Sekačka Alko Silver 470 BRV Premium



Stránky: 1,  2   
host - 195.62 (?) 
8.7.2010 23:05, zobrazeno: 36128x

Má Někdo zkušenost s touto sekačkou ALKO Silver 470 BRV Prémium, zajímala by mně hlavně informace o pojezdu. V tech. popisech se udává že má pynulý pojezd a nějaký speed control, může mi někdo  o tomto zařízení napsát více? A samozřejmě by mně také zajímalo jak je s touto sekačkou spokojen. Děkuji Jirka.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 113.218 (?), 10.8.2010 16:22
Kosačku som kúpil a zatial som iba raz snou kosil, som spokojný, rýchlo si človek na ňu zvykne, aj na obsluhu, je určená pre plochy do 1400 m/2. Závisí čo konkrétne užívateľ potrebuje, ja mám aj stormky v rade dosť blísko pri sebe, aj ríbezlie - tak preto som nebral z väčším nožom nakoľko sa mi lepšie manébruje s menšou kosačkou. Kosačka reaguje pružne na zýšenie otáčok, aj zvýšenie rýchlosti pojazdu. Trošku mi nieje ešte jasné ako správne mulčovať, či je treba mať otvorený bočný výhoz a či zatovrený - pri použití mulčovacieho klinu - má niekto skúsenosti ako sa to má správne robiť? Zdraví Miro.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.149 (?), 10.8.2010 21:43
mame krovinorez alko, na chate kosacku alko, a 3 vodarne alko... vsetky vyrobky alko ODISLI do jedneho roka pouzivania... na kosacke pojazd odisiel po troch pokoseniach (2000 m2 plochy), spojka na pojazde nevymenitelna, nahradny diel na to neexistuje... vodarne odchadzali v rozpati cca 6 mesiacov pouzivania (rozbehovy kondenzator, motor, tlakovy spinac, gumeny vak), krovinorec nechyta, nedrzi otacky, dymu ako z udiarne, roztrhlo sa startovacie lanko, tecie z neho olej, netesni hriadel pohonu... kosacka - najvyssi model spred cca 4 rokov, krovinorez detto, vodarne od strednej triedy, po nerezove top modely... takze ak mi niekto povie, ze alko je lepsia znacka, tak ho vzdy automaticky posielam za psychiatrom, pretoze nevie, co hovori... shit, shit, neskutocny smejd a shit PS: ked sa niekto pyta, preco sme to kupovali, ked sa to kazi..odpoved je... nekupovali azrael
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 192.242 (?), 22.6.2014 11:05

mám vodáren Alko navyššiu triedu nerez, každý rok dofukam vzduch a mesačne prečistím filter, už 6 rok bez problémov. Kamarát má benzínovu kosačku s x možnostami vyhadzovania trávy a mulčovania už cca 7 rokov a hovorí, že ked kupi, tak opat Alko ale bez zbytočných bonusov rozneho vyhadzovania trávy. Potrebuje len pokosit a nie montovat rozne príslušenstvo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 106.147 (?), 12.8.2010 22:21

   Podstatou mulčovania je aby nož pokosenú trávu posekal na čo najmenšie kúsky a tie potom ostávajú na trávniku a ľahko sa rozložia... celá finta je v tom že sa uzavrú otvory skrz ktoré normálne tráva ide von- zadny otvor sa uzavrie klinom a bočný predpokladám len nejakou pohyblivou časťou skeletu. Doporučujem pri mulčovaní kosiť trávu malej výšky- motor dostáva viac zabrať ako pri klasike, tráva by mala byť čo najviac suchá- nie tesne po ránu alebo v podvečer keď sa už rosí.

Ad kvalita al-ko- mal som skúsenosť s elektrickým vyžínačom najvyššieho výkonu a bola to taká hobby trieda- veľké vibrácie, zlá ergonomia, vydržal 4 roky. Nebudem ani haniť ani chváliť ale za podobnú cenu dostanete aj kvalitnejšie výrobky, proste som prestal kupovať B a C triedu.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 12.8.2010 22:29

Alko má výrobky různé kvality, osobně vlastním klasickou sekačku 600 Br, mám ji osmý rok, naprosto bezporuchový odolný robustní držák, plastové nezničitelné šasi, měním jen olej a jednou jsem vyměnil svíčku. Dál mám kilowatový elektrický nožový vertikutátor, opět mohu jen říci, nezničitelný držák.

je ale fakt, že oba stroje patří k tomu, co mělo Alko mezi svými nejdražšími výrobky v danné kategorii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 143.37 (?), 13.8.2010 6:56
Také mam šest let žluté AL-KO vyrobene v Rakousku. Opravdu je to držák. Hlavně při sekání do kopce, na kterem se ani neudržim a pojezd mě musí ještě táhnout. Zatim jsem rozsekal klíňák, když mi ho z řemenice sundala větev. Jinak opravdu žádná závada. Jak je to s posledními modely opravdu nevim, ale púvodnich kvalit už asi nedosahují. R.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 217.135 (?), 13.8.2010 9:25
Kupene pred 4 mesiacmi ako nahrada za 15 staru sekacku tej istej znacky. Bez problemov, u starej skelet perfektny, pojazd jeden krat repasovany, B and S si zasluzil odchod na odpocinok vzhladom k beznym prejavom staroby - moc oleja, velka spotreba benzinu a tym padom trocha otravne vyfukove plyny. Dufam ze nova nahrada vydrzi to iste. A mulcovanie - samozrejme zasunuty mulcovaci klin a zatvoreny bocny vyhoz.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 107.37 (?), 13.8.2010 19:24

Před pěti lety jsem si koupil sekačku Al-Ko v Globusu- slož si jí sám- cca 5000Kč. Bral jsem jí i pro to, že na předchozí sekačce jsem měl motor Tecumseh a byl jsem s ním spokojen. Až na to, že jsem letos odrezil šasi a natřel základovkou, šlape jak hodinky. Letos stála v dřevěné boudě celou zimu, se starým benzínem a chytla na jedno škubnutí. Nůž, co je k ní dodán je původní a přesekne i cihlu. Na rozdíl od šutů z Mountfieldu. Pravda, minulý rok, zůstal viset po zimě plovák karburátoru. Jediný náklad- ulítlo táhlo startování. I z tohoto důvodu jsem si bral od Alka i míchačku. Plno zedníků jí používá každodenně ačkoliv k tomu není určena a jsou spokojeni. Náhradní díly dostupné a ne drahé.  M. Takže toto moje zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 113.218 (?), 13.8.2010 20:50
K uvedenej téme sa chcem spýtať: - prvú výmenu oleja mám robiť po 5m/h alebo môžem dokončiť sezónu na prvom oleji? - čo sa týka skladovania - odporúčajú skladovať kosačku bez benzínu a vybrať aj z karburátora beznín /stačí ho snád spotrebovať?/ a tak odstavujete kosačky po sezózne? Miro
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika