Traktory Starjet



host - 21.186 (?)
5.6.2018 8:51

Tak jak jste řádil s P6 o výkendu??? Podělte se o dojmy?? Spokojenost???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 21.186 (?), 5.6.2018 8:51

Tak jak jste řádil s P6 o výkendu??? Podělte se o dojmy?? Spokojenost???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.111 (?), 5.6.2018 10:03

Radil jsem prevelice :) trava posecena a posbirana, jestli se to tak da nazvat, byla pres 30cm, misty nekde az pul metru. Mohl jsem si zvolit mezi nozi se zvysenyma lopatkama a nebo standardnima. Ty se zvysenou lopatkou, tzv. high lift, pry nechavaji dle Seca neposeceny prouzek uprostred, ale vyhodi vetsi masu travy do kose. Nakonec jsem se rozhodnul nechat klasicke noze a zvydnul jsem to taky. Ale dvakrat jsem ucpal tunel. Jel jsem prilis rychle. Vyhozovy tunel ja 2x takovy jako u meho predchoziho traktoru. Jel jsem nahodou kolem Mountfieldu a musel jsem se zajit podivat jak jsou na tom traktory Castelgarden a ani tunel jejich nejvyssiho modelu nedosahuje velikosti P6ky. Samozrejme neni vsechno jen o tunelu, ale byl jsem jen zvedavy.

Sneci tempo pri sekani beru jako samozrejmost. Ihned po sedhnuti na masinu je absolutne jiny pocit nez z levnych trakturku. Citite tu bytelnost masiny jako celku, od ovladani volantu a otoceni volantem, silu motoru (24HP) B&S 8270 Commercial Series, kdy jiz po nastartovani je uplne jiny zvuk, ne tak vysoky "upisteny" ale hluboky az dunivy. Take hydro K64 je daleko silnejsi nez K32. Jde citit ten tah a to je moznost jeste pouzit uzaverku. Mam pozemek do kopce uplne bez problemu. Vetsi kola delaji sekani pohodlnejsi. Dale co stoji za zminku je rychlost jizdy vpred. Daleko rychlejsi, myslim ze jsem nekde videl az 10km/h. Na asfaltu by urcite nebyl problem na trave uz to s obsluhou pekne hazi. Tam je lepsi jet opravdu pomaleji at se stroj zbytecne nenamaha nejakyma zbytecnyma razama z rychle jizdy. Velka nadrz do ktere se vejde 12l pod sedadlem ridice. Malinka vytka k maximalni vysce sekani 7cm, coz je hrozne malo, uprednostil bych treba 10 nebo 12cm. Abych prerostlou travu treba posekl na vicekrat. Takto jsem ji musel vzit na 7cm rovnou.

Pokud jsou nejake dotazy klidne zodpovim nebo mohu neco detailne nafotit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 21.186 (?), 5.6.2018 14:35

Omlouvám se za to "y" v předchozím příspěvku... snažil jsem se to opravit, ale nenašel jsem jak.

Jsem rád, že máte stejné pocity jako já. taky jsem nadmíru spokojen. Za 3 mth půjdu na první garančku, tak se mechaniků zeptám jesti by s tou výškou sečení nešlo něco udělat.  Také sekám pořád na 7...jen tam, kde už jsem sekal a chci to udržovat často, tak podruhé jedu 4,nebo 5.

Pozn. Když jsem hledal před koupí prvotní informace, tak jsem někde narazil na reklamu, která zněla: Z protivné a namáhavé povinnosti se vám stane radost.     A mohu potvrdit... ta reklama má pravdu. Honza.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.111 (?), 5.6.2018 16:48

ypsilon sem ypsilon tam. Pokud nejste registrovany, tak nic nezeditujete. Tak se zkuste poptat a dejte vedet do fora. Ja bych mohl taky zavolat prodejci, ale at ho zbytecne neotravuju.

Co nevidet budu muset udelat prvotni vymenu oleje. Mam dotaz ohledne uvolneni olejoveho filtru. Podarilo se vam filtr uvolnit pohou rukou nebo klestema - sikovkama - nebo jste pouzil nejaky specielni bazmek pro uvolnovani olejovych filtru?

Kolik mth mate natoceno? Byly nejake zavady? Sbira vam kos uplne "doplna"? Myslim tim, jestli je uplne natriskany, ze jde zvednout dost tezko. Vzdadu u vyhozovehu tunelu je moznost nastavovat citlivost spinace oznameni plneho kose. Zkousel jste ho stelovat?

diky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.111 (?), 5.6.2018 17:20

totalni nahodou jsem mluvil s technikem ktery Seco opravuje a seceni vys zadnym trikem posunout nejde, takze 7 je max...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 21.186 (?), 6.6.2018 8:24

Neměl by první výměnu oleje dělat servis??...kvůli záruce??

Jak jsen psal tak prý při první výměně oleje také zvýší otáčky motoru.

Koš se mi plní jak kdy... když sekám krátkou a zelenou trávu, tak ho ze sadačky sotva zvednu. Když sekám slabou a suchou nastojato, tak než dojedu k ovcím, tak se to sklepe a není tam ani půlka koše. Že by to šlo nějak štelovat, to slyším prvně (návod jsem nečetl).

Přestože je již červen, tak mám nasekáno jen 12 mth. Kvůli suchu jsem najel na úsporný režim a denně sekám jen 2 koše a ty dávám sežrat ovcím... nic nedávám na kompost ani nic nemulčuju.

Jediný co jsem dělal, tak jsem měnil kolíčky, když jsem trefil pařízek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.111 (?), 6.6.2018 10:12

To nevim, ale ja mam predvadecku, ktera uz mela par hodin natocenych, takze otacky mam uz zvysene. A olej mi rekli, ze si muzu vymenit sam. Dokonce mne ho i dovezli spolecne s filtrem. Tak jim budu verit. Sekal jsem zatim jen jednou, takze nejsem se strojem jeste plne seznameny. Jen jeden hloupy dotaz, kdyz chci otevrit kapotu od motoru, tak ji neco drzi. Jak otevru kapotu? Jak zapnu predni svetla? Nevidim tam zadne tlacitko...

Okamzik naplneni kose je indikovan jazyckem pod vyhozim tunelem. Pokud povolite sroubek a jazycek zasunete dovnitr a zmensite tim jeho paku, tak se bude plny kos indikovat pozdeji a naopak. Foto je v priloze.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 21.186 (?), 6.6.2018 11:20

Kapota se otevírá od volantu směrem dopředu... stačí mírně zabrat... není tam ničím jištěná.

Světla jsou druhá poloha klíčku. Při běžícím motoru dáte klíček doleva a motor stále běží a rozsvítí se. Motor zhasne až když dáte klíček uplně doleva. Myslel jsem si, že světla jsou zbytečná, ale musím uznat, že je využívám při zajíždění do garáže, kde je tma. Jinak bych musel před garáží slézt a jít rozsvítit.

Děkuji za radu ohledně plnění koše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.110 (?), 7.6.2018 8:47

ja zase dekuji za radu ohledne kapoty a svetel. Zkusim vic zabrat. CO se svetel samotnych tyce, tak jsou tam jen 10W MR16 12V. Asi to budou jen takove bludicky. V Cine se prodaveji LED 12V s patici MR16 s vykonem az 15W coz odpovida skoro 100W klasicke wolframove zarovky!! To potom musi byt rachot. Doma mam jen 5W LED ale stejne zkusim ze zvedavosti vyzkouset.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 21.186 (?), 27.6.2018 8:22

Tak mám za sebou pvní garančku.Nechal jsem si nasadit jiné nože tzv,"široké" Technik tvrdil, že neposekaný proužek zanechávají jen v případě, že se hobluje na 1-2 uplně dole... např. fotbalové hřiště. Při dostatku vzduchu... výška 4 a výše prý sekají vše a lepší vyhazují. Tak uvidíme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika