Problem s Dolmar 340

host - 144.2 (?) 
30.7.2012 16:46, zobrazeno: 26964x

Dobrý den mám problém s křovinořezem. Po nastartování se točila strunová hlava na volnoběh, a tak sem ubral motoru na otáčkách ale po přidání plynu chcípne. Je to divny protože na zamknuty plnoplyn se rozjede do plnych otacek a toci se porad a na volnobech taky jde. Jen kdyz ho sundam z plnych otacek po nastartovani a chci na volnobeh pridat plyn tak zabzuci a chcipne. Nevi nekdo cim to muze byt. Vzduchovy filtr jsem profouk.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 144.2 (?), 30.7.2012 16:58

Takže teď po nastartování se roztočí do otáček a po přidání a puštění plynu spadnou otáčky na volnoběch a strunová hlava se už neotáčí. Na volnoběh běží pořád ale po přidání plynu zabzučí a chcípne. V přívodu paliva to být nemůže protože na volnoběh běží... Tak sám nevím.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.51 (?), 30.7.2012 17:03
Jestli ten popis chápu správně, tak po startu, studený motor, po vypnutí půlplynu a následném přidání plynu z důvodu začít se sečením, motor zhasne. Je to způsobeno ještě studeným motorem, po vypnutí půlplynu nechte chvilku běžet na volnoběh, nebo je L tryska nastavena příliš chudě(přidat cca 1/8 otáčky vyšroubovat a zkusit, příp víc a seřídit volnoběh). Neznám stav stroje, proto další vlivy způsobené dobou používání, stářím směsi, zásahem do nastavení nebudu zatím popisovat. S půlplynem to ve fázi startu studeného motoru neudělá, protože sytič zpočátku obohatil směs.

host - 144.2 (?), 30.7.2012 17:25

Křovinořez je úplne nový nastavený z výroby. Dělá to stejně za studena jako za tepla. Na půlplyn se rozeběhne do otáček a po jeho vypnutí spadne na volnoběh. Ale když chci znovu přidat plyn tak se mu nechce zabzuči a chcipne. Jinak pokud by se z pulplynu přidal hned plny plyn tak do otáček jde ale jak spadne na volnoběh tak se nechce roztočit znovu do otáček. Po přidání z volnoběhu zabzučí a chcípne.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.163 (?), 30.7.2012 18:17
Asi mají lepší benzín :-), nejste první. Stačí sundat omezovač na L a po malých krocích přidat(otáčet proti směru hod ruček). Je to o malých změnách cca o 1/8 otáčky. Přidejte ještě méně a zkuste a znovu, až motor bude správně reagovat a nezhasne. Nyní zhasíná proto, že směs do motoru je tak chudá, že motor po přidání zhasne. Plastový omezovač nasaďte na L zpět po seřízení. Upravte volnoběh, protože změny L mají vliv na volnoběh. H má vliv na max otáčky, ten ponechte beze změn i z důvodu záruky. Změny do + na L nemají vliv na možné poškození motoru neodborným nastavením.

host - 181.247 (?), 30.7.2012 18:27

Reklamovat a nevrtat se v tom. Pokud to bylo koupeno na netu, tak šupem poslat zpátky. Zboží koupené na netu se dá do 14 dnů vrátit. Hold kvalita made in PRC.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.163 (?), 30.7.2012 18:37
To samozřejmě můžete udělat, kvalita p.r.c. je o tom, kde bylo koupeno jakékoliv zboží, nyní kopírují všechno. Pokud máte na výrobku made in germany a tím v.č., můžete si ověřit originalitu výrobku. Jestli nespěcháte, můžete reklamovat, vrátit, to je na Vás. To, co jsem Vám napsal je pouze o seřízení, pokud by náhodou byl problém v těsnění sání, tak to je složitější. Chtěl jste radu, můžete si vybrat, co je pro Vás snažší řešení.

host - 144.2 (?), 30.7.2012 18:49

Děkuji pane J. S. za radu, určitě vyzkouším seřídit L. Musel jsem sundat i otáčky motoru, protože se otáčela strunová hlava. Patrně chybně nastaveno z výroby. Už jsem volal prodejci a ten mi taky řekl ať nejdřív zkusím to L. a H ať nechám jak je. 

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.205 (?), 30.7.2012 19:36
To souvisí s chudým nastavením L, tak jsou otáčky i na volnoběh vyšší až zabírá spojka.

host - 227.2 (?), 30.7.2012 20:37

Ja, nez bych stroj posilal zpatky, tak bych se tomu nejprve a zcela jednoduse pokusil pridat, jednoduse,rychle, ucelne.Kdyz by to nezabralo, tak bych to vratil na puvodni nastaveni a vratil to prodejci, at to resi.Nekomplikoval bych si zivot posilanim veci hned zpet.Otocit sroubovakem dokazi a pripadne pak otocit zpatky.Dal tj.na kazdem.Nova masina, vetsinou to pridani na sroubku resi, kdyz jinak motor jde.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz