

Dobrý den všem, řeším obměnu sekačky pro zahradu cca 1000 metrů trávníku s množstvím samostatně rostoucích keřů a jiných překážek. Manévrování s klasickou sekačkou (aktuálně Vega benzín s pojezdem 48 cm) je sice možné, ale člověk se nadře. Jelikož zatím nehodlám zahradu zplanýrovat, napadlo mne použít sekačku Hecht (typ 5483 SW), která má vpředu jedno otočné kolečko (s aretací ovládanou z madla). Tak se dostanu až ke keři, aniž bych do něj narazil a můžu jej (doufám) snadno obkroužit. Měli jsme kočárek obdobného řešení a bylo to bezva - máte prosím někdo zkušenosti s touto sekačkou? Co se týká manipulace a co se týká kvality celkově? Děkuji předem.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 0.186 (?), 15.5.2018 23:31
Manipulace skvělá, provedení špatné, hned si kupte náhradní srartovací šňůru 😩.Navíc jen na ideálně rovnou plochu, jinak stále drbete podvozkem.Otočná kola z hlediska stability jsou vhodnější dvě otočná než jedno, ale záleží na Vás.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 102.118 (?), 25.5.2018 0:00

Mám doma 3kolesový Hecht. Jazdím iba s uvoľneným predným kolieskom (bez aretácie), to aretovanie hore-dole by zdržovalo.

Výhody:
- Výborná manévrovateľnosť. Napríklad môžem okrúžiť okolo stromčeka, priemer kruhu cca 1m!
- Máme záhony porobené do kadejakých oblúkov a aj keď má tá kosačka štandardnú hmotnosť, dokážem kopírovať okraj záhonu bez problému.
- Keď prídem na koniec trávnika, na mieste dokážem urobiť elegantnú otočku o 180st a zaradiť sa do vedľajšej "lajny" a pokračovať späť. To je úplne skvelé, zvládne to aj 10 ročný syn.

Nevýhody:
- Slabšia stabilita - je to vhodné iba na rovný terén.
- Predné koliesko valcuje trávu pred nožmi, ale to zase toľko nevadí.
- Máme trávnik v terasovitom svahu, čiže je trávnik a potom máme schod dole. Keď si človek nedá pozor a predné koliesko mu spadne za obrubník, nože idú okamžite až na zem a vyryjú tam dieru, čím na pár mesiacov kompletne dokatujú trávnik. Treba dávať veľký pozor, aby predné koliesko nepadlo do nejakej jamy. Na 4kolke je menšia pravdepodobnosť, že spadnú do jamy obe predné kolieska naraz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.197 (?), 25.5.2018 11:15

Mám doma sekačku 4 kolovou s náhonem na přední kola - a musím říct oproti klasice je mnohem více obratnější. Není potřeba vypínat pojezd stačí přizvednout a zatočit namístě třeba o 180* 

Ideálně si to někde vyzkoušet. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 242.21 (?), 30.5.2018 10:22

Ahoj,

koupil jsem tuto sekačku i s elektrickým startérem. Plná spokojenost na zahradu s hodně stromy a keři. Nádherně vše objedu. Síla dostačující Doporučuji.

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.245 (?), 20.6.2018 5:20

Možná výborná manévrovatelnost, ale je otázka jak dlouho vydrží jedno kolo nápor, když po několika letech na klasické sekačce dostavájí zabrat 2 kolečka. je to jen názor. Jinak firma HECHT neřeší servis a dodávky náhradních dílů. V sezoně dodací lhůta ND 2 měsíce je celkem zásadní problém. A to mluvím o všech výrobcích firmy HECHT. Tato firma vsadila vše na jednu kartu a to je prodej. Mám servis zahradní techniky tak vím o čem píšu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 68.17 (?), 20.6.2018 22:23

Brácha má tři roky tříkolový Hecht a sám jsem si jej zkusil až mi doslouží moje stará čtyřkolá sekačka koupím ji také. Mám členitou zahradu a sekat ji s tříkolkou je super. Pujčil jsem si ji před měsícem a žádný problém s kolečkem jsem neměl. Potřeboval jsem na svou starou sekačku Hecht z roku 2009 nový filtr a byl skladem stejně jako svíčka. Mají tuším 24 prodejen se servisem a možná proto, že se nechtějí spoléhat se servisem na nespolehlivé partnery a řeši si jej sami. Moje zkušenost ze servisem je taková, že raději jdu do velké firmy na servis a převezmou mi pořádně stroj a ručí za něj než k někomu v garáži na dobré slovo, kterému musím stále volat, kdy už to bude a on má stále moc jiné práce a nebo mi řekne to víte u mne jste si to nekoupil tak si počkáte. To platí pro auto i sekačku

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 155.38 (?), 21.6.2018 14:01

Obdivuji Vaši bezmeznou důvěru značkového servisu Hecht. Moje zkušenost s křovinořezem je přesně opačná. Čekal jsem bez 1 dne přesně měsíc za záruční opravu (v sezoně samozřejmě), která se stejně nepovedla a výrobek (šunt) jsem vrátil. Ne jednoduše, protože vrátit normálně nelze. To se u Hechta nenosí. Musel jsem si nastudovat informace a pohrozit odbornými posudky a případně soudem. Teprve pak se povedlo.

Mám však sekačku 5484 SX (přes 2 roky na veliký pozemek) a ta zase šlape výborně, vzhledem k velikosti a povrchu pozemku spíše obdivuhodně.

To však nic nemění na faktu, že servis této značky se asi hodně inspiroval Mountfieldem. Mimochodem šlo o značkovou prodejnu v Opavě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 48.101 (?), 22.6.2018 4:11
Hecht má kvalitu úměrnou ceně 😎.Nečekejte zázraky a pokud to nebude fungovat, vyhoďte to.Když to bude fungovat, vyhráli jste v loterii 😉.Teta sekačku po dvou letech vyhodila, fakt je, že za peníze co koupila novou od jiné značky, by hechťáky měla dvě 🤑,a mohla si ji nechat na díly, na které se čekávalo tři týdny (jinde sice tak tři dny, ale to je ta vyjímečnost značky),s dílama se tam fakt moc nepočítá, ale to má mountfield do dneška taky.Je to tvrdej spotřebák-funguje: dobrý, nefunguje: vyhodit.Tříkolka je zajímavá koncepce, ale ikdyby byla v supr kvalitě, není pro každého, potažmo na každou plochu, ta musí být jako mlat, jinak trpí sekačka i vykousaná tráva při nízkém sečení a tahat se s podvozkem který drhne nikoho bavit nebude.Měl jsem tu koncepci po domácku na jemný mulč a ovládání je pohádka, jen vodící kolečko jsem měl užší-neválcovalo tak trávu, do zahrádky mezi keře paráda, lepší jak vyžínač, který to hází všude, nebo než klasická sekačka, která se musí přizdvihovat.Nakonec se koupila Honda s otočnýma kolama, nikdo nic jiného nedělal.Ale do hechtu by jsem nešel, mám rád kvalitu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Otan - (30) - 151.3 (?), 23.6.2018 9:09

A prozradíš, do čeho nyní šla? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika