Motor Briggs&Strattor běží cca 5s a zhasne



Flyman - (1) - 130.30 (?) 
11.6.2018 7:55, zobrazeno: 8249x

Zdravím příznivce čoudících motorů :) Mám starší sekačku s motorem Briggs&Stratton 35 Classic. Fungovala bez problému celá léta s přiměřenou údržbou a najednou při sekání začal motor vynechávat až zhasl. Teď se chová tak, že když primerem "nastříkám" trochu benzínu do motoru, tak po nastartování běží několik vteřin a zhasne. Usoudil jsem, že problém je v podávání paliva, rozebral, zkontroloval a vyčistil jsem plastový karburátor, ale chová se stejně. Benzin nový, nádrž čistá, trubička z nádrže průchodná. Z levé strany motoru (pri pohledu ve směru "jízdy" vede trubička na pravou stranu do karburátru, i ta je čistá. Vychází o obdélníkové "schránky" cca 3x8cm (na výšku), kde je pod dvěma šrouby nějaká oranžová membrána a uvnitř jsou vidět dvě pružiny na osičkách. Nejsem motorář, tak jen hádám, že by to mohlo mít souvislost. Není to pro mne nic fatálního, sekačku máme ještě jednu, chtěl jsem spíš, aby si desetiletý syn zkusil něco opravit, tak jsme se v tom šťourali spolu a budeme mít radost, když se nám oprava povede. Omlouvám se za laický popis a přivítám jakoukoliv radu. Děkuju

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 226.160 (?), 16.6.2018 14:54

Prispevek je jiz starsi, ale treba to pomuze nekomu jinymu. Na boku karburatoru je pod krytem membrana, ktera podtlakove cerpa palivo z nadrze do sani. kdyz je sterela, tak to dela to co pisete.stoji kolem 100- 200kc, jak kde a motor bude slapat jako novy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.245 (?), 20.6.2018 5:36

Předpokládám, že karburátor je přišroubovaný k nádrži. Po odšroubování karburátoru vyměnit membránu i s těsněním, tak jak bylo psáno výše. Když máte sundanou nádrž i s karburátorem tak sundat horní víko motoru, 3 šrouby dokola a před motorem vede plastová trubička sání směsi do motoru. Ta může být prasklá a je nutno ji vyměnit. Přisává si vzduch. Musíte zdemontovat zapalovací cívku a v pohodě se zdemontuje trubka sání. Zpětná montáž cívky je jednoduchá. Odtrh od magneta 0,15mm. Mělo by to pomoct s Vaším problémem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika