Kvalitni drtic vetvi



Stránky: 1,  2,  3   
host - 88.107 (?) 
12.10.2015 13:09, zobrazeno: 21109x

Muzete mi prosim doporucit nejaky kvalitni drtic vetvi? V nasem rozsahlem sade prorezavame a kacime stromy, tak potrebuju nejaky spolehlivy. Zatim mi byl doporucen elektrický drtič větví Dolmar FH2500 ale samozrejme bych byl rad za nejaky levnejsi.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 102.219 (?), 13.10.2015 17:07

Si protiřečíte, ne? Kvalitní a zároveň levný. Smrtící kombinace :)

Za mě:

Drtič zahradního odpadu Bosch AXT 25 D

nebo

Viking GE 140 L

Bude potřeba si trochu priplatit. :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.107 (?), 13.10.2015 20:27

Já si taky myslím, že drtič za 3.50 do rozlehlého sadu, jak bylo deklarováno,  je neřešitelná kombinace. A protože bylo psáno do rozlehlého zadu nevím proč by to nemohl být Rapido od Vari. Žádné svážení větví, drtilo by se u hromad a syrový bere do 5 cm. a netrvá mu to s řezacím šnekem tak dlouho jako "struhadlům i když teda není rychlý jako profi drtič, ale dva se mají co ohánět s krmením.  Navíc díky tomu šneku je zajištěno celkem spolehlivé samovtahování. Jenomže stojí peníze, ale zase majitel rozlehlého sadu by si to mohl dovolit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.34 (?), 16.10.2015 20:50

Zdravím.

Koupil jsem před 14-cti dny, to Rapido od Vari, je to  paráda.Byť se  v návodu doporučuje  drtit čertvě  uříznuté větve, pochroupalo to  už 3  týdny staré..holt nedalo  se jinak.Mám k  tomu motor  160 GXV od  Hondy, co už  běhá 15-ctou sezónu  a frčí  to jak blesk, musí se  ale dodržovat doporučený max.  průměr větví, když se mi podařila silnější, bylo slyšet  po motoru  ,že má  co dělat.Ale to  by neměl být problém  uhlídat, taky proč  drtit silnější kusy, když se  snimy dát  přiložit do  kamen.Pravda, cena byla  18350kč, no  ,pokud to pojede léta..wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 139.178 (?), 17.10.2015 8:23

Přečetl jsem všechny přízpěvky.S něčím se dá souhlasit, něco bych dělal jinak.Přestože jste nenapsal kolik prořezáváte a porážíte stromů, máte podle někoho údajně velkou zahradu.Tak do nekonečna snad porážet stromy nebudete.Jsou lidi, které by jste nikdy nedonutil, aby si koupili jakýkoliv drtič.Májí to přesně spočítané.Využívají kompostárny, sběrné dvory, oheň.U nás je drtič 10 let a na pevném místě.I zásahy po zahradě se dělají postupně.Tuje, borovice,jedno jabko pak druhé.Proč bych tedy běhal s drtíčem po zahradě.Větev stará 3 týdny je podle mě syrová.Proč by to neměl drtič vzít?Větev do 5 cm nedrtím, ani stroj tak silný tedy nepotřebuju.Laťku mám do dvou cm ostatní všechno spálím.Jo a drtič je stále ten samý.Akorát jednou GO oprava převodovky.Dneska to docela zlevnilo.Už bych opravu nedělal. Zatím stačí, jen jsem chtěl naznačit, že těžko radit když chybí kolik, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.106 (?), 17.10.2015 9:48

Rapido je tak trochu špalíčkovač. Štěpka z něj je hrubám vhodná zejména na topení (velikost jako uhlí Ořech 1) a k mulčování. Naopak z Kajmanu a ostatníchdrobných do 4tis.kč je orientovaná na mulč a kompostování...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 15.196 (?), 17.10.2015 13:27

S jemnymi olistenymi vetvami maju drvice najvacsi problem. Hrube sa da vyuzit na kurenie. Rychlejsie ako drvenie mi ide spracovanie konarov do kompostu a na spalenie v krbe. Velky odpileny konar ocistim od najjemnejsich konarikov pomocou lion elektrckych noznic na zivy plot, drevo do 0.5-1 cm. Noznicami na zivy plot mozno jemne vetvy sekat tak, aby ste mali kratsie kusy co sa lepsie kompostuju. Je to len zlomok casu, ako to tlacit aj do toho najlepsieho drvica. Potom pridu na rad pakove noznice na 1-4 cm drevo, ktore je vhodne na kurenie. Najhrubsie drevo dokratim odvetvovacou pilkou, aby som sa nezohybal a nenicil chrbat.  Nechapem, co vsetci diskutuju o drvicoch, ked su lepsie sposoby ako spracovat konare. Sam som tym presiel, nasiel tento sposob ako usetrit more casu. Nedrevite zbytky (slnecnice rajciny...) nedrvim, aj hrube stonky sa rozlozia pomerne rychlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 25.2 (?), 29.10.2015 9:29

Je opravdu otázka k jakému účelu štěpkovač si pořizujeme. Pokud máme zahrádku u domu s výměrou 400 m, tak nám bohatě opravdu stačí el. štěpkovač za pár peněz. U větších výměr a výsadeb přibližujících se sadové výsadbě at ovocné nebo okrasné je třeba rozhodnot se pro odpovídající techniku, tedy elektřinu nahradit spalovacím motorem, at vlastním nebo zprostředkovaně malotraktorem, traktorem nebo frézou. Mám pravý sad a okrasný park, proto jsem si pořídil Bandita v řádu nemálo peněz ale výsledek se dá těžko s něčím srovnat. Snad jen s podobnou technikou používanou panem Špatenkou při výrobě profi štěpky jako podnikatelský záměr...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
altosch - (34) - 135.172 (?), 27.10.2015 16:42

Mám dobré zkušenosti s VARI KAJMAN. To je skutečný drtič: drtí a nekrájí na špalíčky jako nové RAPIDO (štěpkovač). Kromě toto, že dělá to co má a vezme větve do 5 centimetrů (to už ani nedrtím, ale pálím v kamnech) se mi na něm líbí, že se s ním dá s pomocí motoru jezdit po sadě od hromady k hromadě. A není jen na větve. Teď na podzim jsem s ním rozemlel všechno možné ze zahrady a nakonec i nějaké to ořechové listí, aby se rychleji rozložilo na kompostu.

Dřevěnná drť se celkem rychle rozkládá a používám ji i na obsypávání (jako mulčovací kůru) a vystýlání cestiček mezi záhony.

Ale něco to stojí. 15 000 samotný stroj a 25, jestli nemáte malou převodovku. V "rozsáhlém sadu" ale stejně nemůžete mít žádnou hračku na elektřinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 17.210 (?), 27.10.2015 16:50

Mala zahrada - malo dreva na drvenie, rychljsie spracujem s pakovymi noznicami a zbytok do kompostu. Drvic zbytocny.

Velky sad - dost miesta na ukladanie odpadu (ak, ako pisete, hrube vetvy spalujete)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika