Rotavátor



dejvic - (16) - 168.78 (?) 
25.3.2017 19:20, zobrazeno: 2710x

Ahoj všem zahradníkům. Sháním nějaký rotavátor na úpravu zahrady po stavbě. Cca 500m2 upravit v průběhu roku. Poradíte mi co za stroj si pořídit, tím nemyslím zase nějaký extra super bomba stroj za hříšný peníz, a naopak zase ne něco s čím budu pořád lítat po servisech. Díky za radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 11.110 (?), 25.3.2017 21:23

Předpokládám, že úprava po stavbě bude jen jednou, pak už jen trávník, tak jaképak lítání po servisech.  A právě "po stavbě" je to to nejhorší, kde je pohřbeno kde co ze stavby a půda je dosti utužená. Zde bude hrát roli i hmotnost stroje a jeho odolnost pokladům nalezených pod povrchem. Znám ubezpečování majitelů pozemků s podobným požadavkem a tvrzením, že tam nic není a jak je to doopravdy.  Pokud se tedy jedná o jednorázovou úpravu pro zatravnění, doporučuju si tuto službu objednat a zaplatit, protože stroje, které to budou dělat, odvedou rychle dobrou práci a pořizovat si je, je nákladné. Přijde mi, "poskakovat" tam s osmdesáti kilovým rotavátorkem a kdo ví jestli, nebude mít konce ani efektu. Prostě z dotazu mi nepřišlo, že chcete i něco pěstovat a rotavátorem pravidelně obdělávat nějakou zahrádku. Jen úprava po stavbě RD. A jako další, pro každého je hříšný peníz úplně jiná suma.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 116.16 (?), 26.3.2017 8:11
Pohřbené poklady nejsou jen okolo domku po stavbě. Takový pozemek navrácený původnímu majiteli (restituce), to je teprve pošušňáníčko. Zadavatel se nezmínil, k jakému účelu to bude, ale v každém případě, bych to svěřil firmě. Je zřejmé, že stavebník viděl, nějaký rotavátor, na obrazovce počitače, nebo v některém marketu, nebo papá marketingové slogany z propagačních letáků, kterých jsou plné poštovní scránky, ale co a jak se s tím dá dělat, nemá ani tušení. Někdo může namítnout, že od jisté firmy v Česku si může pořídit těžký rotavátor, ale to je tak vše, protože i tento rotavátor bude okolo domečku poskakovat, jako vosa po bomboně. Tyto rotavátory jso určeny jen k předseťové přípravě půdy, po řádné pozimní přípravě, to je buď rytí do hlouky na celý rýč, to je do cca 20cm, nebo řádná orba, tady opět s nějakou třasořitkou (přeneseně od lidového názvu jednoho malého ptáčka, už se vrátil z teplých krajin), to bude muset udělat na dvakrát, tedá tu orbu. Navíc žádný takový mini rotační kypřič, nesnáší v půdě různé příměsi, v podobě kamenů, kusů železa a betonu. Ovšem, nikdo mu v ničem nebude bránit, protože má svou hlavu, teda rozum
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 26.3.2017 8:56

Máte recht. Jen dodám, že jestli nemá rozum, ale má prachy, ať si to nechá udělat a neškudlí. Jestli nemá prachy, ale má čas, pak veme vercajk a za léto to má. Když nemá ani jedno, má smůlu a musí to nechat jak to je. Běžný rotavátor se do nezpracované půdy nedostane. Bylo by po něm za chvíli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika