zdravim. Vlastnim agzat a k nemu okrem ineho aj listovu kosu. Zaber ma 95cm. Kupil som ju uz starsiu, ale ide v pohode. Co sa tyka otrasov, resp. vybracii nieje to nic strasne. Motor mam 2takt, neprehrieva sa, a ak je trava ako ma byt ide to pekne aj pri nizkych otackach. Ak bola trava vysoka trebalo spred kosi odhadzovat najme pri prvych zakosoch, potom to uz islo. Ale ked som kosil datelinu ktora bola mierne povalena tam to bolo horsie. Kosil som na pol listy aby sa mi to vsetko neupchavalo. Obcas som musel pokos odhrnut inokedy sa kosa pekne prekosila. Pri koseni otavy som take problemi nemal, lebo nebola taka bujna a to kosenie bola parada az na nejaky ten krtinec. Nedostatok vydim v nutnosti castejsie kontrolovat ci sa nepovolila nejaka matica, alebo pristelovat kosu a vymena zabiek ako aj ich prebrusenie obcas. Agzat je v pohode, bude tahat a aj sa zahrabe ale motor nezdochne. Udrzba spociva vo vymene oleja v prevodovke, vycisteni vzduchoveho filtra, ktory je klasicky olejovy. Z casu na cas treba premastit loziska na kolesach, ale su tam koncovky na mazanie takze to ide klasickou maznicou. Inak som nic ine nerobil iba lial benzin a pracoval. Je to starsi stroj takze sa asi nejakej tej oprave v buducnosti nevyhnem, ale uvidime. Oriem nim zahradu a uz mi to celkom islo. Treba prist na ten spravny sposob a nastavenie aby sa clovek nezodral. Ale na oranie na poli mam velky traktor. Kamarat nim ore cca 80are. Naraz zorie 40are a to ma nejakych 75kg. Nehovorim ze nieje unaveny, ale ani nevyzera ako vyzmykana handra. Do vecera funguje ako kazdy iny.
Kamarati maju jednobubnovu a dvojbubnovu, nestazuju si ba prave naopak. Akurat pri jednobubnovej mu vadi maly zaber.
Tolko moj prispevok, mozno vam pomoze. Chcel by som sa este spytat na tie samobrusne zabky, este som o nich nepocul.