Řetízková mulčovací hlava na křovinořez Brogio



Stránky: 1,  2   
host - 182.242 (?) 
26.3.2011 22:19, zobrazeno: 36806x

Dobrý večer! Máte někdo s touto řetízkovou hlavou zkušenosti? Jedná se o hlavu, na které jsou proti sobě našroubovány hranatější řetězy fy. Pevag. Hlava je buď dvou, nebo čtyř řetězová. Vyrábějí ji italové a cena se pohybuje kol. 1500Kč.  Je použitelná na všechny typy křovinořezů. Viděl jsem některá videa, co vše s touto hlavou lze. Od mulčování trávy až po drcení keřů. Potřeboval bych ji na mulčování zahrady na chalupě. Herbicidy jsem zavrhl. Chtěl bych vědět, jaký je z trávy odpad po této hlavě, jak ji zvládají křovinořezy atd. Používal bych ji na Stihlu FS 450. Chci takto nahradit strunovou hlavu kvůli namahání křovinořezu a pracnosti.Dříve jsem trávu sekal trojzubcem a sušil, letos není pro koho. Díky Roman.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 191.214 (?), 27.3.2011 8:54

Zajímavá úvaha : " hranatými řetězy nahradit strunovou hlavu kvůli namáhání křovinořezu! " Pracnost, tam je myšlenka správná, ovšem odpor řetězové hlavy proti struně bude neporovnatelně vyšší. Zkuste si na podobně silném stroji dvoupatrovou "zubatou" 4mm silnou strunu Oregon např.na ostružiny a slabší nálety a pochopíte, co to je odpor nástroje. Použitelnost na "všechny typy křovinořezů" je naprosto nesmyslný slogan z důvodu drastického snížení životnosti těch slabších s poddimenzovanou konstrukcí úhlového převodu.

FS 450 to ale zvládne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 190.217 (?), 27.3.2011 18:24

Osobní zkušenost s hlavou nemám nicméně na téma Brogio zde diskuze již proběhla a sám jsem spiš zajedno s těmi kteří výrobek nepřijali z důvodu zatížení hřídele a úhlového převodu. Trojzubý popř pilový kotouč s SK plátky odvedou taky dobrou práci, na zelezo a beton v suti ovšem nejsou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 28.74 (?), 28.3.2011 12:43

Tyto hlavy jsou v Evropské unii od loňského roku zakázané, jedná se o příslušenství odporující bezpečnostním standardům, tak jak jsou definovány novou strojní direktivou EU.

Mimochodem, důvodem k zákazu byly těžké úrazy způsobené při použivání tohoto nástroje a v UK byla reportováno i úmrtí v důsledku odletu prasklého řetězu.

V každém případě například na Hondy nesmí být tento nástroj používaný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 28.3.2011 18:05

Věříte že mne to ani moc nepřekvapuje. Oni tito výrobci si dvakrát hlavu s bezpečností nelámou. Na obalu mají klidně napsáno, že prošel zkušebnou i na Marsu. Ve skutečnosti to ale možná někdy kolem nějaké zkušebny jelo, ale zabalené v obalech a na náklaďáku. Živě si dovedu představit co taková střela v podobě utrženého řetízku může nadělat za paseku!

Po osobní zkušenosti s mulčovacím trojcípem právě na FS 450 bych rozhodně spíše doporučil tento nástroj a cena je také jinde. Ostružiník nasekal na malé kousky z metrové vrstvy celkem bez námahy, použití výrobce nezakazuje ač sám jej doporučuje pouze na FS 500.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 182.242 (?), 28.3.2011 19:44

Díky za informace.  Dnes jsem se také dozvěděl v prodejně, že tyto hlavy jsou zakázány, přesto jsem je viděl na netu prodávat. Trojcípý nůž nepoužívám na mulčování, ale na sekání do lesa buřeně, ostružiní a jiného bordelu mezi stromky. Poradili mi, abych vyzkoušel štěpkovací nůž od Stihlu. Je to zahnutý nůž, ke kterému se musí dokoupit jiný kryt, jako příslušenství. Máte s ním někdo zkušenosti?   Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 28.3.2011 21:28

Romane, ten štěpkovací nůž od STIHLu (270mm, 320 mm), dvoubřitý, je obdoba dvou, tří břitého nože od např. Oregonu. Ten jsem měl na mysli, nikoliv běžný "trojcíp". STIHL ten svůj schválil se spec. krytem, já mám odzkoušený ten Oregon s běžným plastovým krytem. Velice kladně ho hodnotím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.242 (?), 28.3.2011 22:36

Zdravím Vás Radku! Oregon jsem dnes viděl, ale kvalita materialu je jinde, než u Stihlu. Cena cca 200Kč odpovídá kvalitě. Upřímě bych si Oregon rád vyzkoušel, abych věděl, co nůž umí. Budu rád, když k noži nebudu muset dokupovat další kryt a postačí mi originál vyžínací Stihl, jak jste mi odpověděl na jednu z mých myšlených otázek. Zajímá mě, jaký je po noži odpad. Chci trávu "pomlátit" a nechat ležet s nejmenším "bordelem" na zemi. Dál mě zajímá, jestli nůž používáte tlačením křovinořezu shora dolů, nebo s nožem pracujete jako s běžným žacím nožem. Díky Roman.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.242 (?), 6.4.2011 23:14

Místo Brogia jsem koupil štěpkovací sadu od Stihlu (štěpkovací nůž, kryt a podložku). Tak jsem zvědavý, jak to půjde. Můj dobrý kamarád a prodejce ve Stihlu, který se nedavno zůčastnil školení ve Waibligenu položil otázku na téma "řetízková hlava Brogio a Stihl". Fa. Stihl tuto hlavu nedoporučuje na své výrobky z důvodu nečekaného nárazu na překážku a tvrdého nárazu na převodovku a možnost její poškození. Některé evropské země prodej této hlavy ztáhly z prodeje z důvodu odštípnutí článku řetězu, poranění obsluhy, odlétajících předmětů a poškození stroje.   Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.242 (?), 21.4.2011 22:45

Dobrý večer! Vyzkoušel jsem zmiňovanou štěpkovací sadu fy. Stihl na zahradě. Zpočátku co jsem z nedočkavosti zkusil "zkusnou plošku" o víkendu jsem moc nadšený nebyl. Zahradu jsem včera zmulčoval a jsem vcelku spokojený. Tráva se hrabat nemusela a plocha ubývala. Výsledek je srovnatelný s prací struny, s tím, že netrpěly motor a převodovka. Nevýhodou mulčovacího nože, díky jeho zahnutí je obtížnější ostření. Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika