Starjet 102/20h Spojka



host - 66.123 (?) 
17.8.2011 6:32, zobrazeno: 19519x

Dobrý den, máme na obci AGJ Starjet 102/20h Vanguard 20hp najeto 300mth.

Když je sekačka studená tak vše chodí tak jak má, problém je když se po půl hodině sečení stroj ohřeje a vypnete třeba při přejezdu nerovností žací..

Pak již elektromagnetická spojka nechce spínat.. Cvaká v ní ale nesepne dokud se stroj trochu neschladí.. Někdy k sepnutí pomohou vybrace od motoru (snížení a následné přidání otáček motoru). Problém někdy úplně vymizí a stroj třeba celý den šlape tak jak má, jindy zase stroj musíte nechat 30minut stát aby zase sekal...

Dá se tato spojka nějak seřídit (kde a čím?) nebo je nutná výměna? Díky.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 254.29 (?), 17.8.2011 11:32

Spojka se seřizovat nedá je ji nutno vyměnit za novou stojí asi 2200,-Kč. KK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 164.161 (?), 22.8.2011 23:12
jestli se vám to zdá moc zeptejte se co stojí v hsq, tuším kolem 8tis? zatím sem to neřešil, jen sem se ze zvědavosti zajímal, ale je to už pár let. přesně tak, není rozebiretelná, jde pouze vyměnit kus za kus. odpojte konektor, dejte plný rejd, shoďte řemen ze spojky a povolte šroub pod ní. v lepším případě sjede dolů pěkně sama, v horším bude potřeba stahovák z.f.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 200.100 (?), 9.11.2015 7:49

Spojka se dá několikrát opravit, je třeba na soustruhu lehce o cca 0,1-0,2 mm ubrat přírubu lamely, aby došlo k většímu přiblížení lamel. Pozor, nesmí se dotýkat. Po každé této úpravě to funguje cca rok, po pěti úpravách koupíte novou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 9.11.2015 12:07

Zdravím, 200.100 vůbec neznáte konstrukci uvedené elektromagnetické spojky a tím pádem radíte totální nesmysl. Lamela je radiálně uchycena na třech ocelových planžetách a axiálně jí tyto planžety dovolují se přbližovat a oddalovat od unášecího disku. Obojí se časem opotřebuje ale opotřebuje tak, že na lamele se vybrousí drážky a na kotouči proti těmto drážkám vytvoří výstupky. Toto vůbec funkci spojky nevadí, naopak zvětší se třecí polcha a tím teoreticky i lepší účinnost. Osoustružit jednu plochu a druhou neřešit je stejné jako na starý "vydrážkovaný" kotouč brzdy osadit nové brzdové destičky. Tímto se stane, že je styčná polocha okamžitě zmenší o dvě třetiny a s tím i účinnost brzd. Dálší překážkou Vaší "dobré rady" je nemožnost lamelu upnout do soustruhu, jedině odnýtovat od unašeče již uvedené ocelové planžety. Tyto spojky mají občas problém s tím, že se zhorší posouvání unašeče po náboji vlivem zalepení lícovaného uložení mastnotou s prachem. Doporučuji odpojit dva kablíky (fastony) a po povolení centrálního šroubu by měla jít stahnout rukou. Po dokonalém vymytí technickém benzínu opět nasadit na již očištěnou a lehce povazelínovanou hřídel. Spojka má většinou větší životnost než celý traktor. Ještě doplním, centrální ložiso nevymívat, jen doplnit cca 0,5 cm3 vhodné vazelíny (opatrně "vydloubnout" gumové mezikruží a opět vrátit). Ložisko je speciální i když na něm najdete 6205 2RS, tak má díru 25,4. Ale ani toto není problém, suportová bruska na soustruhu upraví typizovanéložisko za pár minut. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 38.79 (?), 15.7.2016 22:01

Dobrý den.Přečetl jsem si váš příspěvek a musím říct, že jste podal opravdu kvalitní rozpravu o elektromagnetické spojce. Sám jsem netušil, že by mohla dokonce přežít ten traktůrek. Já ji mám na svém traktůrku taky a zatím spíná bez problémů. Už jsem párkrát psal o nějakou radu, ale skoro nikdy jsem se nedopídil podstaty věci. Z vašeho příspěvku je všechno úplně zřejmé. Kdyby takových lidí bylo více, co přesně a jasně popíšou danou věc.    Hajda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 143.157 (?), 23.4.2018 15:33

Rád bych doplnil, že se může stát, že spojka nevypne ani po odpojení kabelů (fastonu) zustane přisátá,
po vypnutí motoru se pustí.V AGS říkali, že to není konstrukčně možné.Škoda, že jsem ji vyhodil =) mne to takhle dělalo, horší bylo že se zapínala sama, takže čistit zacpaný výhoz se zapnutám motorem bylo velmi riskantní.Pokud naopak nemůžete sekání zapnout, problém může být ještě ve spínači (pozor u páčkového vytahovacího, není náhrada stejně zapojená!!! bez US pat.,pokud ji zapojíte jako starý, budete startovat se sečením) ,či v několika relé, které sekání vypínají a zapínají (spínač v sedle, koši...) pokud tam bude vakl, může to dělat zajimavé věci.Chce to elektrické zapojení, z AGS ho pošlou, ale potřebují číslo svazku, které je hezky schované, aby jste museli rozdělat půl traktoru =) a 6x se zeptejte která spojka tam patří, jeden technik říká jednu druhý druhou =) ale stejně vám velmi brzy poradí ať to dáte do servisu - ha traktor musím odvézt z hor, nemít ho 2 měsíce a pak si to stejně nakonec doopravit sám ;)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 97.59 (?), 12.8.2021 11:03

Na tyto stránky jsem zavítal se stejným problémem - po nasekání a vysypaní koše, nešla spojka opětovně zapnou, až po vychladnutí, jinak pouze šustila. Šlo o Starjet s 360Mth. Spojku jsem objednal, cena 3024,-, ale po demontáži staré, jsem viděl vydřené drážky a ty jsem během chvilky odstranil pilníkem a nepatně jsem napružil planžety. Tedy řešení, které jste nazval totálním nesmyslem... a světe div se, od té doby jsem nasekal min 20 košů a spojka stále funguje. Každému dporučuji spojku nejdříve demontovat a zkusit toto řešení, koupit novou můžete vždy... Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 159.245 (?), 30.5.2023 7:25

Ahojte priatelia, prosím aká závada je, ak pri nábehu do vysokej trávy nezaberie viac motor, ale začne spomaľovať žacie ustrojenstvo? myslel som si že spojka, ale ako Vás čítam, len napnutie remeňa? (mám mulčovacie ustrojenstvo 110)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 16.197 (?), 16.6.2023 8:39
Zdravím, nemáte někdo z vás schéma nebo foto upnutí té spojky, děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika