Starjet nebo Karsit?

host - 88.105 (?) 
25.3.2012 5:15

připojuji mé osobní zkušenosti s Wisconsin Comfort Hydro:

zpracování, kvalita, robustní stroj, nemám strach ho používat, abych jej nezničil. Kosa je perfektně zpracovaná. Kus poctivého železa, ne žádné tenké plechy jako u jiných modelů. Hmotnost přibližně 430kg mluví za vše. S touto hmotností sedí perfektně, není ani potřeba náhon 4x4. Jezdím i na sněhu. Přiznám se, že jsem ale i zapadl na mokré trávě. Moje chyba. zkoušel jsem, co snese.
Seču zahradu, která má 7000m2 a je hodně svahovitá. mám to tak za 4 hodiny(hodne stromu) a do 10l naturalu. Tunel se nezacpává. Místo orig deflektoru za 5000 jsem naisntaloval na lehkou kounstrukci dveře z trabanta. Bez deflektoru nelze. Lítá to opravdu daleko. 
Cena opravdu odpovídá kvalitě.
Místo originálního tažného jsem upevnil starou auto kouli a místo malinké vlečky za 10.000 tahám můj vozík za auto(2x1,2m), vozil jsem drevo, cihly, vsechno a sem byl i dost naložený a traktor naprosto v pohode.
Automaticke vysypavani opravdu obrovskeho kose.
Zamilujete si ho. Je to relax a prijde mi, ze ho mam minimalne na 10 let bez vaznejsi udrzby. Pak se uvidi
Dalsi velka vyhoda je hydraulicke rizeni, uvedomite si to az pote, co sednete na traktor bez posilovace. Je to opravdu makacka bez nej.

Nema tempomat. Mne osobne to nevadi, protoze nemam ronou plochu a musim uhybat stromkum a stale jsem rad ridicem. Sem tam secu hriste fotbalistum, tam by se hodil, ale neni to neprekonatelny problem.

reklamoval jsem bezdusovou pneumatiku, protoze se rojela a nesla opravit zalepenim. Kupoval jsem pres Moundfield, takze se to trosku protahlo, ale nakonec to vymenili

Tento traktor byl v akci v Moundfieldu a koupil jsem posledni stroj na pobocce v nasem meste.Stal 168.tis a porovnaval jsem ho s vedle stojicim Italskym strojem vyrabenym pro Moundfield. Ten stal jen 120.tis, ale nedalo se to srovnat. Predni napravu mel systemem ohnute kulatiny, kosa tenky plech, kos vysypavany rucne, coz je opravdu tezke. Takze byla jedina volba. Od te doby jsem nevidel traktor Wisconsin v zadne prodejne Moundfield. A take jsem ho nikdy nevidel za tuto cenu. Musim podoktnout, ze ho inzerovali jako slevu 40% a nedali mi na nej ani ty jejich vyhody, servisy a 7 let zaruku. Pri koupi jsem byl upozornen, ze mam jen dva roky. 

Procital jsem diskuse asi tri mesice a premyslel, co si koupit. Dnes bych si nevybral jinak.

Moc doporuciji, je to mazel. Nevahejte.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 234.21 (?), 25.3.2012 19:09

Díky moc za rady, Wisconsin je jistě kvalitní traktor, bohužel moje finanční situace mi dovoluje koupit stroj max.kolem 60tis.

Challange se mi moc líbí, ale oba dva prodejci v mém okolí ho budou mít až v červnu, a do té doby mě už asi nevydrží stará sekačka, takže to nakonec bude asi to MTD.

host - 144.56 (?), 26.3.2012 15:46

No víte sekačku bych asi úplně neodstavoval, on ten traktor taky všude nezajede, a když chcete mít na nějakém členitějším místě pěkný trávník traktorem na něj nejedu a sekám to sekačkou. Mám to třeba kolem pergoly, kolem krbu, pod sušákem, dětem kolem pískoviště a prolízačky to sekám sekačkou co nejníž to jen jde apod kam traktor než prokličkuje nebo by to nebylo ono... A doporučil bych na Challange počkat.

Z.F.

host - 30.69 (?), 12.4.2012 14:39

Mám traktor KARSIT TURBO CUT, motor BS 18 hp intek v-twin. Má najeto 900 motohodin!! a neměl jsem nikdy žádný problém. Tak že za mě KARSIT.

host - 156.64 (?), 28.5.2012 11:43

Když už se tu probírá Starjet a Karsit.

To že se žací ústrojí zvedne při najetí na terénní nerovnost a to přes tzv. antiskalpovací kolečka je jasné.

Můj dotaz je, jestli se žací ústroje zvedne i tam, kde antiskalpovací kolečka chybí (např Starjet-Challenge).

Druhý dotaz je ten, jestli se žací ústrojí dokáže zvednout jen jednou stranou- to je vykývnout. To pro případ, že terenní hrb je jan na jedné polovině žacího ústrojí. Toto je podle mě hodně důležité u záběru vetší jak 1m.

Snad se dočkám odpovědí těchco traktor Karsit číi Starjet mají. Díky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz