motorová sekačka s pojezdem Hecht 546 S

host - 51.8 (?) 
21.8.2010 18:15

Jen pro informaci Hecht používá české kolíčky s tvrdostí 55 a jsou osazováni v prvovýrobě. Takže tento problém, který pravděpodobně mají ostatní,  u Hechtu neplatí, je dávno od roku 2006 vyřešen navíc tento systém pojezdu je osazovám jen do nejlevnější sekačky(podobný přístup mají i jiné firmy, třeba motory GGP se také nevyrábí v Itálii ale v číně) Většinu ostatních sekaček Hecht má jiný moderní systém pohonu zadních kol a vyrábí je firma Marina systems z Itálie. Problém se starováním jak se píše v jiném příspěvku je spíš otázkou obsluhy, protože kontrukce těcto motorů vychází z starší konstrukce motorů Honda a do servisu s tímto problémem stroje nevrací. A nakonec Hecht 546S je starý model, který byl nahrazen v roce 2007 jiným

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 200.142 (?), 30.4.2012 22:50

Dobrý den, potřebuji unašeč nože na tuto sekačku a již nevím, kde ho sehnat pořád mě nabízejí unašeč nože na 546, ale ten je jinej než na 546S. Pokud víte kde sehnat, tak odpovězte. Děkuji

Jo a pojezd už ani neřeším raději ji tlačím...

host - 84.12 (?), 26.5.2012 19:41

Ahoj, mam tez problem z pojezdem, jen ten ze jede, ale dozadu se bloknou kolecka a netoci se volne, ani kdyz to zkousim rucne protocit.Klinky jsem menil a stejne to dela, nemuze to byt tema pastorkama?Jak maji vypadat, mam je jakoby vymackane od tech klinku, nebo jak to mam fungovat, diky za odpoved.Just

host - 123.89 (?), 27.5.2013 22:31

Do zadu to má volnoběžku v převodovce, tam klínky nepomohou. Jinak mně se nejvíce osvědčilo klínky vyrábět z HSS vrtáků, pak vydrží celou sezónu. Hecht už nikdy více. Kromě klínků nesouhlasil objem sběrného koše (udávaný 75l, skutečný cca 58l), praskalo lanko pojezdu, odpadlo přední kolo - prasklý svár, problém se startováním, časem odešel plast. startér úplně, při mokré nebo husté trávě plní koš sotva na 25%, atd., prostě propadák

host - 24.119 (?), 21.6.2013 11:03

mně upadly všechny kola protože byly špatně přivařené, ale jen bodlé.

pohon je vylágrovanej hned protože hlinikové ozubené pastorky v kolech, do kterých se opírají ocelové čepy, se tak rychle opotřebují, že se čepy nemají do čeho opřít a točí se naprázdno na ose.v servise mi řekli, že reklamace nepřichází v úvahu protože stroj je určen dle návodu jen na rovinaté plochy a kontrolu plochy dělat nebudou.No v návodu je to fakt napsaný a taky je tam napsáno, že se sekačkou nesmí jezdit dozadu, ani s vypnutou!!!Systém pohonu prokluzem řemenu je zaplacen silným opotřebováním řemenu, už sem měnil tři.První závada byla, že praskla trubka madla hned nad uchycením nad sasi, a to hned oboustraně.Opraveno svaření nepomohlo, takže zkrácení a vrtání nových otvorů pro šrouby.Důvod závady je, že nemá dvoudílné, které má spodní díl do tvaru u a tím jsou obě strany propojeny níž a nedochází k výkyvům madla do boku.Motor je dost odolný s malou spotřebou.Sekám plochu louky 2200 m2 za 3 hod.max.výška trávy 8 cm, pak se trápíme

pohon- nesmí couvat viz.návod
pohon- nesmí couvat viz.návod

host - 253.1 (?), 1.5.2020 7:32

I po cca sedmi letech se připojuji ke kritice kvality výrobků firmy HECHT. Mám novější sekačku, než "nešťastník",který si rovněž "naběhl" na šmejd od tohoto výrobce. Prasklé sváry, už kolikátá prasklá lanka (hlavně pojezdu, které je slabé a zřejmě se s tím od servisu počítá jako s jistým příjmem za opravy kolem tisíce s dopravou k prodejci - jsem mimopražský). Taky jsem se setkal s neuznanou záruční opravou krycího plechu vedle nože sekačky, který při běžné sekání kolem domu prostě odpadl. To už nemluvím o době záruční opravy, kterou si opraváři pokaždé "vyberou" v celé zákonné délce tj. 30 dní a v případě prasklého držáku kola se jen "bodovalo"... Pozáruční opravu jsem nerisknul a pomohl si (zatím) sám, protože by ji velmi pravděpodobně za seźonu nestihli... Asi mají, vzhledem k množství reklamovaných věcí, k tomu důvod.  Každý rok jsem se setkal se spoustou malých i velkých problémů při používání jejich sekačky. Shrnul bych - "vytuningovanej" šmejd - HECHT NEDOPORUČUJI NIKOMU.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz