Sekačka Stiga Colector 46S - opět kolísání otáček při volnoběhu



čmelda - (23) - 150.19 (?) 
31.10.2016 18:36, zobrazeno: 8560x

Zdravím Všechny příznivce těchto stránek. Na jaře jsem si kopil sekačku Stiga collector 46S a po zhruba 3. měsících provozu mi začali při nastartování při volnoběhu kolísat otáčky. Zgruba v sekundových intervalech nahoru a dolu (bylo vydět jak se pohybuje lanko klapky karburátoru). Sekačku jsem zavezl do servisu, ortel byl nečistoty v karburátoru. Vyčištěno, vráceno... Vše v pořádku. Po měsící opět to same, jen dodávám že v mám nová kanystr, naléval jsem přes hadřík, v benzínu je aditivum na rozpouštění nečistot. Protože jsem kutil, řekl jsem si že se na to podívám: demontaž, rozebrání karburátoru, pulhodonova koupel v UV čističce, profouknuta nádrž. Po smontování beze změn, závada pořád trva. Pročetl jsem hafo diskuzi a už si prostě nevím rady, asi to vemu a zavezu zase do servisu, jen se mi nezda že by se karburator okamžitě zanesl. Má někdo obdobnou zkušenost a poskytné nějaký podnět? Oprava stojí cca 400,- (nevztahuje se záruka). 

Všem moc děkuji

Radim

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.96 (?), 2.11.2016 21:15

Měl jste i komplet rozebrané trysky s vzdušníkem?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
čmelda - (23) - 150.19 (?), 5.11.2016 11:27

Zdravím, předpokládam že ano, jedna se o plastový výrobek, uvnitř je jen plovák, jehlový ventil a nějaké plastové trubičky nasunute na sebe... Vše jsem měl v UV čističce. Šahat nějakým drátkem jsem tam nechtěl at něco nezničim, ale nenylo ani proč (snad), vše se zdálo naprosto čisté... ještě uvažuji nad svíčkou... ale po roce??? to se mi nezdá... Ale nevím co je vzdušník...

Děkuji

Radim

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 167.111 (?), 6.11.2016 18:45

Mě na fréze Stiga odešla svíčka po měsíci provozu. Nevím, co používáte za aditivum, ale s kvalitou benzínu si nedělejte iluze. I čerstvý benzín od čerpačky, kde měsíc ležel v nádrži, může zapříčinit kolísání otáček. Sám jsem nikdy benzín nefiltroval a nepotřeboval jsem čistit žádný karburátor.  A to provozuji některé stroje víc jak 14 let. 

Nejprve vyměňte svíčku, stejně vám to výrobce předepisuje. Starý benzín vypustěte, nalijte čerstvý. Zkontrolujte, zda se klapka regulace otáčí lehce. U karburátoru můžete trysky čistit jemným drátkem, ale je třeba čistit nejen trysky, ale i kanálky, v domácím prostředí nejlépe stlačeným vzduchem. V plovákové komoře je jen hlavní tryska. Ta na to má malý vliv. Mimo je ještě volnoběžná tryska - bývá pod šoubkem. Ta ovlivňuje volnoběh a přechod do vyšších otáček. Po té seřiďte karburátor. Pokud jste to nikdy nedělal, tak na netu je mnoho návodů na konkrétní stroj. Ale asi máte ještě stroj v záruce, tak opatrně. Jestli je méně než 6 měsíců po opravě, tak reklamujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 255.8 (?), 7.3.2019 8:33

Měl jsem ten samý problém, kolísání, 3 x v servisu, vyčisťěno, po třech používání to stejné... nakonec jsem to dal jinému borcovi, kterej se tím živí. Sdělil mi, že se jedná o výrobní vadu u trysek, které se zanáší. Výrobce o tom ví, řeší se to záruční výměnou, trysky stojí pár korun. Od výměny úplně v pohodě, rok běží bez problémů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 53.47 (?), 7.3.2019 20:08
Vždy to dělá benzín, který zanese tyto karburátory, udávala se i membrána, ale u ně to byl benzin.Svíčku tam nechávám dokud funguje, tak cca 5-8 let, nehodlám kupovat každý rok 5svíček(3sekačky+traktůrek).Od té doby co kupuju ten dražší shell benzin, nemám problém, kanystry mám plastové, nic necedím, u Hondy mám filtr na benzínové hadičce a vypínací kohout na benzín-při delší odstávce dám stabilizátor paliva, zavřu kohout a vyjedu karbec dosucha.Ještě zkuste povolit víčko nádrže, jestli tam není podtlak.Když už je hodně karbec zanesen, tak čistička nepomůže, je na výměnu.Kde není co už ztratit, tak se použije silnější čistička, ale je to zpravidla jeho poslední čištění.Jen dodám-zanesení karburátoru se myslí zpravidla ten šlem z biosložky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 34.183 (?), 5.4.2019 21:15

Podobný problém jsem měl u sekačky Partner s mototrem Honda GCV 160, kolísání otáček, rada servisu, přivezte to, uděláme ultrazvuk karburátoru a pokud to nepomůže, tak karbec vyměníme, v sezóně za cca 2 měsíce, až jeden servisák mi poradil, abych zkusil použít 100 oktanový benzín. Do té doby jsem používal natural 95. U motoru Brigss jsem měl, při používání naturalu 95,  i jakýsi "rosol" v palivové hadičce, asi pozůstatek biosložky.

Než jsem ho tam nalil, ten 100 oktanový benzín, tak jsem ještě vyčistil- profoukl hadičky. Během vyjetí cca 2 nádrží problém kolísání otáček postupně zmizel. Od té doby do sekaček kupuju pouze tento benzín, před odstavením sekaček vyjíždím benzín i z karburátoru, Honda měla již z výroby kohout na palivovém potrubí a u sekačky s motorem Brigss jsem ho doplnil. Tento benzín používám i do mixu pro pilu a křoviňák.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.254 (?), 6.4.2019 3:11
Úplný souhlas, benzín dělá divy a rozdíl několika korun na litru mě nezruinuje.Jinak se může pořád dokola čistit karbec.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 163.90 (?), 8.4.2019 10:26

Dnes do zahradní techniky považuji prémiový benzín jako základ. Sice motory jsou konstrukčně oproti autům předpotopní a vysoké oktanové číslo nemají šanci poznat, natož využít, ale to hlavní je, že neobsahují (většinou) biosložky.

Mě kolísá volnoběh občas i s prémiovým benzínem, když je ho málo = malý tlak. Zkontrolujte celou palivovou cestu - tedy i filtr v hadičce a hadičku samotnou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.254 (?), 8.4.2019 23:59
Mě kolísal i 190 b&s přes 10 let starý na špatný benzín, už jen shell prémium-nejbližší použitelný a je klid.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika