Spolehlivost křovinořezů Oleo-Mac

host - 118.44 (?) 
5.9.2009 11:37

omlouvám se za překlep mám 0M 740 T.a né 420 jak jsem napsal v předchozím příspěvku, kdo si má ty čísla pořád pamatovat

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 165.53 (?), 7.9.2009 20:48

Desátou sezónu mám v provozu OleoMac T746, seču cca 40 arů a taktéž kromě mazání převodu a dodržování poměru 1:50 u oleje v benzínu nic neřeším. Co se týče reklamace v Mountfieldu, tak jsem letos reklamoval prasklý plast na traktoru koupeném loni. Šel jsem tam nakažen s předsudky ze zdejšího fóra. Nic hororového nebylo, stroj si sami odvezli a i přivezli zadarmo zpět. Reklamaci uznali.

host - 54.60 (?), 16.9.2009 23:19

ANO: vynikající, po mnohých jiných ji mám od 03/2004 a naprosto stejná zkušenost, jen s tím, že sekám 4500m2 min.1x měsíčně , i nálety a vysokou trávu - ale pro ně je lepší 2-listový ocelový nůž (176.-) - přesekne až do průměru cca 30 mm (mladá olše... ) Jinak z ruční el. cirkulárky kotouč se spékanými karbidy o prům. 125 mm (UPRAVIT OSAZENI NA TRNU PŘEVODOVKY) přeřeže!! až do cca 80 mm např. smrk,. Jinak dále:  používejte hranatou strunu tl.3 mm-seče výborně! Ještě jedna rada: Stávající plastová hlava pokud sečete trávníky bodél betonové dlažby, rychle odejde. Použijte  (po demontáži PLASTOVÉ části na vyžínací hlavě, se šroubkem M8-Levý) ocelový hříbeček = (talířek tl.1-1,5 mm- disk cca průměru 55-75 mm, ve kterém vyvrtáte otvor 12 mm(po předchozím odstanění, plastového výstupku,,ve kterém je šroub M8/levý závit. A na jeho čtyřhran jsem navařil matici na klíč č.17. ta samá hlava (orginál dosud jede, kamarád již má x 4! á 650.-)

P.S. Protože má mašina již za sebou min. 6 sezón, tj cca. 6x4500m2 x min 6x sečení= 162 000 m2 ploch, zrovna minulý týden se mi zdálo, že,,jaksi slabě táhne,,(30-35 st.C) chtěl jsem vyměnit pístní kroužek a dát nový. Upozorňuji, že stěny válce jsou nitridované, vypadají jako zrdcadlo, to zn. že stačí jen vyměnit kroužek a jede se dál. V ložiskách klikovky a pístního čepu,,0,, vůle!  Ale je zde problém. Válec a, půl karter, (spoj.rovina pod úhlem 45 0) tvoří jeden odlitek a vše nasvěčuje, že klikovka bez poškození je, nerozdělatelná, . Má někdo zkušenost s výměnou pístu či kroužku a jak se to bez poškození dělá? Anebo to ani servis neprovádí? Je tedy motor jen na jedno,,,vyhození,,?!

P.S.S. Když vložíte gufera 22x7 / 5 do, futer, a osadíte je na obou koncích tyče (napřed nalít cca  50-80ml např. PP 80,90) pak   budete překvapeni, jak tiše a bez vybrací stroj jede. A nebo si můžete za rok koupit novou hřídel(1800.-) a trubku s mosaznýma futrama(á 3000.-)

P.S.S.S. Těm línějším a, levějším, (od slova: levý) pak doporučuji koupit silnější oleomag -  ale nový za 3900.-  a po dvou letech jej vyhodit do popelnice než z, nostalgie, kutit na mašině za 15 500,. (R.2004)

P.S.S.S.S : A pro ty, kteří si nedají úplě pokoj s tímto zázrakem a chcou být o 1 krok před výrobcem a hlavně prodejci a jejich servisy, ať vyhodí mosazná futra v trubce (jsou uložena v  gumových lůžkách 5 ks)  a na místo nich vloží 5x vysokootáčkové ložisko 20x7 / 6 rovněž do těch samých gum. uložení a pak mašina jede jako divá (4 sezónulze ponechat rovněž pod olejem)

Závěr : příště si pořídím raději dobrou kozu s kůzlaty a budu mít nejen, vysekanou zahradu, ale taky pěkně pohnojenou.  Jen je škoda, že to nedělají čechúni, ale taloši!   A taky to tak vypadá, když zlaté české ručičky zřejmě odpočívají po hospodách.   To je škoda! pěkné posečení! Všem!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu14:49
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz