Nový krovinorez Echo, Dolmar, Stihl alebo Al-ko?



host - 185.17 (?) 
4.5.2019 0:18, zobrazeno: 4117x

Mám záujem o kúpu nového krovinorezu môj starý Stihl FS 55 trápim už 10 rokov stále ako tak funguje ale posledný rok som si musel požičiavať od susedov.Kosím ako okolo domu tak zarastenú metrovú trávu prvá voľba bola Dolmar MS 335.4U(295€) keďže je to asi obľúbená voľba ale našiel som aj Stihl FS 70C okolo 300€ čo je asi taký môj limit zo Stihlom mam skúsenosti a 4-takt som nikdy nemal som zvyknutý si stroj servisovať sám ďalej som našiel Echo Srm-265ES/U(309€) výkon má asi ako tá Stihl-ka ale má k tomu profesionalne popruhy a bez kľúčový prístup k filtru a držadlu čo je veľké plus o značke som počul dobre veci taktiež a na koniec tu mám Al-ko Solo 142 SB ktoré ma zaujalo hlavne výkonom a tiež za 300€. Proste hľadám niečo do 300€, nech to nieje čínsky šmejd a nech to zvládne nejakú tu meter zarastenú hustejšiu trávu ak by ste mi vedeli poradiť tak by som bol veľmi rád. Ďakujem

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Franto19 - (1) - 240.124 (?), 2.2.2020 20:51
Mám Dolmar MS 445.4U a Solo 142..Dolmar 4 sezóna..zatiaľ bez poruchy..1x ročne vymením olej a to je všetko... menil som len 1 sviečku..tichý výkonný... malá spotreba..ten zvuk je návykový..super mašina... s 3zubcom sekám v pohode 1-2cm nálety..jedinná nevýhoda uskladnenie..vodorovná poloha..inak vytečie olej do válca... kúpil by som znovu... Solo...klasický 2takt... výkon super..porovnatelný z Dolmarom... len potrebuje otáčky..Dolmar ide aj na 3/4 plynu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 74.61 (?), 4.4.2020 22:08

Al-ko je čína a za taku cenu by som Al-ko určite nekupoval. Al-ko kedysi bola kvalitná značka, no dnes už vyrába výhradne v číne a kvalita velmi poklesla. Stihl Dolmar tuto pseudo značku hravo porazili kvalitou a spolahlivostou. čo som mal od Al-ka vždy pracovalo maximálne 4 roky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 128.28 (?), 7.4.2020 22:43

Já loni koupil Dolmar MS 435.4U. Super stroj, na moje použití trochu overkill, spíš dosekávám, ale můžu si dovolit kašlat na trávu za plotem a dvakrát za rok tam vlítnout a trochu to zkulturnit. Pak máme ještě pozemek na seno, cca 600 m2, dvakrát do roka se to vezme. Výhoda je, že 4takt má příjemnější zvuk a většinu času jedu tak 2/3 až 3/4 plynu, pořád je tam rezerva. Zpracování je v pohodě, je trochu těžší, ale zase se zdá festovní, to se ale pozná až za několik let. Motor má být údajně Subaru, ale nikde to uvedeno není, jen marketingové MM4. Překvapivě originál olej nebo strun, jsou cenově velmi dostupné.

Stihl jsem si byl také prohlédnout, ale pokud chce člověk vyšší výkon, už je to dost drahé, i když zase mají akce duben až červen. 4mix má i zajímavý zvuk. Ten sice neseče, ale ten rev dvoutaktu nemám moc rád, obzvlášť když to někdo honí plnej-volnoběh-plnej. Taky mi přišel trochu osekanej, dost lehkej, až podezřele. Když vidím jejich hobby a farmářské pily, jak je osekávají na všem, tak jsem radši šel do Dolmara. Strašně se mi líbila i Honda s 35ccm motorem, má asi nej postroj, ergonomie, plasty, fakt super, jen ten motor mi přišel výkonem už na hraně a cena vyšší. Ale Honda jsou držáky, sám jsem si opravil zanedbaný starý GCV a jede krásně. Husqvarna obdobně jako Stihl, nezaujala. Možná se prostě zaměřují na stroje pro profiky.

Nicméně ten Dolmar je made in China, to říkám rovnou. Nemusi to nic znamenat,  jen to říkám. Sám jsem na výkres sestavy z dílů z Číny smontovaných v Maďarsku bulharskými dělníky dával popisek Made in Germany, prý proto, že to do toho auta namontují v Německu. Komu jsem tímto rozbil sem o významu "made in..." se omlouvám :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.151 (?), 8.4.2020 21:04
made in znamená: vyrobeno v...,takže to je jedno kde je kvalitní produkt vyroben, jen tím výrobce snižuje náklady.Ano, Stihl má zaměření na profíky a farmáře, nejnižší modely nejsou kdovíco, je to spíše doplňkový sortiment.U dolmaru je problém servis.Špatná cenová relace pro výběr.Co stiga?Má slušné servisní zázemí a kvalitní výběr v nižší třídě
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.28 (?), 10.4.2020 8:58

Dovolím si s Vámi opravdu nesouhlasit v tom, že je jedno kde je co vyrobeno, není, vlastní zkušenost. Mám zkušenosti s dodávkami dílů, sestav i software ze zemí jako ČR, Slovensko, Rumunsko, Ukrajina nebo i Indie a Čína a rozdíly jsou propastné. Jde o náturu lidí, Ind má pohodičku, Číňana zajímá počet, Rumun nechápe, Ukrajinec si prostě nějak poradí (i když tím zničí formu nebo stroj, ale nějaké díly padají dál), Čech pokud je hlídán produkuje stabilně a kvalitně. Mám i zkušenost z přesunu výroby Dellu z Irska do Polska, první rok to bylo o život z nervů a to se bavíme o Evropě.

Jasně, Makita/Dolmar, pokud tam mají své továrny a své systémy kontroly, tak to může fungovat relativně dobře, ale prostě na zemi původu záleží, vlastní zkušenost mi nikdo nevymluví.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika