Oleo-Mac 746T

host - 161.9 (?) 
1.11.2008 16:00

Mám OM BC 360 se čtyřtaktem Honda a používám jej k obsekávání plotů zahrady a nepřístupných částech pozemku okolo potoka a také pokud přeroste trávník a nechce se mi pořád vysýpat koš. Řekl bych, že tento stro s objemem 37 cm3 a výkonem 1,2 kW je pro nasazení na soukromé zahradě dobrá volba a jsem rád, že jsem rok před tím nekoupil slabší.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 69.32 (?), 11.8.2012 15:38

Zdravím…Pracuji u technických služeb a s křovinořezem mám tu čest docela často. OM 746T náhodou máme. Ještě k tomu několik různých Husqvaren. Všechny stroje dostávají slušně zabrat a mohu říci, že OM 746T je nejstarší ze strojů, ale nechtěl bych to zakřiknout. Pokud je volný – vždy volím namísto Husqvarny. Utáhne téměř vše a drží. Nepozoruji nijak nadměrné vibrace. Může běžet klidně celý pracovní den – pět dní v týdnu, vyjímaje občasné krátké přestávky a víkend, které ovšem spíše potřebuji já. Ve srovnání s HQ je chod celkem tichý…Jako jedinou nevýhodu volím hmotnost. Jinak jde o zcela profesionální stroj, ale jedná se pouze o můj subjektivní názor - jakož zaměstnance technických služeb…

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 1.11.2008 19:44

Vrátím to k původnímu dotazu. OM 746T je profi stroj, vibrace jsou většinou zapříčiněny obsluhou, protože nedbá pokynů v návodu a obrušuje trojcíp jak jim příjde pod ruku. Přitom stačí jen si vzít k broušení pravítko nebo šupleru, jako u sekaček! Nedávno jsem přestavoval osmiletou 750 po totálním vyčerpání motoru, v lese, na 746, kterou jsem vykoupil s poruchou zapalování. Zákazník pracuje v LH v pěstební činnosti a při vyžínání s novým (slabším) motorem, prohlásil, že žádný výrazný pokles výkonu nepozoruje, spíše ještě prodloužil provozní dobu díky snížení spotřeby. Původní čas na jednu nádrž 1 hod. 10 minut, dnes 1 hod. 30 minut. K posezónním prohlídkám. Mám ve svém okolí 5 servisů OM, do dvou bych vás poslal s čistým svědomím, ostatní tak pro nepřítele. Úhlový převod lze zlevnit výměnou hřídelí a ložisek, s úspěchem používám česká ložiska a šlapou naprosto bez potíží! Již dříve jsem napsal,  že OM se v křoviňácích za své výrobky stydět nemusí, tam jsou dobří a v LH jsou oblíbené a dost používané, stejně jako jamkovače. Jejich jedinou smůlou je český prodejce! Tam kde je odborník v servisu, tam je i prodej snazší,  jenže těch má M. v servisech hodně málo! Dobře to napsal host 221.46, nezáleží na prodávané značce, záleží na odbornosti servisu. Opravuji všechny značky, protože spokojený zákazník servisu je potencionální zákazník prodeje!

Radek

host - 178.245 (?), 11.11.2008 20:37

Pan Radek to řekl výstižně, nelze k tomu nic dodat.

Zaměstnanec M

host - 145.115 (?), 7.4.2010 8:25

Mě by zajímalo jakou tedy má OM 476T hodinovou spotřebu paliva.

host - 229.109 (?), 7.4.2010 9:55

Já k tomu jen tohle: mám OM 735, což je oproti tomuhle slabší stroj, ale po záběhu ho nijak nešetřím, sekám tedy strunou a skoro pořád na plný plyn(samozřejmě v řezu) a po cca 7 letech žádný problém. Příště bych asi vzal silnější, ale OM bych se nabál. Důsledně dodržuji čerstvou 2-3%směs a občas natlačím tuk do převodovky. Na jednu nádrž seče něco přes hodinu, vždy dobré starty studený i teplý, nikdy nebyl seřizován. J.

host - 239.112 (?), 22.8.2010 12:57

Vibrace má větší u strunové hlavy než u kotouče. Ten každé 2 - 3 roky raději vyměním kvůli obroušení při ostření a vyvážení. Se strunou má větší spotřebu, odhaduji jedna nádrž na 1 hodinu 30 minut a ještě tam něco zbude. S kotoučem trojramenným na celou nádrž tak 2 hodiny. Po sešení ho vždy nechávám chvíli ochladit než ho vypnu. Po startu zase chvíli zahřát. Jak byl nový, tak jsem sekl podle návodu s přestávkami. Mám ho už 11 let a bez problémů. Jen mažu úhlový převod a čistím vzduchový filtr. Už jsem s ním chytil i ocelovou trubku, kterou Telecom nechal na pozemku při pokládání kabelu - je to cca 6 let.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz