Ruční vřetenová sekačka - rady



Stránky: 1,  2,  3   
zoka - (1) - 98.179 (?) 
5.5.2011 14:09, zobrazeno: 43967x
Dobrý den. Přemýšlím nad koupí vřetenové sekačky pro můj trávník cca 70m2. Na tuto velikost mi benzín přijde zbytečný a elektřinu tam nemám. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nechci za to příliš utrácet, takže uvítám rady k nějaké levné ale solidní variantě. Půda v místě je celkem hrbolatá, je zde vůbec vřetenovka vhodná? Koupit se sběračem nebo ne? Jak moc trávu sekačka naseká, nebo ji pouze uřízne? Díky, Michal
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 14.14 (?), 8.5.2011 19:59

Na hrbolatý terém se vřeteno moc nehodí. Když už tak s co nejmenším záběrem. Stébla trávy jsou useknuta a odhozena dozadu. Pokud budete sekat pravidelně po cca 3-4dnech není koš potřeba, pokud později, raději s košem. jinak pozor na to, levná je dobrá jen v den koupě. Prodáváme léta létoucí vřetena od Brillu a nebyl s nimi jediný problém. Nedávno sem seřizoval známému nůž na nějakém levném AL-KU a trošku sem čuměl. Kola bez ložisek vyšmajdané- rozviklané- dřely o pevný kryt kol. Kontaktní metoda střihu je fajn, ale kdo si zkusí bezkontaktní jako má Brill RazorCut nebo Gardena 380c nepochopí, zejména na vlhčí trávě kolečka tak často nezakusují a nedělají tak po trávníku vydřené pásky. Počítejte s cenou kvalitního vřetene kolem 2.5tis + koš.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.133 (?), 9.5.2011 0:11

Fiskars vřetenová sekačka Momentum... ma niekto skusenosti?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 3.10 (?), 9.5.2011 6:18

Moc nové, řekl bych že je moc brzy porovnávat. A na tabulky se vy...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 121.238 (?), 9.5.2011 9:23

Myslim, ze sa s tym dost pohrali. Video o technickom rieseni a nastaveniach, principoch... je zde. Napriek tomu, ako to bude fungovat nikto neodhadne. Vyzaduje to dlhodoba skusenost a otestovanie na trhu. Vseobecne tento typ je citlivy na zaobchadzanie. Zakaznikov si moze najst vyska strihu do 10 cm, co som doposial nevidel pre vretenovky. Strih od 2,5 cm je vlastne stredna hodnota ostatnych vretenoviek. Z filmu vidiet, ze montaz a nastavenia su velmi pohodlne a prakticke, vratane nastavenia nozov.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 36.214 (?), 12.7.2011 12:09
Jsem celkem čerstvým majitelem tohoto vřetena, takže zatím jen prvotní zkušenosti. Měl jsem několik let Husquarnu Novocut 54 a proto budu porovnávat s ní. První věc která byla "šok" byla cena, ale nevadí. Po rozbalení jsem byl šokován stále dál, dílenské zpracování je skvělé, řekl bych že nesrovnatelné, nože masivní a velice ostré. Systém bezkontaktního sekání je něco úžasného a už bych nechtěl kontaktní. Nastavení nože je jednoduché, ale jedině pomocí klíče :(. Sekačka je neuvěřitelně tichá. Její velká hmotnost ji propůjčuje velkou stabilitu a krasně se s ní manévruje V Evropě nejde koupit koš, tak jsem si ho vyrobil a tato slabina je odstraněna(cca 1,5hod práce). Seká čistě a rovnoměrně i na né úplně hustém(spíš místy děravém trávníku). Nastavení výšky sečení jednou pákou je pohodlné a nic se nikde nekroutí, jen pro mě je min. výška 2,5cm moc takže, bude buď výměna koleček nebo půjde dopředu válec s menším průměrem, mimochodem hnací kolečka s gumovou obručí sedí perfektně jak na kamenech tak na trávě. Sice je to nejdražší ruční vřeteno a pár chybek na něm se určitě najde, ale neměnil bych a šel bych do něj znova.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 99.52 (?), 12.12.2018 9:23
Vřeteno Fiskars Momementum vlastním již prez dva roky i s kosem. Jsem velmi spokojený a připlatit si za ní se rozhodne vyplatí. Montas je velmi snadná. Nastavení vřetene pomocí klíče je banalita na pár minut a není nutne nijak často serizovat. Problém je jen s uchycnenim koše a to ten že při nejnižší výšce sečení se rád vysmekne z uchytnych háčků. Vyřešil jsem to jednoduše pomocí jisticiho protihacku. Díky své hmotnosti krásně drží i na méně rovném povrchu a neskace. Zvládne i 6 cm mokrou trávu. Už bych nechtěl jinou.
jistici zachyt
jistici zachyt
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 36.214 (?), 12.7.2011 12:13
Ještě jedno doplnění, výhoz sekané trávy dopředu je mnohem lepší a lépe plní koš.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 19.98 (?), 12.7.2011 13:31

Můžete prosím porovnat u vřetenové ruční sekačky typ sečení "kontaktní" a "bezkontaktní"? Nějak mi ten bezkontaktní princip uniká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 36.214 (?), 13.7.2011 20:39
Rozdíl je jednoduchý, kontaktní je jak stříhání nůžkami tedy "čepele" se dotýkají, sekání je tedy slyšitelné. Bezkontaktní sekaní probíhá s min. Vzdáleností nožů kdy nože už stéblo ustřihnou, ale netřou o sebe. Bezkontaktní sekání je tiší, s menším odporem, pro mě jasně vede.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika