Kterou sekačku? Yard-man x Honda x Husquarna



host - 212.22 (?)
30.8.2007 8:12
Jen takovou malou poznámku, že mezi plechem a ocelí není žádný rozdíl a mezi hliníkem a ocelí také moc ne. Při hodně nedbalé údržbě může ocel zrezavět, kdežto hliník zoxiduje, což je vlastně také to samé.
Spíš se zaměřte jak daleko máte u jaké značky servis, protože to budete potřebovat. 
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3   
host - 224.142 (?), 28.8.2007 9:26, zobrazeno: 49451x

Dobrý den,

potřebuji zakoupit sekačku na nově zakládanou zahradu (1000m2) , kde je veliký trávník s ohraničením do obloučků pár stromů a pak se bude sekat ještě užitková zahrada, kde je hodně stromu a ne tak rovný terén (cca 1500m2). Dle příspěvků v diskuzi jsem vybrala tyto: HONDA, IZY, HRZ 536 C1 TDE a nebo HUSQUARNA R 152SVH swivel a nebo YARD-MAN YM 6021 CK. Byla jsem nakloněna asi nejvíc sekačce Yard-man (má 7 rychlostí, mulčovací sadu v ceně, centrální nastavení výšky střihu a nevím, jak je to s náhonem...), ale slyšela jsem, že jsou opravdu hodně drahé náhradní díly a servis a jsou poruchové. Prosím poraďte vy, co máte zkušenosti, která varianta je nejlepší?

Moc děkuji Verča

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 5.82 (?), 28.8.2007 15:13
Dobrý den. Ono vybrat si z dnešní nabídky výkonných sekaček je opravdu složité. Někdo je spokojený s jedním typem a jiný zase s druhým. Proto nevěřte na pověry že jedna značka je poruchová a druhá ne. YM 6021 CK vypadá opravdu slušně a za rozumnou cenu, motor je moderní profi konstrukce, vydrží hodně dlouho.
Ale nebudu zatracovat ani HQ a Hondu IZY. Husqarna je pro profíky, má výtečný motor, který je tichý a má nízkou spotřebu. To samé Honda Izy. Ta je spíše určena poloprofi uživatelům, ale motor má stejný.
Pokud jste rozhodnuta vzít YM, zkuste si na netu vyhledat, jestli ji někde neseženete levněji.Všechny tři modely mají pojezd, ale HQ má variabilně regulovatelný pákou. Ostatní mají řazení pákou na rukojetích.

Hodně štestí a ať vám vydrží co nejdéle.

J.Malich-spolupracovník abecedazahrady.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.142 (?), 29.8.2007 22:15

Dobrý večer,

moc děkuji za radu, taky se pořád tak nějak přikloňuji k yard-manu:-). Ještě se chci zeptat, zda máte někdo s touto značkou zkušenosti? Jsou opravdu náhradní díly oproti jiným zančkám tak drahé? A když jde o americký výrobek, dasjí se použít české - evropské šrouby?

A také který skelet sekačky je nejlepší? Huswuarna má hliník, Honda plech a YM ocel...

Moc děkuji všem za čas a za radu:-D

Verča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 212.22 (?), 30.8.2007 8:12
Jen takovou malou poznámku, že mezi plechem a ocelí není žádný rozdíl a mezi hliníkem a ocelí také moc ne. Při hodně nedbalé údržbě může ocel zrezavět, kdežto hliník zoxiduje, což je vlastně také to samé.
Spíš se zaměřte jak daleko máte u jaké značky servis, protože to budete potřebovat. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 81.39 (?), 30.8.2007 15:06
Milá Verčo, správně se ohlížíte po sekačce podle plochy. Z vlastní zkušenosti Vám mohu poradit. Čím větší sekačka, tím těžší a v neposlední řadě i dražší. Vámi uváděné sekačky mají otočná přední kolečka. Nebudu vám nutit žádnou značku, spíše napovím, jak se dobrat k účelné sekačce vhodné pro vás. Začněte tím, že si alespoň jednu vyzkoušíte v reálu. Dobrý prodejce vám na zkoušku určitě něco půjčí, měl jsem to štěstí že to bylo za benzín. Začněte od benzínových sekaček s menším záběrem (41 cm). Jsou lehčí o 10 kg, lépe se s nimi manévruje. Potom jsou větší (45-47), tam je to nějaké to kilo navíc a + 3000 Kč. Nakonec jsou ty velké (51-55), váží kolem 40 Kg a stojí cca 20 tis. Základem je silný motor nejméně 4,5 koně (41cm) 5,5 koně pro  53 cm. Doporučuji pojezd při těch vašich lánech a hrbolech. Co se týče mulčování, netrvejte na univerzálnosti jednoho nože. U kvalitního stroje nebudete náhradní díly patrně řešit. Pokud vám malá sekačka bude málo, prodáte ji snadno než velkou a těžkou ludru. Přeji šťastnou ruku. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 105.201 (?), 5.9.2007 22:21
Hondy jsou velmi dobré, přikláněl by jsem se k ní v tomto případě. Váha vás nemusí tolik trápit, vy ji nosit nebudete a sekačka si ji uveze v pohodě, to není jako u křoviňáku, kde ho nesete. U husqvarny je dobrý ten plynulý pojezd, ale chce si to vyzkoušet. Čím větší záběr, tím se méně naběháte. Tabulky byly kdysi určeny výše, ale zjistilo se, že práce je lepší, když je současně i zábavou. Pokud trénujete na maratón tak záběr musí být co nejmenší, ale není lepší si udělat vycházku jiným způsobem?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 6.9.2007 10:52
Osobně jsem zastáncem spíš menších sekaček. Málokdo  totiž seče zahradu ve charakteru velké plochy rovného trávníku bez stromů, kytek, keřů, nerovností. I hmotnost a rozměry sekačky mají svůj význam. Jistě, po rovině dopředu se veze sama, ale při manévrování, ale i čištění a úklidu se každé kilo pozná (ženy zejména). Plynulý rozjezd mi přijde postradatelný, jezdím beztak pořád na nejvyšší rychlost a kolečka v případě potřeby vždycky proklouznou. 
   Americké firmy mají dnes obvykle své továrny v Asii. I tak ovšem  všechny výrobky pro evropský trh dodávají s evropskou mírou závitů i hlavic šroubů (a samozřejmě i el. napětí 220V).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 118.194 (?), 6.9.2007 12:17

Osobně mám na svém trávníku 700 m2 praktickou zkušenost se sekačkami Honda 53cm a 41cm. Teoreticky to tak na první pohled nevypadá, ale z praktických důvodů jsem si nakonec koupil tu menší a napíši vám i proč. To, že je lehčí pociťuji pokaždé, když s ní točím na místě anebo dodělávám místa okolo keřů, stromů a na krajích. Tedy, lépe se mi s ní manévruje. Navíc je skladnější. I když jsem ten trávník vybudoval a vypěstoval cíleně, zjišťuji že je s ním hodně práce. Časem tedy jeho plocha nebude narůstat ale naopak. Nechám si pouze takový kus, který budu moci zvládnout. Sedmiset metrový trávník vypadá sice krásně, ale musel bych se mu věnovat velmi často. Té paní Věře jsem se snažil sdělit komplexnější zkušenost nežli pouze tu s jednou značkou. Mohl bych jí sdělit, že Husqvarny, zvláště ty větší, jsou na můj vkus volné ve spojích madlo - sekačka i po utažení "na krev". S Yardkou zkušenosti nemám.

Nakonec jsem skutečně rád, že mám menší a lehčí sekačku. Po praktické zkušenosti s oběma necítím markantní časovou úsporu při použití větší sekačky protože na 700 m2 se jedná o jednotky minut. Velikost a rozměry pociťuji jako důležité i pro skladování a převoz v autě např. na garančku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 6.9.2007 12:34
Přesně totéž jsem chtěl sdělit též. Menší sekačka znamená zhruba jednu jízdu trávníkem navíc na 10 pojezdových pruhů či 5 metrů jeho šířky, což obvykle není žádný maraton.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 22.2 (?), 7.9.2007 16:53
Také přemýšlím o hondě izy. Záběr už mám vybraný 53 cm. Jen vybrat mezi otočným předním kolem nebo pevným. Nemá někdo praktickou zkušenost. Teoretické je, že s otočným kolem se dá líp sekat kolem stromků. Mínus je, že je o 6 kilo težší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika