Namotání žací struny



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
host - 227.2 (?) 
21.6.2012 19:40

Mel jsem na krovinorezu strunovou hlavu Husqvarny, mozna je to tim, ze neumim strunu radne namotat, ale ja s tim mel velky problem.Proste, cas od casu struna nesla vysunout, byla uvnitr nejak zasekla, coz znamenalo skoncit praci, vzit krovinak domu ze zahrady, odmontovat hlavu vyzinaci, rozdelat ji, strunu uvolnit, znovu smontovat, pridelat k masine, znovu do zahrady a sekat.Kdyz se vam tohle stane x-krat, tak pak prace nebavi.Nakonec jsem poridil strunovou hlavu od Oregonu, nastriham si strunu na kusy a do strunove hlavy zastrcim do dvou otvoru celkem dva kusy struny, secu,kdyz se struna secenim zkrati, zbytky struny vydelam jednoduse a vyhodim.Vyhoda-nic se nezasekava, jednoduche,prakticke, atd.Nevyhoda-kdyz je struna ve strunove hlave, nezbyvaji zbytky, tady u te druhe, na kousky struny se struna secenim zkrati, vyhodite zbytek a nasadite dalsi kus, je tedy vice zbytku k nepouziti.Snad rozumite memu popisu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 227.2 (?), 21.6.2012 20:00

Abych to upresnil, tj.vyzinaci hlava, do ktere jsou celkem z boku dva otvory, proti sobe.Nic se dovnitr nenamotava, jen se do kazde diry strci kus struny ustrihnute z kluba.Kdyz se struna opotrebenim zkrati, jednoduse za strunu zatahnete, uvolni se zamek a zbytek struny vydelate.V kapse mate nastrihane kousky struny, nastrcite dalsi dva kusy a secete dal.Tj.jednoduchy system, nechci nikoho urazit-pro blbe, bez problemu se zasekavanim struny.Hlava stoji kolem 8-stovek, je hlinikova, pro obsah motoru krovinaku do 40ccm se pouziva hlava se dvema otvory, proti sobe na kousky struny.Pri obsahu nad 40ccm se pouziva hlava se 4-mi otvory pro strunu po obvodu hlavy.Jsou u toho vymezovaci krouzky pro montaz na krovinaky s ruznym prumerem hridele, na kterou se hlava pripevnuje.Hlava se 4-mi otvory na strunu, pro obsah motoru nad 40ccm stoji cca.1 000 KC.At se dari.Snad uz tj.srozumitelne vse, jinak napiste, informace doplnim, pokud budu vedet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 59.39 (?), 30.6.2013 11:33

Zdravím, problém s nevysouváním je většinou špatně namotaná struna, je třeba se řídit šipkou, která na cívce v drtivé většině hlav je. Pokud je namotaná správně, může být v hlavě natemovaná drť a blokobat pohyb, nebo, což je také časté, některé struny se spékají. Také je třeba vysouvat včas, pokud už vyčnívá malý kousek, nemusí odstředivá síla stačit na vytažení.  Profi pevná hlava je lehká a výkonná, ale s těmi zbytky je to pravda, u automatu je daleko vyšší využitelnost struny, takže na doma kolem plotu a podobně rozhodně automat.  Já používám Oregon, je to profi automat, má obrovskou výhodu i v tom, že není nutná rozborka při výměně struny, stačí natočit šipku na šipku a strunu provléci zkrz, je tam prostě díra. Pak pomocí knoflíku (misky) natáhnu do hlavy 4 metry a je pohoda. Hlava stojí 460 korun a má i kovový knoflík, dělá se ve dvou veikostech a pro všechny možné šrouby, nebo jako bezčepová. Bezčepovou už ale nechci, protože se musí rozhodit při demontáži, upíná se stejně jako nůž.  David

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 216.58 (?), 9.8.2012 14:11
poziadajte znameho nech vam to ukaze alebo skocte k odbornemu predajcovi tj. Stihl, husqvarna atd.a tam vam to ukazu a popytajte sa co chcete ale na druhej strane zalezi aj na predajcovi ja mam len dobre skusenosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 192.242 (?), 3.7.2013 15:44

tu je video na výměnu struny

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.2 (?), 3.6.2015 19:50
Příkladu zpusobu namotání struny na cívku je na YouTube nemálo, stačí si pouze vybrat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika