Názor na benzínový vertikutátor VeGA GT 5654



Stránky: 1,  2   
host - 79.186 (?) 
18.3.2015 13:59, zobrazeno: 16144x

Přemýšlým o benzínovém vertikutátoru na pozemek 1500m2. Docela se mi zamlová uvedená Vega s ohledem na volné uložení nožů, kdy se napřimují vlivem odstředivé síly a v případě nabrání kamene se nepřenáší rázy do hnacího ústrojí. Nevím jestli je to dobrá feature, ale líbí se mi to z technického hlediska, Taky předpokládám, že tento způsob uchycení nožů na hřídel eliminuje papírový materiál nožů jinak v této cenovce obvyklý. Ale naživo jsem to neviděl...

Nikde jsem nedohledal, jaký je tam motor, ale předpokládám, že to nebývá zásadní problém.

Nebo poraďte nějaký vertikutátor v ceně do 8000Kč s kterým máte dobré zkušenosti. Děkuji

Nože
Nože
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 224.225 (?), 18.3.2015 17:43

V této ceně bych do takového technického řešení nešel. Doporučuji jít tzv. na jistotu a poohlédnout se po stroji s běžnými vertikutačními noži. Pokud nemáte pod povrchem kameny velké jako dlaň, tak běžný benzinový vertikutátor zvládne vyloupat ze země kamínky bez problémů. Je ale fakt, že volně ložené nože jsou v případě, že provádíte v trávníku vůbec první vertikutaci lepší. Pokud budete hodně stát o vertikutátor s volně loženými noži, doporučuji vertikutátor Veibang. Měl jsem jej jednou zapůjčen a pracoval výborně po všech směrech. Dlouhodobou zkušenost s ním však nemám. Tento vertikutátor je sice dražší, ale někde v Hyperinzerci nebo na Aukro by mohl jít sehnat levněji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (273) - 142.66 (?), 20.3.2015 1:23

Ahoj, pochybuji, že by se dal sehnat levněji. Snad až v prosinci... Weibang 384 RB s motrem BS (4HP) či RC s motorem Loncin (5 HP) momentálně od 15 000 Kč. Což znatelně převyšuje požadovanou částku 8 000 Kč. Ale zase to je skvělý stroj. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 20.3.2015 2:53

Tady máte malou ukázku včetně hlavního pracanta, Solo 518. Sice nemám zkušenosti s jinými vertikutátory, ale subjekktivně jej hodnotím velmi dobře. Samozřwjmě, že nějaké slabší detaily by se našly, ale to asi na každém stroji. Bohužel cenově je také mimo rozsah - teď je za cca 16 tis. Pro Solo jsem se rozhodl také proto, že má páku spouštění nožů do záběru přímo na držadle, takže se nemusíte pokažné natahovat dopředu ke stroji. Ty Weibang jsou takové "humpolácké" mašiny. Žádný cool design, místo pěkně zaoblené lisované kastle jsou naohýbané plechy a podobně. Ale pokud to, co ušetřili na vzhledu, přidali na funkčnosti, tak je to určitě lepší, než sice pěkný stroj, ale blbě fungující.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 79.186 (?), 20.3.2015 9:21

Ano na inzertnich serverech vč. auka není nic zajímavého. Tu Vegu mi jeden prodejce nedoporučoval, resp. říkal, že ji nevedou pro vyšší poruchovost. Zatím se to vyvíjí následovně:

1. Koupím nějaký Hecht, Einhell...

2. Složíme se se sousedem na něco lepšího

3. Budu využívat půjčovnu nářadí...

Tím, co mě napadá, jako stroj do společného vlastnictví s možná dobrým poměrem cena/výkon by mohl být Club Cadet CC V 40B. Měli ho v té prodejně na půjčovně a když jsem ho zkoumal blíž, tak má stejný způsob uchycení nožů a drátků na jednom plastovém vřetenu, jako stroje od Mountfieldu. Tak si říkám, že na půjčovnu nářadí by si nevzali nějaký střep...

Jinak dalším postřehům nebo zkušenostem s vašimi konkrétními modely jsem otevřen. Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.226 (?), 20.3.2015 9:34

Vhledem k použití bych šel do půjčovny. Provzdušnovač na to, aby fungoval musí být těžký, aby na povrchu neskákal. Tedy vhodné jsou s kovovým šasi a nejlépe benzinové(těžký motor). Podívejte se kolik stojí. Zahradu 1000m2 uděláte za 1 hodinu práce na jaře a pokud budete aktivní i na podzim(to spíš ne už se vám nebude chtít) Celý rok Vám to bude překážet v garáži, a když na jaře zase přijdete a budete chtít nastartovat tak zjistíte, že ten zkurvenej benzin co nám EU předepsala vyžral membránu v karburátoru a zaschnul. Za vyčištění karburátoru dáte pomalu víc než za to půjčení(ano jsou půjčovny a půjčovny) Tedy opatrně s výběrem půjčovny, aby vás půjčovné nestálo více jak nový stroj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 237.1 (?), 20.3.2015 11:53

Půjčovna je variantní volba, protože vertikutátor je opradu ležák, ale vše má své. Já jsem jej koupil protože do půjčovny je to ca 25 km, musím jet 2 x tam a zpátky abych ho vrátil, tj. 100 km. Nejde o benzín za 200,- Kč, ale o čas. Potom za ty tři roky co jsem si ho předtím půjčoval se stalo asi tak 2x, že výpůjční termín souhlasil s tím co jsem měl v plánu (jinak pršelo, bylo po dešti, přístroj nebyl k dispozici, byl rozbitý nebo naposled, to ho předchůdce pozdějc vrátil atd). Pak už mi došly nervy a vertikutátor koupil od Wolf Garten UV-40B. Dělám s ním 2x za rok a když to zparafrázuju, tak jediné s čím mám starost je s úklidem množství vyhrabané plsti, které je opravdu enormní... a to nám v obci vyvážejí i bioodpad.  Přístroj ukládám vždy bez benzínu, tj. jako sekačku na zimu s tím, že z něj pumpičkou od Ak-Ka vysaju benzín. K tomu Veibangu musím říct, že je opravdu kvalitní a těžký, pracuje srovnatelně jako profi stroje co jsem měl dřív zapůjčeny, např Eliet, navíc má hřídel nožů uloženu v litině, tj. žádné plasty apod. K reakci kolegi s příspěvkem s vertikutátorem SOLO 518 musím říci, že jsem ho měl rovněž zapůjčen z půjčovny DKNV, ovládal se a prořezával půdu skvěle, má GX profi motor od Hondy, ale plst mi jen tak pošimral. Když jsem se teď díval na Váš obrázek, tak to bylo pro mě velké překvapení. Buď jste měl hodně dlouho nevertikutováno, nebo to bylo rukama:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 25.3.2015 23:20

Je pravda, že tento trávník viděl vertikutaci poprvé za svou existenci, ale bral jsem to jen mírně a jednou místem. Trávník je bohužel velmi křivý a tak jsem kvůli boulím musel nastavit nože velmi mělce, téměř na konec rozsahu a taky proto, že půda byla ještě dost vlhká, což není pro trávník moc šetrné a nechtěl jsem z toho mít oranici. Z toho důvodu většina mechu v trávníku zůstala na příští vertikutace. Zatím nevím jak bude stroj fungovat na jenom mírně plstnatém trávníku.

Je mi ale divné, že s UV-40B máte pozitivní zkušenosti a přitom ten je podobný Solu 518. Má také pevné nože. Solo má o jeden nebo dva nože méně, ale zase záběr není těch udávaných 40 cm, ale asi 36 cm, takže rozteč nožů by měla být velmi podobná. Koukal jste na nože u toho stroje z půjčovny, jestli nejsou moc umetené? Jinak mě vážně nic nenapadá. Jak jsem napsal, já jsem zaítm naprosto spokojen.

Máte někdo přehled jak je to s účinností různých "nástrojů" na vyčesání mechu a plstě? pevné nože X cepové nože X pružinové dráty?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (273) - 136.180 (?), 26.3.2015 13:42

Pružiny jen na vyčesaváni - hrabání. Nože cepové (flexi), protože šetří stroj od rázú nožů o kameny, dřeva atd. které mohou být v trávě. U pevných nožů, při nárazu na kámen, poskočí celý stroj. V případe pohyblivých nožů nic nepoznáte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 57.181 (?), 23.3.2015 20:54

Já Veibang vlastním a až na pár nedostatků (např. kolečka mají dezén, což je fakt blbost, protože se na ně lepí tráva), je to výborný stroj. Uložení hřídele v litinovém provedení i s maznicemi. Kvalitní robustní konstrukce ze silného plechu. No je to pátý verťas co sním dělám a konečně spokojenos. Eliet vlastně taky nebyl špatný, ale ta cena, že?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika