Ruční řezání dřeva



alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?) 
28.9.2015 11:02, zobrazeno: 3598x

Dnes skoro pominula doba řezání dřeva ruční pilou-obloukovkou. Ještě za totáče jsem měl originální švédský list. Řezání šlo jako po másle. Šlo naprosto zlehka. Jabloň půměr 40cm nebyl žádný problém. Dnešní naše "švédské" listy na totáčový list nemají. S motorovými pilami je někdy dost problému a je to drahé. Proč se nerozcvičovat řezáním ruční pilou? Beru to jako sport a lék proti cukrovce. Návrat zpět ke kořenům.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 25.2 (?), 28.9.2015 13:29

Ano přeji vám příjemné odreagování, zkuste si zopakovat i broušení ruční pilky pilníkem plochým, tak jak to pamatovali plavci v Plaveckém mariáši.  Obávám se, že těch kdož by dnes vyměnili fitness za ruční pilku nebo kosu v průběhu celého vegetačního roku moc nebude. Oni i dnešní ekozemědělci používají techniku dneška.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 105.33 (?), 28.9.2015 20:18

Než jsem pořídil motorovku, řezal jsem také ručně. Tedy řezala celá rodina. Ne obloukovkami, ale kaprovkami a břichatkami. Měly menší nebo větší zuby, každá byla na jiné dřevo. Řezání mělo krásný zvuk - takový lehce zvonivý svist. Také jsem si tím dokázal odblokovat páteř, na hrudní páteř to bylo dobré. Ale přišel čas se posunout a tak jsme koupili motorovou pilu, někdy - jednou za zimu vytáhnu břichatku a snažím se ukecat někoho z rodiny na půlhodinku řezání. Staré dobré časy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.146 (?), 28.9.2015 20:35

ono spíš zaleží kolik krmení potřebujete nasekat ono někdy stačí si vzít kosičku nebo srb když je to na větší množství vyplatí se sekačka a s tou pilou to bude stejné když si pojede nějakej děda s karkou do lesa určitě si sebou nepoveze motorovku aby budil hajnýho

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika