Dobrý den, prosím o radu. Mám 6 let starý motor HONDA GSV 190 v sestavě VARI a mám následující problém:
1. studený těžko startuje, chytí jakoby do volnoběhu, pak se chvíli dusí, kašle, nakonec se z něj zakouří a rozběhne se
2. za tepla chytá dobře, klidně do volnoběhu
3. co je nejhorší: když připojím zátěž (třeba rotavátor) a přidám plyn, nechce se rozjet
Chvíli kašle a teprve pak se roztočí, nebo hned chcípne. Totéž se stane za provozu: narazím na nějakou překážku (tvrdší hlínu, kopec), kdy by měl zabrat a místo toho se začne dusit. Když ho odlehčím, zase se roztočí.
Jaká je situace a co jsem už zkusil:
* Do teď nikdy žádné potíže, po zimě všechno naprosto v pořádku, takže to nejsou obvyklé problémy (zalehlý karburátor, zvětralý benzin a podobně).
* Olej je vyměněný, nový vzduchový filtr, nová svíčka, čerstvý benzin s aditivem, motor celkově čistý, udržovaný.
* Vyčistil jsem celou palivovou cestu od nádrže až ke karburátoru (všechno bylo ale stejně čisté, včetně sítka v nádrži).
* Ze zoufalství jsem vyměnil karburátor: pořád totéž, tím to není.
* Dále podezření na regulátor: ověřil jsem, že se volně pohybuje, sám se vrací, táhlo nepoškozené, když za něj vezmu rukou, otáčky se ochotně mění.
* Už mě napadá snad jen seřízení vůle ventilů, což nebylo nikdy provedeno, ale nevím, jestli by se to takto projevovalo.
Má prosím někdo nápad, čím by to mohlo být? Co bych ještě mohl zkusit nebo na co se podívat?
Díky.