sekačka ABG 480



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 81.58 (?) 
9.5.2008 12:09

Já mám doma 430HB a riditka jsou komplet v kovu uz na tom VARI - ABG zmenu udelalo kupoval sem predloni, maka super fakt doporucuju

L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 81.58 (?), 17.4.2008 14:58

Musím to malinko poupravit. Číňan vyrábí stroje, ale co se dalších úprav týče, je další záležitostí. Některé úpravy dělá výrobce, některé se řeší v centrále jen pro prodej v ČR. Tu samou sekačku jako je typ 480 můžete na jiném trhu koupit o pár desítek korun levněji, ale tam se právě projevue absence upravených dílů - jedná se nejčastěji o mechanické součásti přenosu síly na funkční část stroje - kladky, řemenice, klouby, převody atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 81.58 (?), 9.5.2008 11:45

Zdravím vsechny,

sekacku mam osobne doma, koupil jsem ji minuly rok po velmi ale velmi dukladnem zkoumaci vsemozne konkurence. Vega i hecht jsou na tom hur, nemaji upraveny nuz a saci otvor coz ABGcko ma a je to znat, soused si koupil Vegu a nadava jak spacek..., letos jsem ji vyndal na 1.5. po desti a i tu mokrou travu sebrala do kose, moto ABG je znackovy primo od vyrobce upraveny dle planu VARI a slape jak hodinky, je jasne ze za 6 000,- to nema mulcovani a kdovi co jeste ale na to co potrebuji jsem mile prekvapeny. zdravim vsechny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 43.33 (?), 9.5.2008 12:48
Nenarážím na žádmý příspěvek -jenom moje zkušenost s firmou Vari: koupil jsem sekačku s motorem Tecumseh 3.5hp, který se tu už probíral a po 3 letech byl kaput. Servis jsem dodržoval. V "autorizovaném servisu" kde jsem ji kupoval se na závadu ani nepodívali a prý si mám koupit novou, lépe s motorem B&S nebo Honda -přitom při prodeji doporučoval "bez závad" Tecumseh! Když jsem pak byl kvůli jiné závadě u nich v dílně, tak tam měli Tecumsehů v regálu jak myslivci trovejí v hájence -takže jsem nebyl jediný. Z toho mě vyplynulo že zaštítění Vari a nějaké jejich testování nemá valný smysl. Tento stroj ještě nechávám dolepat a pošilhávám po sekačkách s motorem min 5k, ale od výrobce který dodržuje doporučené hp/cm záběru. Např Husqvarna R 145 má 5k na 44cm a ne 3,5 na 47 nebo 53cm. Jenomže tak jsem původně vůbec -k mojí smůle- nepřemýšlel. A.Z
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 81.58 (?), 9.5.2008 13:47

já mám teda jinou zkušenost s motorem tecumseh, je sice pravda ze se mi porouchal, ale za to VARI nemohlo a taky je potom stahlo z trhu a preslo plne k HONDE, která nema konkurenci, jednání z jejich strany bylo bezchybné, na sekacku jsem dostal vracene penize zpet a jeste od nich jajko omluvu obdrzel slevu na novou sekacku s HONDOU, super jednani to v Mounfieldu bratrance poslali do haje s podobnym problemem. je to ceský výrobce a znacka VARI má jméno to same to jejich ABG. Mám HONDU uz 3 rok a bez problemu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 85.211 (?), 16.5.2008 12:30

maji ji v makru a take za 5957kč, v letáku proton ji sice reklamujou ale nikde ji nemaji a včera sem na ni narazil nahodou v makru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 47.158 (?), 25.6.2008 20:57

Dnes jsem ji koupil a dnes ji také vracím.

je to čínský shit. Ti lidé co to chválí jsou pravděpodobně prodejci.

Po vybalení, naplnění olejem a benzínem jsem zjistil že nefunguje pojezd.Problém byl v chybějícím půlkolovém peru na unášecí řemenici. Pero jsem koupil, ale jaké překvapení. Vypínací mechanismus je tak stupidní, že sekačka jede stále i při vypnutém pojezdu. Další problém je v upevnění unášecí řemenice jen červíkem. Až se tento povolí, řemenice sjede níže a pero rozseká drážku na hadry, protože mezi řemenicí a nožem je mezera 22 mm. Výhozné okénko je špatně navrženo, takže tráva se chmoustá v okénku a koš je poloprázný. Při vypouštění oleje jsem zjistil, že nový olej, který jsem dolil vypadá jak z traktoru (po 3 minutách práce) a plavou v něm částečky materiálu.

Votruba J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.146 (?), 26.6.2008 6:27

Já jsem koupil tuto sekačku pod označením VEGA. Nemá chybu. To co jste vyjmenoval, má zkontrolovat prodejce. Ten mi totiž vše prohlédl, doseřídil a sekačka funguje jak fík. Pokud jste technický analfabet, proč se pouštíte do oživování stroje sám? Nejsem žádný prodejce. P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.68 (?), 29.6.2008 7:19

Já se mohu jen připojit, mám ji dva měsíce a při vybalení z krabice jsem zjistil, že je ulomené zakončení lanka k pojezdu. No co se dá dělat, vracet jí nebudu a opravil jsem si to. Včera jsem o něj přišel podruhé. Neustále vytékal benzín z nádržky, neboť spona na hadičce není nejpevnější a tak jsem zase opravoval. Co člověk může chtít za ty prachy. Jo a s tím košem je to pravda, plní se jen do půlky.  T.K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.146 (?), 30.6.2008 6:36

Špatné plnění koše - u mý Wegy se plní koš do plna. Ovšem suchou trávou, u mokré je to horší (u všech sekaček). Podmínkou jsou dostatečné otáčky, už jsem to psal na jiném místě, u mého kusu prodejce zjistil pouze 2800 ot./min a to je málo, proto je zvýšil na 3200, u vyšších by byl moc rychlý pojezd. Asi záleží na tvaru nože, který se tam aktuálně montuje. Závěrem - kupujte v kamenném obchodě u zkušených servisáků, kteří závadu odhalí, stroj seřídí a poučí vás o provozu. Ono to platí u všech značek, ale u číny trojnásob.  P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika