Stihl problém



host - 211.144 (?) 
1.8.2017 14:36, zobrazeno: 3907x

Dobrý den,

přišel jsem si mezi zkušené zde pro názor na následující věc.

v kvetnu roku 2015 jsem zakoupil na sečení trávy na našem statku Stihl FS 240 u prodejce poláček ve vsetíně. tento rok sekal dobře, i následující rok sekal dobře.

začátkem sezony tohoto roku jsem vzal křovinořez, vylil starý benzín a nalíl čerstvou směs, po startu mě čekal šok, křovinořez držel poměrně na poslech vyšší volnoběh, a cca pul minuty od startu nešel přidat plyn motor se propadal a dusil.Po té již přidat šlo ale bylo to takove divné zasekané a vsoky volnoběh který tukal už do strunove hlavy...

odnesl jsem křovinořez prodejci Poláček at se mi na to podívají 

když ted přejdu, že křivoniřez měli měsíc a vůbec se neobtěžovali kontaktovat ukončení servisu smskou a byl úm najít ten křovinořez

tak výsledek bylo že vyměnili vzducháč který byl uplně čisty udajně skontrolovali svíčku a seřidili otáčky.Křovinořez byl pocitově v tom stavu že se alespon nedusil po startu a posekal jsem s tim par metrů za odpoledne. podotýkám, že přesto že stroj byl v záruce!!! prodejce Poláček si neomaleně vyžádal 700 kč!!! (to se mi u Husqvarny teda nestalo)

ted mi teta volala, že křovinořez se opět počas práce dusí, a navíc začla pískat hlava, no zrovna když jsem doplnil tuk v hlavě.To jsem opět za 21 let práce s touto mechanizací nezažil

Navíc od novoty mám pocit, že motor není uplně jak ma být při prudkem zmačknuti plynu se prvně otáčky propadnou až pak se zvedne a roztoči nástroj.Kontaktoval jsem vedení Stihlu a v současné době se tím pry zabývají.Podotýkam že stroj je touto dobou 2,5 měsíce bez záruky.

Chci se vás zeptat na názor či zkušenost.Mám nějakou šanci na bezplatnou opravu a kompletní kontrolu či výměnu kusu? Nebo je normalní že poloprofík za 17k je jen na dva roky a ano posekali jsme tak 4000 m2.

řešil někdo někdy něco ze stihlem? Byl jsem to teto chvile s touto značkou spokojeny ale pokud mi nevjdou vstříc, nejspíš přejdu k H husqvarna 535 rx a o Stihlu už pěkně nepromluvím. vůbec bych se nedivil kdyby mi vyměnili mou novou uhl.hlavu za nějaky kšunt :/

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.111 (?), 1.8.2017 15:45

Viděl bych to na to, že jste tam nalil špatný benzín. Tedy asi ne tak úplně špatný, ale jiný než v předchozích 2 letech na který byl karburátor seřízený. Předtím, než jste to nesl do servisu, měl jste zkusit jinou palivovou směs.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 38.228 (?), 4.8.2017 4:12
Typický příklad špatného (žádného) uložení křoviňáku.Směs se má vylít, pokud nebude měsíc používána a dojet karbec dosucha, bez ohledu na značku.Je to jistější a levnější než používání stabilizátoru.To že jsou doporučovány ještě jiné úkony, o tom ani nemluvě, ale ty taky tolik neřeším.Znečištěný filtr mění bohatost směsi, ale po výměně bude chyba jinde.Taky jsem musel 2x změnit značkový servis zahradní techniky za jiný, nebyla chyba ve výrobku jako takovém, ale v lidech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 147.46 (?), 2.9.2017 11:20

Řešil jsem naprosto to samé jenom u jiného modelu-Stihl FS130 a jiného značkového servisu (dva a jeden neznačkový). Křovinořez jsem používal pro sečení 1000m2 5x za rok. Po půl roce byl hned problém, údajně nekvalitní benzín. Serisem vyčitěno (vč.nádrže). Pak to jelo rok obstojně. Třetím rokem stejné problémy s otáčkama jak popisujete vy. (S úhlovým převodem problém nebyl). Vždycky jsem dal křov. do servisu, kde vyměnily filtr, svíčku, seštelovali karburátor. Nikdy to pak ale nejelo tak, jak prvního 1/2 roku.

Jednou (asi 5. rokem) jsem si udělal čas, rozebral jsem karburátor do posledního šroubku, pružinky, membránky a dal kamarádovi pročistit isopropylalkoholem na utrazvuku. Složil, namontoval, poprosil druhého kamaráda na seřízení otáček. Od té doby to jede neskutečně dobře. (ae už neseču tak moc)

Můj subjektivní závěr :  máme (v naší vlasti) nekvalitní benzín, tyto motory jsou od stihlu patrně choulostivé, je to spotřebbák jak cokili jiného, v servisu se nikdo asi nebude zabývat rozborkou/složením karburátoru. Na druhou stranu dostupnost a cena náhradních dílů Stihl (hlava, litin vložky...) super.

Jirka

p.s. Po přečtení vašeho příspěvku jsem si vzpomněl, že v obchodě mě taky prodávali jako poloprofi. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika