Mountfield SP 535 HW 4S



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 44.203 (?) 
19.1.2014 19:27

Mám Stigu 53turbo s motorem Briggs.Nevím proč je v názvu 53,když má nůž 51cm.Používám převážně mulč cca25 ar, pouze kolem chaty sběr co dělá manželka.Hmotnost sekačky této sekačky asi40kg, daň za universálnost.

Dnes bych řešil jinak: Manželce lehkou motor.sekačku pro sběr.Pro větší plochu pouze mulčovací, třebaDolmar PM-5120 S asi 30kg s motorem Briggs. Sice má starší motor ale manévrovací lehkost to ocenuji, stačí 1rychlost.Universální sekačku které mají více jak 40kg bych už nechtěl.

Měl jsem také Stigu s Hondou motorem i když jsem dával od samého počátku stabilizátor paliva, tak se udělala v karbu taková krupička, že ji servis ani několikanásobným ultrazvukem neodstranil.Servis řekl, zřejmě reakce slitiny karburátoru na palivo.Asi dodavatelé odlili karb ze špatným složením.Byla v záruce a nedodrželi 30dní na opravu, tak jsem po tahanicích dostal peníze.Jinak jsem kupoval nový karburátor, protože Honda neuzná nárok na reklamaci vlivem paliva. Na zimu jsem nikdy palivo v sekačce nenechával.

Takový je můj názor na sekačky a to co mě potkalo s Hondou karburátorem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 58.34 (?), 28.4.2014 9:05

Zdravím, taky mě zaujala SP 535 HW 4S, navíc jsou nyní v Mountfieldu 40-50% slevy, ale když jsem ji našel v loňském testu za 12XXX a letos je po slevě 41% za 13200,-myslím, že asi tohoto "obchodníka" obejdu... mějte se

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 67.24 (?), 29.4.2014 4:27

Jako naprosto nespokojený majitel několika výrobků koupených u Mountfieldu a zejména jako naprosto zesměšňovaný uživatel při reklamacích jasných vad výrobku či materiálu - tak tohoto obchodníka již vynechám do konce života. Příklad:  u nejdražší sekačky již potřetí ulítly nálitky na řemenici-držáku sekacího nože, takové malé "caplíky" co zapadají do dírek v noži. Při pouhém pohledu je vidět, že řemenici soudruzi v Asii odlili z toho nejpórovatějšího hliníku (zřejmě s obsahem skutečné hlíny). Přesto vyjádření ze dvou opravoven Mountfieldu je jasné "pane, to jste si udělal sám, asi jste najel na drn či snad kámen".   No já přece vím, co mám na zahradě a kdy se mně to stalo, nejsem "vyčuránek", který je jde šidit. Prostě je tam jasná snaha žádnou reklamaci neuznávat, prý je to dokonce pokyn "shora". No toto je jen jeden příklad z mých tří velmi, ale velmi špatných zkušeností.  A 7letá záruka je jen marketingový trik jak vás donutit 7 let tam jezdit na pravidelný servis, který si většina z nás umí udělat za desetinu ceny sama doma (zkuste si to spočítat, za tu dobu jim tam zaplatíte více jak jednu novou sekačku). Fanouš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 112.226 (?), 29.4.2014 20:25

pokud se dle vašeho kometáře jednalo o střižené kolíčky unašeče, tak musím se stanoviskem MTF souhlasit. Taky bych Vám to zamítl. Unašeč je z měkčího materiálu z důvodu ochrany motoru před poškozením při případném nárazu na překážku a kolíček se sám od sebe nestřihne... Můžete klidně sekačku používat i bez kolíčků na unašeči

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 61.179 (?), 29.4.2014 22:59

Dozvěděl jste se třeba o intervenci české národní banky? Asi ta sekačka stojí stejně, jen Euro je poněkud dražší. Sekačka je to jedna z nejlepších na trhu a ted za dobrou cenu. další dobrá cena bude až v srpnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 140.103 (?), 30.4.2014 2:03

Nemá variátor pojezdu, spojku nože, obyčejné plechové šasí, mírně nadprůměrný motor, na nejlepší sekačky na trhu nemá ani zdaleka, pokud to bude páteční kus, pak vás v servisu rychle zbaví představ o výhodnosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.6 (?), 30.4.2014 13:39

Variátor má - řemenici s proměnnou velikostí. A GGP dobře ví co vyrábí, takže se o kvalitu nemusí nikdo bát.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 177.126 (?), 30.4.2014 14:29

Viděl někdo tu řemenici s proměnnou velikostí? Já mám z chování sekačky (máme starší model na údržbu cca 1600m2 trávníku) takový pocit, že se jedná o úplně obyčejné variabilní napnutí klínového řemene.

Po letošní zimě se pojezd začal chovat dost nespolehlivě (neutáhl ani sekačku naprázdno, nebo prostě vůbec nesepl) tak jsem ho chtěl rozložit a vyčistit, promazat... prostě se podívat kde je chyba. Ale ouha... běžný smrtelník se k mechanismu pojezdu nedostane (tím myslím jednoduché odkrytování a údržbu se sekačkou na kolech). Konstrukce např. rukojeti více než pochybná, mizerné spojovací prvky, kolečka pro utažení rukou jen volně nasazená. Co se chasi týče, tak v zadní části je jakýsi pofidérně přinýtovaný tenký plech mu na tuhosti a životnosti moc nepřidává. Ta změna rychlosti je taky diskutabilní...1 je nepoužitelná (leda byste byl šnek) 2-4 se jakž takž dají i když ideální rychlost prostě najít nejde, kdo chce regulaci rychlosti pojezdu, doporoučuju plynulou regulaci ala HQ, Jonsered atd. naprosto blbuvzdorný a odolný systém.

Abych jen nehaněl tak sekačka má myslím velmi dobrou geometrii nože (perfektně mulčuje i vyšší trávu bez přetěžování motoru) a na svůj záběr solidně dimenzovaný motor.

Jinak za mě ale NE.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika