Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 217.27 (?) 
29.5.2008 14:19, zobrazeno: 205983x

Přeji hezký den,

v místních novinách jsem narazil na stránku s testem motorových kos. Někdo je kritizuje za náklonnost k Mountfieldu někdo tvrdí, že jsou nestranní. Názor si udělejte sami. www.itest.cz/zahradni_technika/krovinorezy_test_2008.htm

Jindra

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 30.67 (?), 29.5.2008 14:58

Já můžu jenom potvrdit kvalitu toho křoviňáku Oleo-mac. Možná, že tahle značka nedělá přiliš dobré pily (jak tu často čítám v diskuzích), nicméně podle mojich zkušeností dělá výtečné křovinořezy a naopak značky prověřené v sortimentu pil (Stihl, Dolmar) se tady ukázaly jako slušné propadáky.
 Zato ten Oleomac je fakt super, přesně jak to píšou v tom testu - jde velice ochotně do otáček, dostal jsem ho už sestavený, vibrace velmi nízké,  přijatelná spotřeba. Jedu už ho čtvrtou sezónu na zahradě 1200m2, která mi občas slušně přeroste a pořád (ťuk ťuk) jede jako z novoty...

Mám ten Oleo-mac z Mountfieldu, ale mám pocit, že ho u nás nikdo jiný neprodává, takže v tomhle není moc na výběr. I když je mi jasné, že ono Kolo štěstí a různé serepetičky okolo jsou celkem draze vykoupeny vyšší cenou...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 29.5.2008 15:05

Ta kladná reakce na křovinořez Oleo-mac výše je ode mně, zapomněl jsem se přihlásit.

Honza Z.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 29.5.2008 15:03
Test jsem si přečetl a jen uvedu, co mě osobně překvapilo, resp. nepřekvapilo, neboť... Stroje jsme nakupovali anonymně u autorizovaných prodejců, tedy u odborníků - ale Mountfield dovezl kosu přímo na testovací zahradu, tam ji sestavil a předvedl??? Dále je podle mého názoru značný rozdíl v kvalitě několikanásobně uložený hnací hřídel a flexibilní, dále nevím, jak bylo hodnoceno - stroj má kvalitní ložiska - podle čeho jsou jedna kvalitní a druhá nekvalitní. U Dolmaru, který mimochodem vlastním uznávám, že teoreticky může dojít o strom k zachycení za bovden, ale líný motor, který je navíc extrémně úsporný - srovnával jsem s modelem HQ 323R, o tom nelze vůbec mluvit. další výtky k vyvážení - je možno nastavit uchycení, tím se vyvážení změní, výkon 0,8kW v husté trávě odpovídá a opět jsem měl možnost srovnávat, strunová hlava se musí dokoupit. Tím končí nevýhody MS260U, přesto tento model zařadili téměř na poslední místo, ale u jiných typů byly výhrady k vibracím, hřídeli, zakrytování výfuku - což je z hlediska zranění velmi nebezpečné, hlučnosti, spotřeba se ani nehodnotila, taktéž kvalita provedení motoru, uložení hřídele, přesto byly hodnoceny tyto modely výše. Pro mě je samozřejmě důležité, že jsem spokojen s tím, co mám, ale uvedl jsem to, co se mi podle vlastních zkušeností nějak nesedí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.8 (?), 29.5.2008 15:22

Těmhle rádoby testů nevěřím.Přesvědčil jsem se o tom s testem zah. traktůrků na Idnes.Uvádějí tam v některých případech u některých značek úplné kraviny, s lehkých nádechem vychválených zřejmě sponzorských značek.V některých případech to vypadá jako když s tou testovanou technikou přišli do styku poprvé v životě jinak by nepsali v některých případech takové kraviny.

Jinak vlastním křovák HQ 235 R již 7 let bez jediné poruchy a, že ho nešetřím.Což myslím mluví samo za sebe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 86.0 (?), 29.5.2008 22:15

Vloni jsem si koupil  "poloprofesionalni" Marunaka 48TH. Na www.zahrada vychvalovan, motor Kawasaki, urcite ne Mountfield...

1.Od zacatku mam problemy s hlavou, ktera hazi a jsem z toho pekne vytrepany. Nepravidelne, kdyz ma jit to otacek, tak se zacne dusit az zhasne. 2. Pres zimu mi z uhlove hlavy opadala cervena barva.

3.Pri praci na svahu, kde jsou obcas kameny, se mi nejprve odlomilo takove to zkracovadlo a nakonec jsem cast takove te zasterky urazil.

Muj otec ma sice o neco slabsi Oleo Mac- 10 let bez problemu, obsekavani stromku v lese, sekani zahrady a zadne super zachazeni. Proste delnik. Po 30 minutach, kdy mu slavna Marunaka 5x chcipla, tak zacal mluvit sproste...

Docela mi to sekani slavna Marunaka znechutila...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.7 (?), 29.5.2008 15:28

Jen by mě zajímalo, jak dlouho test trval a jestli to byli doopravdoví odborníci.Já mám doma Oleo- Mac, ale když jsem chytil do ruk křovinořez Stihl 450, tak jsem si uvědomil, co vlastně doma mám.Nesrovnatelný rozdíl.Stihl o 100% lepší.Muj názor je, že kdyby Oleo- Mac měl 12 hodin denně šlapat s pouze polední půl hodinovou přestávkou jako ta Stihlka a to celou sezonu, tak za pár dní je po něm.To říkám z vlastní zkušenosti, protože jsem s ní ty 12tky sekl a vím jak to v tý firmě, kde ji vlastní chodí.Prostě Mountfield jsou hobby výrobky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 71.8 (?), 29.5.2008 15:34

V křovákách a pilách je HQ špička.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 83.101 (?), 29.5.2008 15:37

Jestli je test objektivní se dá těžko říci. Ale asi ano. Je zvlaštní, že výrobky prodávané Mountfieldem vždy obsadí v těchto testech přední pozice a přitom se tu porad řeší, že jejich stroje nejsou zrovna kvalitní. Další věc je jak dlouho vydrží. Já osobně bych si motorový křoviňák pod 1KW nekoupil, radši si připlatím a budu mít nějakou tu výkonovou rezervu - 700W je fakt málo, to je jak elekrický.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 90.168 (?), 29.5.2008 15:59

Test mi přijde moc povrchní, některé věci jsou vyzdvižené, některých si zase nevšimli. Nebere ohled na seřízení ani na životnost. Všechno se hodnotí jen od oka - nic se neměřilo, ani skutečný výkon motoru atd. Pro mě dobrý jen jako přehled na trhu + některá fakta. (například motor se sítkem místo filtru mě docela pobavil :-O)  O úrovni testu si myslím svoje - jak někdo může hodnotit stroj, když neumí ani posunout rukojeť pro vyvážení?!!

Ad Dolmar - lanko plynu potvrzuji (MS 330 U) - bovden je jen zasunutý, při zachycení se přidá plyn - nebezpečné (ale v praxi nejspíš nevadí ;-) Pokud měli stejné štěstí na kus jako já, tak motor mohl být hodně líný (motor Mitsubishi). Ten můj byl nepoužitelný. Šel nastartovat, ale to bylo tak vše.. Víc zatím nenapíšu - čekám jak dopadne reklamace (už se s tím patlaj přes týden..) Jinak celkové zpracování vypadá kvalitně.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika