Postrekovac alebo rosic



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 184.135 (?) 
28.4.2009 11:29, zobrazeno: 72053x

Uvazujem o kupe motoroveho chrbtoveho postrekovaca, rosica. Jedna sa o velku zahradu. Na zahrade pestujem ovocne stromy, zeleninu, uhorky, rajciny, zemiaky, papriku, jahody no proste vsetko co sa da v zahrade pestovat. Ktore zariadenie / postrekovac, rosic / je pre mna najvhodnejsie? Neposkodim rosicom pri postrekovani rastlinu kedsa jedna o zemiak alebo papriku, uhorku? Dakujem. Milan

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 91.16 (?), 28.4.2009 12:33

Mám rosič od STIHL a na zahradě vše co vy.Nemám s tím nejmenší problém vše postříkat jak potřebuji.Postřikovač malý mám taky ale vzhledem k velikosti zahrady by mi to s ním zabralo hodně času a námahy.Rosič je v tomto k nezaplacení a hlavně rychle provede potřebné práce a ošetří i vysoké stromy.Rosič se dá nastavovat od různých trysek přes průtok kapaliny po proud vzduchu, takže nehrozí poškození slabých rostlin.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 2.134 (?), 28.4.2009 14:43

Rozhodne by som uvazoval o motorovom postrekovaci... dnes su uz postrekovace do 30at, co znamena ze su schopne vytvorit potrebne zjemnenie postrekovej latky ako je to u rosicov. Uplatnenie rosicov je hlavne vo velkych plochach vinic, sadov a velkoplosnych kultur. V zahrade pri zelenine je nemozne uplatnit rosic,. pretoze nedosiahnete ucine presne umiestnenie postreku na urcenu kulturu. Postrekovac ma jednu obrovsku vyhodu v velkom prislusenstne nielen trysiek ale aj roznorodost tyciek, predlzeni a roznych nosnikov trysiek. Kym u rosica je mozne len na zakladnu trysku, t.j. vyustenie trubice dokladat rozne kryty... rozptylove, deliace obojstranne, ULV... na postrekovac pripevnite dokonca aj 10m tlakovu predlzovaciu hadicu na vyusteni ktorej mate stale 30at... pri postrekovani vo folii mozete nechat stroj a tym aj vypary motora mimo... V poslednom rade vyhoda u postrekovaca je ta ze dosiahnete presne urcenie dopadu postrekovej latky co u rosica nie je mozne. Pri vysokych kulturach ste schopny pri naskladani predlzeni dosiahnut vysku koncovej trysky 6 m, to znamena ze moznost dostania postreku az do 10m, co je pre rosice uz nemozne a to ani pri absolutnom bezvetri.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.151 (?), 28.4.2009 15:27

Když máte stromy, tak rosič. A to Stihl nebo Solo. Čínské napodobeniny nebrat, je to sázka do loterie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 64.172 (?), 28.4.2009 16:09

stromy ano, ale na zeleninu v zahrade a jahody je nevhodny rosic...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 218.138 (?), 28.4.2009 21:28

Postrekovač tak ako písali páni predo mnou-stromy, rosič je ideálny priam na zeleninu, zemiaky,jahody.Pri násade k trubici postreku sa pridáva mriežka, prípadne tryska, čiže rosič vytvára hmlovinu, ktorá obalí zeleninu, hrozno... atd.Prejavuje sa maximálny účinok postreku a tak isto aj nižšia spotreba chemického postreku.Samozrejme záleží na druhu stroja, nejedná sa o plagiáty a lacné stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 14.151 (?), 28.4.2009 21:59

Na kedlubny, jahody a česnek stačí zádový postřikovač z Činy za 400 Kč, na stromy, brambory a vinohrad rozhodně rosič.Jít s postřikovačem na stromy je jako s fixírkou lakovat auta - také ho nastříkáte, ale za jakou dobu a za jakých podmínek (postřikovač chce bezvětří, rosič přebije i mírný větr).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 228.213 (?), 29.4.2009 9:32

Podla mna dotaz bol na rozdiel medzi motorovym postrekovacom a motorovym rosicom. Pokial motorovy postrekovac robi len 6at, tak nie je o com hovorit v prospech rosica. Ale dnes su uz motorove postrekovace postrekovace do 30 at.. Kedze vykonne motorove postrekovace su na trhu max. 2 roky da sa predpokladat ze je zatial mala skusenost s nimi. Rozhodne pre zahradu na osetrovanie riadkov zeleniny by som zvolil postrekovac a tento rozhodne zvladne aj stromy. Staci si predstavit vystup postrekovaca pod tlakom 30 at, to uz je mensia wapka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.148 (?), 29.4.2009 12:40

Tu sa da pozriet co dokaze vysokotlakovy postrekovac... styri trysky na zahony zeleniny nie je problem, nic vam neuleti ako u rosica, aplikacia je presnejsia a obrazok postrekovania vysokych stromov hovori za vsetko... a to mozete regulovat paprslek postreku od velkeho kuzelu do tenkeho prudu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 29.4.2009 16:53

Celá táto problematika je o niečom úplne inom, než či Solo, Stihl alebo Čína. Pomaly si pripadám menejcenný, keď nemám najdrahšiu sekačku Honda, Stihl rosič a najnovší Solo postrekovač. Ono to nie je tak, že čím drahšie stroje - tým lepší záhradkár..

Vlastním aj rosič (Čína), aj postrekovač (ne-Čína). Používam už iba rosič. Aj na jahody, aj na zeleninu, aj na ovocné stromy. Rosič je podstatne lepšie riešenie - ak potrebujete jemný aerosol napr. u fungicídov, listových hnojív a pod. Postrekovač dáva hrubší aerosol - približne 300 až 400 um - a častice nemajú potrebnú kinetickú energiu - nemajú nosné médium. Je to použiteľné na kratšie vzdialenosti. (Photoshopové postrekovanie stromov z uvedeného katalógu Solo ma nepresvedčil, je to skutočne už wapka s úzkym prúdom - aby bola aspoň aká taká energia s relatívne veľkými časticami. Jemné častice by nedoleteli ani pod veľkým tlakom. To je fyzika.) U rosiča sú častice nesené prúdom vzduchu, preto možu byť podstatne menšie - 100um - čo je žiadúce. U zeleniny sa dá použiť menší objem vzduchu a hotovo. Čínske rosiče sú v podstate ukradnuté kópie starších modelov značkových strojov. Číňania vylepšili Stihl, pretože použili rotačný atomizér - na rozdiel od Stihlu a Solo. Tie používajú mriežkový difraktor, čo nie je až taká výhra. Rotačný atomizér dáva uniformnejšie spektrum kvapiek. Mriežkový difraktor nedosiahne to, čo Čína - v tomto prípade. Nutno dodať, že naozajstný milovník rosičov a rosenia si nekúpi ani jeden zo spominaných strojov, ale siahne po niečom serióznejšom  - Cifarelli s hlavicou MicronAir AU8000. Stihl, Solo sú možno lepší motoricky než Čína, ale "tryskovo" sú podľa mňa za Čínou.  Rosenie, postrekovanie, aj mlhovače - nie je o motore, ale kinetickej energii, veľkosti a uniformite aerosolu - teda o tryskách, atomizéroch, atd.  Čína má samozrejme svoje chyby (ale za tie peniaze?), napriek tomu aj ďalší rosič - ak to bude nutné - bude u mńa Čína.

Všetkým priaznivcom postrekovania a rosenia dávam do pozornosti stránku hlavne o teórii -  dropdata.net.

Hlavné výhody rosičov vidím v tom, že 1- vysoká efektivita práce, 2-nižšia fyzická námaha, 3- vyššia zvlhčovacia schopnosť ako dosledok vyššej kinetickej energie , 4- jemnejší a uniformnejší aerosol, čo zvyšuje účinnosť prípravkov 5- úspora postrekov 6- lepšia adhezivita a tým odolnosť voči dažďu 6- žiadna dočasná inhibícia rastu ako dosledok "zalepenia" listov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika