Nefunkční doběhová brzda el.sekačky



alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?) 
16.6.2014 18:48, zobrazeno: 9700x

El. sekačka asi rok stará. Přestala u ni fungovat doběhová brzda, čili při vypnutí sekačky se nůž točí strvačností dál. Mokrá tráva se v sekačce lepí, sekačka začne divně škvrkat. Sekačku vypnu a chci vyjmout nalepenou trávu a bác přes prsty, nůž se ještě dotáčel, protože sekačku doběhová brzda nezabrzdila. Je to častá závada? Slyšel jsem že se to někdy neopravuje a sekačka se po vynutí zastavuje tím, že se najede do trávy a tam se zastaví. Pak lze sekačmu vyčistit. Fungují vám doběhové brzdy dobře?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 16.6.2014 20:15

Mě se u nejlevnější sekačky stalo, že se ohnul ten bazmek, co je v něm upnutá kulička bovdenu k hrazdičce ovládání a mírně ohnula i hrazdička. Pokud máte ten samý levný stroj, je potřeba doladit volný chod tak, aby při stlačené hrazdičce se to odbrzdilo a naopak po puštění se nejen vyzkratoval obvod zapalování (chcípnul motor), ale i dosedly čelisti brzdy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 136.227 (?), 25.4.2020 19:55

Já nevím co sem pletete zapalování a bovden ovládání, když je řeč o brzdě u elektrické sekačky? Je to jasně elektromechanická záležitost, někdy postačí jen motor rozebrat a kotouč s prožinkou promazat aby na osičce nedrhnul.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 91.178 (?), 16.6.2014 20:26

Mi odešla tato brzda u poměrně drahé sekačky s pojezdem již po půl roce.Sekačka zastavila a už se neroztočila.U staré se mi stejná zavada vyskytla po 8 létech provozu.Brzdu jsem odstranil.Holt musím dávat pozor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 192.242 (?), 17.6.2014 17:09
na mojej kosačke MTD tiež dišla brzda a kosačka sa nechcela rozbehnut. *Musel som odstránit mechanizmus, bol ovládaný elektromagneticky, indukciou zo statora motora. Prečo sa odmietala odbrzdit, sa mi nepodarilo zistit. U elektrických kosačiek to nie je zriedkavá závada.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 226.76 (?), 18.6.2014 6:00

Zdravím, Stando elektrická. Brzda je přitlačována pružinou a odbržďována elektromagnetickou silou rotoru. Konstrukčně je to u některých lacinějších modelů provedeno tak, že se opírají o sebe kotouč lamely a unašeč hranami výlisků z plechu. Tyto hrany se otlačí až do stadia drážky a po vypnutí motoru zůstanou v sobě zaklesnuty a lamela neodskočí. Než to pracně opravovat, tak si raději zvykněte na to, že brzda nebrzdí. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika