Ohnutá kliková hřídel



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 155.243 (?) 
15.7.2013 0:13

Diky za typ, klikovku mi taky srovnali ve firmě Pavlíček - motordíly v Brně Bosonohách. Cena cca. 300 Kč. Musel jsem ji ale vymontovat z motoru. Nicméně rovnání klikovky v GardenTech Brno stojí rovnání něco okolo 4500 Kč.

Ohnutá klika
Ohnutá klika
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 130.20 (?), 5.6.2017 13:36

Zdravím, může mě někdo poradit s ohnutou klikou na sekačce? Kliku jsem asi schopen vymontovat, ale mám obavy se zpětným nastavením a seřízením motoru. Je to sekačka od Mountfielda MTD. Děkuji. termion@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 51.51 (?), 5.6.2017 14:52

Kurňa, já bych se bál vic vyrovnání klikovky, než nastavení motoru. A co kucí z moutfíldu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 5.10 (?), 9.7.2011 14:19

Sami servis máme, a máme i udělátko na rovnání.Bohužel Hondy nerovnáme.Nejde o to jestli to jde, ale co je to za materiál.Brigs je měkký a rovnat jde, hona je tvrdá kovaná a tím i křehká,-kroto rovnání takového materiálu není moc vhodné.Finální poznámka kvalitní servis se určitě nepozná podle toho zda někdo klikovky rovná nebo ne - rovnat klikovku se prostě nesmí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.7.2011 9:35

A na to jste přišel/la kde že rovnat kliku se prostě nesmí?? Například Brigs sám má jako servisní vybavení přípravek na rovnání kliky! Honda, jak jsem psal výše, některá jde, jiná nikoliv.  Rovnaly se kdysi i kliky víceválců, ale tam to je o vícenásobném uložení.  Dobrý servis se pozná podle toho jak umí kliku vyrovnat a ten co mu po "vyrovnání" dále vibruje rozhodně dobrý není!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 16.7.2011 11:13

Zdravím, pro zákazníka je mnohem lákavější si nechat klikovku v servisu srovnat, než zaplatit 5-10x vyšší cenu za výměnu nové klikovky. Radku máš pravdu v tom, že dobrý servis umí kliku srovnat téměř "na nulu", ale musí také zákazníka informovat o možných následcích takové opravy a ještě lépe informovat prokazatelně. Toto je docela diskutabilní téma zda rovnat nebo nerovnat, dobrým známým a kamarádům ano, ale v ostatních případech? Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.7.2011 12:31

Zdravím Stando, na tohle není co odpovědět . Má praxe je zákazníka vždy dopředu informovat o cenách komplet variant, včetně možných rizik použití starších dílů, rovnané kliky... To by měl být také jeden z ukazatelů solidního servisu, bohužel dnes převážná část servisů funguje jako "vyměňovači" a zakázkový list jim slouží jen jako podklad pro případnou kontrolu úřadů. Dokonce se lze setkat se servisy typu - ohnutá klika - nový komplet motor.  Proč si komplikovat život výměnou kliky? Na motoru mám svá procenta jistá, záruku a můžu hupsnout na další stroj za pár minut. Ono nejde jen o lákavost, jde také mnohdy o solventnost zákazníka a tady už to občas skřípe. Problém je, že skutečně někdy přijde s motorem kde vyrovnat kliku není možné, nebo s opravdu velkým rizikem, ale základem je tomu majiteli vše a jak říkáš prokazatelně, vysvětlit. Mít odloženou kliku od Tecuma s evidentní trhlinou není takový problém a vždy to funguje lépe. Do ZL pak zapíšu požadavek zákazníka a nechám jím potvrdit včetně souhlasu, že oprava je bez záruky a on byl poučen o možném riziku. Dobrý známý, kamarád, cizí člověk, to je jedno, většinou u těch prvních dvou je pak případný problém ještě větší průšvih než u toho cizího člověka.  Platí tu heslo - za dobrotu na žebrotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 11.107 (?), 16.7.2011 17:32

Dobrý den pánové, přiznám se že mě je bližší přístup Stanislava Melagy a rovnání klikovek je vždy loterie. Klidně budu za nedobrý servis, ale budu mít klid od některých zákazníků, když to prostě nevyjde. A to že to nevyjde není nic vyjimečného, klika může být "načlá" i od té rány, kterou schytala. Taky jste si to trochu zevšeobecnili. Tazatel má model 2011, takže asi v záruce a tady se klikovky opravdu rovnat nesmí.By se meměli. Toto už je spíš na osobní domluvu s tím konkrétním servisem.
Hodně lidí zde píše, jak na svém pozemku "našli" sekačkou většinou trubku, roxor ap. Kdopak ji tam asi dal? A jak to bylo se sečením dříve? No a na závěr vlastní zkušenost s jedním, co taky "našel" cosi v trávě. Myslíte, že tu překážku oddělal? Kdepak, při dalším sečení ji našel znovu!! Věřím, že takových to je víc, co neoddělají napoprvní to, co jim oddělalo sekačku, protože klika nejde rovnat do nekonečna. Tak ať se vám daří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.7.2011 18:53

Jistě, "načlá " může být i uvnitř, ale o tom jsem psal, že to riziko tu je vždy. Ovšem pokud jednou upadnu na schodech přeci nebudu chodit od té chvíle oknem? Musím mu popsat vše, tedy i to riziko. Nevím zda jsem si něco zevšeobecnil, ale já nepoznám z "názvu" sekačky - s motorem Honda- jaký model to je, vy ano? A už vůbec ne pokud to je původní dotaz z roku 2009 ke kterému se kdosi napíchl. Ano, následující dotaz na Stigu je r.v. 2011, ale zase tu nikdo nediskutoval zda u ní ano, nebo ne. Jistěže v záruce by se rovnat klika neměla, ale tady zase zákazník platí, záruka se nevstahuje, takže i poroučí a pokud si to zákazník přeje pak jaká je ctěná libost. Jen je třeba opět povyprávět o riziku ztráty záruky na celý motor.

Jinak souhlasím, že některé je třeba "probudit" i tou výměnou kliky a dotyčný roxor z trávníku rychle zmizí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.236 (?), 17.7.2011 11:43

dobrej

nenapasl jsem typ sekacky je to stiga turbo 48 sbw plus honda.vybrace tam sjou to je jasne, ale tato sekačka ma mit unašeci kolky udelane tak že nedojde k poskození hřidele.sundal jsem nuž na nem skoro nic není-zoubek 1 mm.da se odlitek nekde koupit nový i s klinkem a nožem?zkusil bych to namontovat i s novým nožem.kliku bych si zmeřil myslym si že pokud bude do 0,03 tak by mela bejt dobra.muže bejt poškozenej odlitek nebo nuž. jenom se chci zeptat na sundaní toho odlitku-klasickym dvourameným stahovakem?nabo to ma ještě nejakou pojistku?pokud jde o to železo tak při me nasranosti jsem je urazil okamžite kladivem a zahradu jsem koupil i stimto darečkem-zbytek po starem plotě.

           dikec

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika