Stiga Turbo 53 S BW Plus, Honda - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
      
host - 237.8 (?) 
31.7.2013 17:51

Nazdárek, nevím odkud jsou ty zkazky o motorech Honda ale u nás na chalupě pracují celkem 4 kusy ve stáří 8-11 let! Všechny stejné. Naprosto bezúdržbové kromě výměny oleje, filtru a 1x za 5 let svíčka. Schroupnou jakýkoliv benzín a fungují naprosto spolehlivě. Je to tuším model GCC(GCV)150, 5,5 HP nebo tak nějak, kupované v akci v Bauhausu. Žádný jiný motor v okolí tak dlouho nevydržel, ten můj seká už 11 let 1700 metrů 1-2x týdně celou sezonu a to je část v pořádném svahu! Od nikoho jsem v praxi neslyšel stížnost na tuto značku motorů. Pěkný den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 217.17 (?), 31.7.2013 19:23
Prodejci mají větší marže na sekačkách s b&s motory, honda motor je dražší, ale stejná sekačka s ní není o tolik dražší ;-).Jediná závada je nekvalitní benzín a údjná reakce s odlitkem karbece, ale je to o palivu.Jednou jsem čerpal na pumpě v jedné obci a benzín smrděl po nějakým lihu nebo petroleji, to by jsem fakt do těchto maloobjemů nekupoval, ale čím zastaralejší koncepce motoru benzínu či diesla, tak menší požadavky na kvalitu paliva.Osobně preferuji hondu motor, většina závad je stejně v lidech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 100.66 (?), 27.6.2012 12:12

Když jsem vybíral sekačku, první, co jsem udělal, bylo, že jsem objel servisy sekaček v okolí. Jediné, co jsem si z těch návštěv odnesl, bylo poznání, že nikdo ze servismenů, by si nikdy nekoupil sekačku s motorem Honda. BaS je neméně dobrá značka, méně se kazí díky tomu, že mu nevadí ani palivo horší kvality. Servis je všude, opraví to kde kdo, náhradními díly jsou servisy dobře zásobeny. Můj původní BaS na sekačce frčel, bez poruchy, dobrých 12 let a ještě dnes s ním seká soused, kterému jsem, starou sekačku, dal. A to dostal motor pěkně zabrat.  Takže já jsem dal na rady servismanů a nešel jsem do žádných novinek, ale do staré dobré konstrukce. Nejen motoru, ale i kol. Někteří se zmiňovali o tom, že móda velkých koleček, zejména zadních, je hloupá móda, protože na nich je větší páka a velmi často tím trpí ložiska a je spousta případů, kdy se musí vyměnit. Obzvlášť u ne zrovna rovných terénů. Že sekačka jezdí jaksi hladšeji, je sice fakt, ale to by už musel být jó tankodrom, aby to mělo smysl.  Jaroslav Orlík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 100.66 (?), 27.6.2012 12:14

Ještě takovou drobnost. Při výběru sekačky platí, že na každých 10cm délky nože je třeba 1 HP + 0,5HP na pojezd. Sekačka se záběrem 50cm s pojezdem tak potřebuje nutně 5,5 HP. Jaroslav Orlík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 156.64 (?), 27.6.2012 13:16

Pane Orlík díky za dobré názory. Jen dodám, že velká kolečka jsou dobrá věc. A pokud u nich odchází ložiska, tak za to nemůže velikost koleček, ale celkokově špatný návrh kola včetně ložisek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 9.2 (?), 27.6.2012 14:25

Já bych si zase klidně sekačku s Hondou koupil - tři roky používání a motor šlape jak hodinky, protože dostává to co má. Dnešní Briggsy na Euro 2 mají úplně stejné problémy s karburací jako Hondy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 72.29 (?), 27.6.2012 15:31

Dobrý den,

první sezonu letos seču Stigou 55 SQ Turbo (motor BS).  Je to sice dražsí sekačka než Vámi vybraná ale v podstatě je to stejné. S motorem Honda zkušenost nemám, původní sekačka z roku 97 má také motor BS a teprv letos už blbe, po chvilce chcípá, stačilo by něco vyčistit ale mám ted novou tak na to kašlu. Proto jsem zvolil motor BS, to je držák a každý to opraví. Celkově je Stiga asi dobrý výběr, já si zatím nestěžuji. Je sice těžká ale pojezd má sílu. Velká kolečka jsou výhodou, boční výhoz Vámi zvolená nemá ale to si myslím že je k ničemu. Nevýhodou Stigy jsou větší vibrace a debilně řešené plasty na podvozku (mulčovací vložka) za které padá bordel a navíc už jsem je dost ohobloval. Stigu jednoznačně doporučuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 248.5 (?), 28.6.2012 11:08

Tak jako vám opraví na každém rohu stroje s BS, tak také Honda má servisů mraky a citlivost na nekvalitní palivo je v posledních letech u výrobků obou těchto firem motorů zahradní techniky naprosto stejná.

No a pokud si koupíte stroj s cca 5 let konstrukčně starým motorem tak bude spolehlivý daleko víc než ten letošní, ovšem opět u obou značek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 189.203 (?), 28.6.2012 19:16

Dlouho jsem rozmýšlel o výběru sekačky. Stiga Turbo 53 S BW Plus Honda byla v užším výběru. Tak dlouho jsem se nemohl rozhodnout až jsem ji dnes objevil v akci na nejmenovaném internetovém obchodě za 11.999 CZK. Hned jsem ji obědnal a zítra mi dorazí tak uvidíme :) Troufám si říct, že za ty peníze je to více než solidní náčiní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 21.203 (?), 13.7.2012 17:04

Já jsem tu samou sekačku kopil v loni v tomto období za 14.200 kč 3x v opravě pokaždé prý špatné palivo ha.ha.Prý vyčíštistilý palivovvou soustavu.za coš si naučtovaly pokaždé 500 kč.Takže máte 2200 ušetřených na opravy (snad vám ta vaše sekačka bude fungovat).Já osobně bych si už stroj s hondu motorem už nekoupil.Jo a soused má tu samou sekačku stou samou závadou také v opravě. Tet´sní jezdí i když se dusí prý až se upeče tak to reklamuje.Sečení zdar P.Š.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika