Olej na mazání řetězu a tuk na mazání lišty

host - 116.171 (?) 
13.3.2025 15:54, zobrazeno: 364x
Hledal jsem pro svoji elektrickou řetězovoz pilu Hecht 2250 a Parkside PKS 2200 a1 nějaký dobrý a vhodný a cenově dostupný olej na nazání řetězů a našel jsem olejem Zongshen. Jsem s ním nad míru spokojený. Je to minerální olej, ne žádný bio, který se mi nikdy na krátkodobé řezání neosvědčil, protože houstne s tuhne. Maže dobře je pro celoroční použití, ale přesto bych žádný olej nenechával v pile dlouhou dobu. Pokud neřežu s pilou víc jak 3 měsíce, tak raději olej odsaji z nádržky. Cena za 1 litr 90.00 Kč a za 5 litrů 395.00 Kč. Měl jsem i olej Hecht za 800 ml 149.00 kč a za 4 litry 449.00 Kč, který je taky dobrý, ale jen pro krátkodobé použití je trochu dražší. Pro svoje pily se mi osvědčil olej Zongshen. Mohu vřele doporučit jak cenou tak výkonem. Nijak nehrutkovatí. Nikdy bych do řetězové pily nelil žádný kuchyňský olej. Kdo tvrdí, že tam lije olej řepkový nebo slunečnicový na snažení a nechává ho tam celoročně tak si zadělává na problémi. Pak oprava stojí víc než kupovat ten správný olej na mazání řetězů. Raději kupují 1 lit balení než větší třeba 5 litrů i když litr je o trochu dražší, protože řežu jen párkrát do roka. Jinak větší balení by mi samozřejmě vydrželo dlouho, ale nemělo by být použito po uplinutí doby spotřeby. Potom houstne. Co se týká lišty. Pokud na špičce lišty je mazací otvor maže se tukem na ložiska. Většinou se otvor doplňuje nějakým lisem. Pokud na špici lišty není mazací otvor, je bezúdržbová a nemusíte se o nic starat.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025