Traktorek Husqvarna CTH 150 Twin



host - 162.212 (?) 
8.9.2017 18:45, zobrazeno: 12280x

Mám tento traktorek a mám problém při sečení trochu mokré trávy. Ucpává se tunel.Musím sundat koš, vyčistit a pořád dokola. Má někdo nějaký nápad, jak výhoz trávy vylepšit?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 50.112 (?), 9.9.2017 0:00
Jak jsem napsal v příspěvku"Benzínová sekačka neseká dobře"-Husqvarna mě naučila mulčovat, protože sekačka za 18tis.,a poté traktůrek za bezmála za 100tis.,tak neuměli sbírat, byla to katastrofa.Naproti tomu traktůrek měl aspoň kawinu motor a dvojité kudly, tak poměrně pěkně mulčoval.Jediná rada pro lepší sběr je výměna značky a to vážně, po roce jsem to ještě v záruce prodal(sekačku už v polovině sezóny, ten její tunel bokem šel proti zákonitostem sběru).Úsměvné je, že mulčování jsem si oblíbil-něco špatné je k něčemu dobré 😁
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.112 (?), 9.9.2017 1:32
Skoro se divím, že Vás trápí "jen" ten sběr.Když zavzpomínám, tak nepodstatné zatékání do světel jsem vyřešil transparentním silikonem, ztrátu těsnící gumy pro koš po koupi nové za 500,-přinýtováním průtahákama z boku, hučení ložisek ve vodících kladkách nejprve doplněním lithiové vazelíny jehlou pro diabetiky, posléze jsem vyrobil nové kladky na vyměnitelné ložisko se segerovkou-pozor na šestihrany šroubů, nejsou kolmé, lehce se osmeknou a závit je amerického stoupání(dle rozteče),blíže k whitworthu.Za tepla hydro ztrácelo tah a to jsem s ním jen sekal, na vině bylo přehřívání, dá se to dochladit pomocnou el.vrtulkou.To že během sezóny začalo reznou sekací ústrojí ze shora, to byla taky fušeřina.Za ztracenou závlačku chtěli v HQ dvě kila, když jsem ji objevil ve značkovém balení v marketu za desetinu ceny, tak mě omývali.Od té doby se ptám i takových drobností na cenu! U stigy je za 25kč.Slabinku jsem viděl v poháněcím klíňáku nožů, vzhledem k šestihrannému profilu byl zeslaben a né moc kvalitní, přesto se cena pohybovala od 1600-2000,- prostě masakr cen.Pokud Vás mimo sběru nic netrápí, jste šťastný majitel 😎.Máte ho nový, nebo pastička z druhé ruky?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 255.125 (?), 11.9.2017 9:43

Traktorek jsem kupoval nový, už před pěti lety. Těsnící guma nedrží, tak seču bez ní a začínají hučet ložiska, ale nevím jak zjistit která. Na výměnu značky nemám, jsem v penzi. Všichni chtějí přidat 10 - 15% a penzistům přidají nějaké to kilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 50.112 (?), 12.9.2017 1:15
Vyndejte kladku po kladce a zjistěte vůli ložiska, značná vůle je na výměnu, malá vůle jde zklidnit přidáním maziva injekční stříkačkou s jehlou, poznáte sám, jakmile to budete mít v ruce, budete mít pocit, že běží na sucho a oni běží na sucho.Začněte těma v tunelu, ty se rozléhají nejvíce.Mazivo jsem použil kvalitní jemné lithiové.Pokud jde o ty svislé těsnící gymy, tak průtahovýma nýtama je v pohodě pojistíte.Úsměvné dnes je, že můj bývalý prodejce husqvarny traktůrky husqvarna nenabízí, všechno ostatní ano, ale traktůrky má alternativu starjet, honda a v profikvalitě iseki.Co by jsem zkusil, vyhnout více konce nožů, aby se zvýšil podtlak, ventilační vrtuli jakou používá Honda nad nože asi nenapasujete, ten tunel je nešťastně řešen, navíc se domnívám, že nože mají menší rychlost, proto montují dvojité, ale už jsem neměl čas a chuť to zkoumat, věděl jsem, že to po sezóně jde pryč-s ještě roční zárukou a 22tis.dolů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 50.112 (?), 12.9.2017 1:23
A možná buďte rád, že jste v důchodu, víte jak to dnes chodí?:Dělník žádá mistra:"pane mistr, já bych chtěl přidat" a mistr mu odpoví"tak přidej, přidej". 😝
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 38.116 (?), 8.11.2017 12:09

Mam s tímto modelem HQ podobnou zkušenost. 7 roku sloužil spolehlivě. a dostáva dost zabrat, v zimě s ním odklizím sníh a celoročně má zimní řetezy díky stoupání které chci aby zvladal. Bohužel to již nezvláda a nevím čím to je. Řemen vyměnen a po rovine není problem ale do vetšího kopce který kdysi vyjel tak tam už nevyjede. Olej v převodovce taky vymeněn.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 34.109 (?), 13.11.2017 1:43
Vyměnit hydro.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika