Stiga Turbo 53 S BW Plus, Honda - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
         
host - 93.1 (?) 
22.7.2012 7:35

mám sekačku zatím necelý měsíc což je hodně krátká doba, ale seču 2x týdně a zatím bez sebemenších problémů, tak uvidíme. o stížnostech na palivovou soustavu jsem věděl už před koupí. benzin kupuju u shellky takže mohu akorát doufat, že se mi problémy snad vyhnou :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 106.177 (?), 22.7.2012 9:06

K benzínu od Shell, asi dva roky dozadu (byl to rok, kdy i motorkáři měli stejný problém) se mě sekl sací ventil u Hondy na Vari v záruce, když jsem prošel několika autorizovaných servisů opravil jsem raději sám podle rad tady z fora, hlavně od pana J.S. Jinak biosložky v palivu tyto motory určitě ničí. Letos jsem si sám čistil karburátor a měnil všechna těsnění od válce po čistič vzduchu. Také jsem letos měnil spodní pružinu odstředivé spojky. Teď mám problém po výměně vzduchového filtru padá víko a filtr vypadne při práci, asi to vyřeším přetáhnutím zavařovačkou. Vypadá to, že filtr bude vyšší, než by měl být, kupoval jsem ho u oficiálního prodejce Vari.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 165.42 (?), 8.8.2012 15:28

Zdravím, sekačku Stiga Turbo 53 s motorem Honda provozuji čtvrtým rokem a rozhodně musím potvrdit, že je hodně náchylná na kvalitu paliva.
Máme rozsáhlou zahradu cca 1500m2, kterou sekačka zvládá statečně. Jako mínus vidím jeden šroub na spojnici madla. Po dvou sezónách již nešel dotáhnout a musel jsem na každou stranu jeden přidat.
Dále se letos objevil problém s PP kolem, které se uvolnilo pouzdra, které je v šasí. Zatím nemám spraveno, ale snad to nebude nic vážného. Každopádně myslím, že je to dobrá volba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 48.134 (?), 28.4.2013 20:12

Dobrý den, používám STIGA Turbo 53 S BW Plus Honda jeden rok.

Seče cca 6 000m2, zhruba každé 4 týdny.

Výkonný motor, tichý, nízká spotřeba paliva (cca 1litr/2000m2 myslím), bezproblémový pojezd, dobrá ergonomie, snadné startování.

Koš by mohla plnit lépe, ale vzhledem k velké plloše nechávám trávu ležet a sbírám jen vybraná místa, takže mi to až tak nevadí.

Zároveň mám na místní diskutující jeden dotaz. Při výměně oleje už jsem neměl dost originálního Stiga SAE30 API SF, tak jsem ho cca polovinu dolil olejem do auta 10W-40 API SL. Podle specifikace API by měl být olej do auta kvalitnější. Co myslíte, je smíchání problém? Díky.

kombinace olejů
kombinace olejů
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.134 (?), 28.4.2013 20:32

Ještě doplním - s benzínem žádný problém, kupuji po 5L kanystrech. Celou zimu zůstal v nádrži, přes zimu jsem ji asi třikrát nastartoval. Dnes dolito do plna a krásně jela.

A ještě jedno plus - velmi dobře umístění vzduchový filtr s velkou papírovou, snadno vyměnitelnou vložkou. Kupodivu po roce jako nový, žádný prach, zem, pyl atp. Vysvětluji si to tím, že vstup vzduchu je natočen směrem dovnitř k motoru cca v polovině délky sekačky.  Každopádně oproti minulé sekačce, kde byl filtr neustále zadělaný suchou trávou a prachem výtaná změna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
cechura - (42) - 39.219 (?), 28.4.2013 20:39

S olejema jsem to vyvedl před 14 dny zrovna tak na co jste se ptal. Honda si jen ševelí.    j.c.    smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 253.34 (?), 29.7.2013 10:48

Já tuhle sekačku mám už několik let, předtím vesměs sekačky s motorem Briggs & Stratton. Honda motor je neporovnatelně lepší, do BS bych už nikdy nešel (zkratka B(ull)S(hit) mluví za vše). Jediný problém s ní byl ten, že krátce po koupi se po několika posekáních zahrady zasekl v motoru ventil. Nicméně technik to snadno poťukáním (po sundání krytu vany) opravil a od té doby se to kupodivu už nikdy neopakovalo. Seká výborně, je spolehlivá, precizně udělaná a žádnou další údržbu nepotřebovala. Nikdy jsem nenarazil na to, že by se jí nelíbil nějaký benzín. Pouze tam měním pravidelně olej, to je celá údržba.

Když si vzpomenu na předchozí sekačku koupenou v Mountfieldu, u které se (mimo jiné) neustále vysouvala vzadu příčná tyčka u zadního krytu, takže ten vypadával, a musela se tam vždycky pomocí šroubováku nacpat složitě zpátky... fuj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 9.2 (?), 29.7.2013 11:06

Tohle ale není dobře udělaná oprava - zaklepnout ventil zpět, závada se totiž často opakuje, jedinou možností, jak to odstranit napořád, je rozborka a výměna ventilu.

Měl jsem sekačku Turbo 53 S BW Plus s Hondou GCV 190 půjčenou minulé jaro, je to velmi dobrý stroj za ty peníze. Chcete-li lepší a výkonnější sběr, není problém sehnat sběrací nůž high lift.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 235.40 (?), 8.7.2014 7:40

A to nemluvě o tom, že si za ZÁRUČNÍ OPRAVU (udělalo to zhruba měsíc od koupě) prodejce naúčtoval peníze jak za dopravu, tak za práci.

Nicméně od oné opravy uběhlo už několik let (jen od mého minulého příspěvku tady zhruba rok) a už se to nikdy neopakovalo (zatím).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 68.188 (?), 29.7.2013 15:20

Mám ji od jara a seču cca 1800m2. Zatím výborné, kupodivu i lepší manipulace než se starou o 10kg lehčí sekačkou. Dělají to právě ty velká kola - sekačka i bez pojezdu prostě lépe jezdí. Zatím jsem projel cca 10l benzínu a žádný problém, chytá vždy napoprvé. Jediné, co mě vadí, že vzadu v oblasti uchycení koše je krytka a pod ní šroub s nastavováním spojky? pojezdu a ta krytka při neopatrném vytahování koše občas vypadne. Jinak paráda, konečně radost sekat. Sekačka je slušně robustní, většina z kovu. Na mulčování vyšší trávy už dostává motor citelně zabrat, jinak si jen chrochtá na volnoběh. Rozhodně bych si ji koupil znova, ale pravda mám zatím jen pár měsíců. Maotor relativně tichý a velmi lehce se startuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika