Protékání paliva u křovinořezu



host - 177.27 (?) 
12.9.2015 12:50, zobrazeno: 14654x

Dobrý den.

Vlastním křovinořez firmy PROTECO. Mám jej už dva roky a šel zatím bez chyby. Po pauze v používání mi při nastartování začal protékat benzin přes průhlednou hadičku vedoucí do nádrže. Žádnou netěsnost jsem při prozkoumání nenašel. Prosím o radu, děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 99.182 (?), 16.9.2015 19:48

Už jste to našel? Někudy to téct musí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 82.30 (?), 16.9.2015 20:41

Mě se stalo to že při provozu křovinořezu mě kapal z nádržky benzín, po pátrání co je příčinou jsem zjistil že hadićka, která nenasává benzín, je značně poškozená na úrovní víčka vedoucí do nádržky jakoby téměř přestřihlá.Po výměně bylo opět vše OK.Tak obě hadičky zkontrolujte povytažením hadiček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.2 (?), 17.9.2015 19:40

Mám jiný křovinořez. Ale domnívám se, podle svého, že se jedná relativně o prkotinu. Tato hadička slouží jako odvětrání nádržky, v případě přelití a zahřátí křovináku se může zvětšit oběm směsi a v tom případě palivo šplíchne hadičkou ven.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 17.9.2015 21:21

To máte atyp... Většina křovinořezů s dvěmi hadičkami má jednu od sacího koše v nádrži k palivové pumpičce a druhá hadička odvádí přebytek benzínu od čerpadla zpět do nádrže, protože čerpadlo dává více benzínu než stačí k přípravě směsi v karburátoru.

Přetlakový/podtlakový ventil je ve víčku nalévacího hrdla nádrže.

U tazatele je možné, že si předtím vracení benzínu zpět druhou hadičkou nevšiml (například protože v ní nebyly bublinky).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 66.70 (?), 7.6.2020 9:57

Správně, zbytek jsou bludy. Prostě i při pumpování se po naplnění karburátoru zbytek vrací přepadem. Toho si lze všimnout při jakékoli manipulaci s ručním čerpadlem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.50 (?), 7.6.2020 10:53

Mám trošku jiný problém, u křovinořezu Stihl mě kdysi praskla nádržka v ohybu u nalévacího otvoru. Už před lety jsem ji nechal vyměnit, tehdy za to chtěli přes 7 stovek, nová začala velice brzy být na povrchu vlhká od benzinu, zde jsem prasklinu nenašel nicméně si myslím, že to kolem ucpávek hadiček neteče. Podle you tube jsem se pokoušel pajedlem první prasklou nádržku spravit, dělají to tam stáložárným pajedlem, někdy jen hrotem, někdy mají speciální trojúhelníkový element na hrot, někdo to jen taví, někdo tam přidává další materiál, někdo tam dává i kovovou siťku. Já jsem se to pokoušel spravit trafo pájedlem, myslím si, že jsem tomu věnoval dost času i pozornosti. Nebudu dál napínat, včera jsem ji namontoval a prolíná ve stejném místě. No, nádržku jsem objednal u aliho a pokud budu mít štěstí tak ji dopravou nepoškodí, ali to moc nebalí a pošta zdarma se s tím také nemazlí. Jen přemýšlím jak zjistit, kde ta 2 v pořadí teče (prolíná).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 153.50 (?), 16.6.2020 7:26

Tak nádržka číslo 2 není prasklá, ale teče mě okolo hadiček v místě průchodek (hadičky a průchodky jsou ještě původní. Existuje nějaký správný postup, jak nacpat průchodky do nádržky a hadičky do průchodek - bojím se, že koupím nové průchodky a hadičky (na Stihl FS80 to určitě nebude nijak levné) a poteče mě to zase, Jinak bych se ještě rád utvrdil, že hadička s filtrem prochází spodním otvorem nádržky a jde na dolní vývod karburátoru a horní vracecí hadička jde pod primer (křovinořez měl v rukách kamarád a znejistěl jsem, nechtěl bych to mít naopak). Poradíte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 233.5 (?), 24.10.2021 6:37

Mám takovou hádanku. Dostal jsem od známého skoro nový křovinořez s tím, že nedává jiskru. Stačilo pohnout vzdáleností k magnatům a jiskra by zapálila Národní divadlo a le ouha. Podává tolik benzínu, že to nechche chytiti a když se mi to podaří plive to benzím z výfuku i z válce., než se sám utopí. Tuším, že to bude něco s jehlovým ven tilem. Nebo je někde ucpaná ta zpátečka? Ale mně tmtudy bubliny jdou. Tak raďte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika